SAAB News: Advokater kring SAAB-ämnet

Spyker vs GM och BMW vs Saab Parts AB. Faktiskt intressant bara för advokater, dessa är i affärer och vissa kan tjäna bra pengar, eftersom de belopp som är i strid är betydande. Vi kan inte helt ignorera ämnet, eftersom det också skrivs på andra sidor, men inte alltid bakgrunden visas korrekt. Låt oss sammanfatta de juridiska händelserna i sidopartiklarna i veckan.

Spyker vs GM

General Motors är under stort tryck i USA. Redaktionella medier i olika medier har redan spekulerat om konkurs 2.0 och förnekar den framtida lönsamheten hos GM-modellen. Spyker stämmer GM för 3-miljarder i skador från Saab-konkursen och Spyker är inte ensam i kampanjen mot Detroit.

Fram till 28. August GM har tid att kommentera, nu deadline på begäran till 28. September förlängd. Så det verkar inte så lätt att argumentera med Spykers rättegång.

BMW vs SAAB Parts AB

Inte lika spektakulärt är den ifrågasatta delen i det andra fallet och ingen av motståndarna skulle komma igenom summan i trubbel. Denna vecka inlämnade BMW en rättegång mot Saab Parts AB i Nyköping. Dessa är utestående fordringar på 2.6 miljoner €, som kommer från motorer och komponentleverans till Saab Automobile AB. Saab utvecklat från september 2010 baserat på löper Mini en ny liten Saab och testade BMW motorteknologi i flera modellserier. Verksamheten med BMW i motorsegmentet är emellertid ett kapitel i sig och inte ämnet i artikeln.

Egentligen skulle denna rättegång vara meningslös och inte värda en rad om den inte hade någon specifik bakgrund. Eftersom Saab Parts AB och Saab Automobile AB är juridiskt åtskilda och sålunda skulle BMW rättegången bli dömd till misslyckande. Men BMW-advokaterna förstår deras hantverk och har funnit ett möjligt, mycket speciellt smuthål.

I det administrativa kaoset i Victor Muller-tiden var det ofta okonventionella arrangemang. Också med BMW borde det ha varit så. Saab Automobile Group och BMW träffades redan en månad efter starten av samarbetet i oktober 2010, mot bakgrund av den förvärrade likviditetskris, en ytterligare tilläggsavtal.

Denna ovanliga överenskommelse på vilken talan grundas, att "... den mest effektiva delen av (Saab) gruppen är automatiskt fakturamottagare .."På vanlig engelska: Vem har pengar från Saab-döttrarna som betalar. Inte vem beställde och mottog varorna eller tjänsterna. Ett avtal till nackdel för de friska döttrarna, som Saab Powertrain AB och Saab Parts AB.

Med detta ville Saab undvika problemet med den redan begränsade likviditeten hos Automobil AB. Kort efter att avtalet gjordes, berättade Saab Powertrain AB enligt våra källor en proposition från München för delar som hade gått till Automobile AB. Leverantören ser således det gällande avtalet och gör därmed en fordran. Så långt som våra svenska vänner på detta ämne.

Det är klagomålet BMW vs Saab Parts AB är enstaka, eftersom det här avtalet var unikt. Fakta är välkända i Saab cirklar och ingen hemlighet. Klagomålet, som i andra tyskspråkiga sidor, klarar dock inte påståendet för andra Saab-leverantörer mot Saab Parts AB.

Oavsett om det lyckas lyckas med domarna och den exakta formuleringen av det avtal som nås bör vara avgörande. Det kommer att vara spännande för domstolen i Nyköping endast för oss när det gäller var de levererade motorerna finns. Men kanske kommer någon att berätta, kanske i september, den här historien.

Hur det kommer att fortsätta nästa vecka ...

Nästa vecka fortsätter Mark och jag med att skriva om Saab. Men inte bara. Eftersom vi är väldigt dedikerade till ett nytt bilmärke och bloggen upplever en premiär. En annan make på Saabblog.net - chockerande? Vi kommer se, det kommer bli väldigt spännande!

Text: tom@saabblog.net

26 tankar om "SAAB News: Advokater kring SAAB-ämnet"

 • Som en företagsbil hade ibland en Opel Omega - hemsk körning i jämförelse med framhjulsdrift!

  Bakhjulsdrift, som skrivet, tänker jag fortfarande på vintern (trots hjälpare) för funktionshindrade.

  Hälsning Detlef Rudolf

 • Hej Rudolf,

  Jag ville bara ha en bakhjulsdriven bil, men med en framhjulsdriven bil kan påverkan av fordon kännas mycket tydligt. Kör med bakhjulsdrift ett tag och du kommer att märka hur lätt det är att styra och stanna i körfält.

  Vad gäller vinter lämplighet anser jag inte att din åsikt är korrekt

  Gruß Joachim

 • Jag hoppas att du inte ser ut utanför lådan till Fisker. Berättelsen kommer att bli mycket kortare än Saabs!

 • Men bara kanske

 • Kära BMW-vänner, läs den senaste bilbildsproblemet med USA: s kraschtestresultat !!! Fortfarande bra resa med din Nobelmarken !!!

 • 5er snyggt och bra, men alla har ...

 • Ok tack, sedan gånger positivt fortsätta i Zukunft.Wie någon redan sagt innan den sista Saabs mark för att skrota press, han behöver inga bilar mehr.Wenn man tänker jag (vi) har
  5 Saabs, den yngsta 2002, så från dagens perspektiv har jag 8 år för att få mig till hands. och 2022 blir min yngsta
  20J vara gammal, som min nuvarande CSE. Så var inte panik, var vita
  kanske 2022 inte ger det någon gas alls. Nu måste jag göra en 100km lång enhet, i det ljudfria V6, smörjigt mjukt automatiskt och ventilerat läder och vacker musik, så allt klart
  trevlig helg till alla! (ps V6 har gas system)

 • @all: Vad vi gör nästa vecka är bara den berömda utsikten utanför lådan. Vi presenterar fordonet för ett nytt bilmärke, som bara har varit tillgängligt i Europa i några veckor, i detalj och testar den. Men vi är fortfarande lojala mot varumärket Trollhättan och fortsätter skriva om det!

 • Åh Tom, kommer bloggen att begravas? Det kan bara betyda att Saab blir ganska död. Vilken skräck. För ett år sedan var vi alla här också. Denna gemenskap har aldrig varit så formad och bevarad i någon annan. Nu kan vi bara köpa nya Saab i formatet 1: 43. Jag ber verkligen om snabb utbildning och ny information

 • Vem vill bli bra sätt i den hårda vintern, bör hålla sig borta från alla bakre drivna bilar - trots många medhjälpare de aldrig kommit sprang till framhjulsdrivna bilar!

  Så snarare Joachim, ska du inte främjar vintern stängts fordon fungerar här på bloggen - Jag satt sig i den nyare BMW (bror) och bevittnade hur den här bilen trots vinterdäck inte kunde ta något isiga minsta lutning - bara omöjligt!

 • ... .. Förresten, min 9090er kommer inte att fungera på min New Holland CR 5 heller.

 • ...... .. och absolut inte med "SPIRIT".

 • Jag är rädd att någon inte förstod någonting något.
  Om det var (bara) om bilar, skulle det inte ha behövt bloggen.

 • Nytt varumärke? Inte mer SAABblog? Jag är förvirrad! 😉

 • Tom, jag har denna oro

 • Köp bara BMW

  Vid den nuvarande 5ér har en Saab aldrig sprang.

  Joachim

 • Hmm Yves, tror du att jag har en exitstrategi?

 • Ett nytt märke?!? hmm är det Tom som säger adjö till saab?

 • Det är då förväntan på måndag 🙂

 • Hej tom Menar du qoros?
  Lg - Klaus.

 • Det är typ av medel att kasta en så liten aptitretare strax före helgen, men först då att förse skålen med maten nästa gång! 😉 😉

 • Fullständigt godkännande - vi har just hört många saker under de senaste veckorna i kunskapskredsen om den sämre kvaliteten på tyska lyxvarumärken.

 • Nytt bilmärke? Det kommer bli svårt nu. Kanske något indiskt eller kinesiskt? BAIC SAAB? Åh man!

 • Bilar lika bra som Saab produceras inte längre idag

 • Tom och Mark gör det spännande igen. Nytt bilmärke låter lovande och vi ser fram emot nästa vecka

 • Ett nytt bilmärke? Något seriöst alternativ till SAAB? Finns det något?
  (Jag behöver om 10-15 år - då om jag måste stöta bort min sista Saab grund av ålder - ett bra tips för en bil alternativ ... ;-)

Kommentarer är stängda.