SAAB News: Saab 9-4x Aero landade!

Uppdatering: 14: 12

Han skulle ha förändrat Saabs uppfattning i allmänheten och han skulle ha öppnat nya grupper av köpare. Saab 9-4x kunde ha gjort mycket rörelse och de som fick se och köra 9-4x var fulla av beröm. Som vi vet har det inte kommit till en officiell lansering för de europeiska marknaderna, och endast små nummer har byggts för USA.

blank
Saab 9-4x

Men även med den amerikanska installationen kör 9-4x sportigt och har en stor mängd roliga möjligheter. Mark hade nöjet att köra Saab och har en Fahrbericht levereras, och även från mig finns det en detaljerad beskrivning testet. Den som fick flytta Saab 9-4x ville inte ge den tillbaka ... ett faktum som talar för bilen. Om det också hade byggts för Europa, skulle det finnas en i vår carport idag ... om vi hade fått en, eftersom de planerade kvantiteterna för Tyskland var små.

blank
Saab 9-4x

Längst upp i norr, vid Saab Service Kiel - Autohaus Lafrentz GmbH, denna vackra Saab 9-4x Aero har varit tillgänglig sedan igår. Saab-entusiasterna från Kiel importerade den sportiga fyrhjulsdriften från USA och konverterar för närvarande den till tyska vägar. 9-4x i färgen “Crystal Red”, en färg som jag nu också sett för första gången, ser mer än bra ut och är särskilt exklusiv. Endast två exemplar lämnade fabriken i Mexiko i detta färgschema.

blank
Saab 9-4x

"Crystal Red" påminner mig om de traditionella, sportiga röda tonerna på designikonen Saab 900 Turbo 16S, och med det skulle 9-4x Aero vara i gott sällskap. Saab från USA är fortfarande tillgänglig. Jag säger fortfarande, för det finns redan intresserade parter som är markerade. Så han kunde säljas väldigt snabbt och* eventuellt skulle Saab Service Kiel ta med mer kopior till Tyskland.

Vilket, det är tillåtet, kommer inte vara lätt. Även i USA är 9-4x svårt att komma ifrån.

PS: Vår familjeutveckling har inget att göra med Saab. Det är också där

* Uppdatering: Som Markus Lafrentz just har berättat för oss är 9-4x inte längre tillgänglig. Lafrentz-familjen behåller Saab 9-4x och kompletterar därmed sin egen Saab-samling. Ett beslut som jag förstår. Jag skulle inte heller ha gett bort den här bilen. För dem som är intresserade av andra 9-4x från USA har de ett öppet öra i Kiel. Kontakt önskas.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “SAAB News: Saab 9-4x Aero landade!"

 • blank

  Vad du inte vet, saknar du?

  Tack och lov såg jag aldrig en 9-4X och satt aldrig i en.

  Om jag ser bilderna på den här stora bilen kan jag vara svag. Synd det är inte byggt. Och färgen är en dröm!

  Så nu måste jag gå till en komfortrunda med min 9-3 Cab.

  Jag önskar alla en trevlig helg!
  Hälsningar från Bad Salzdetfurth!

 • blank

  Hej,
  Jag var i Boston och omgivningen i tre veckor sommaren förra året. Så jag gick till en Saab-återförsäljare och det fanns många av de nya Saab 3-9x på gården och ännu mer Saab 4-9 II. Då var jag glad att se 5 av dem i rad. Fantastisk bil. Jag hade tur att få en ny 5-9 II i Tyskland i slutet av mars. Idag skulle jag också vilja ha 5-9x i min samling bredvid en 4-9 Cabriolet från 3. Trevligt att vi Saab-fans fortfarande kan njuta av att se 1999-9 gånger på våra gator. Låt oss hoppas att Kiel fortfarande kan hämta några av fordonen från USA här.
  VG Carsten

 • blank

  En dröm om en bil!
  Lyckligtvis kunde jag sitta i Leipzig minst en gång.
  Tack vare Autohaus Peter i Erfurt var det även möjligt för min fru Ubd att köra en ny 9-5 2-dag. De två fordonen kommer aldrig att existera, synd.
  Först och främst behöver jag behålla min 9-3 Vector väl tills när?

 • blank

  Avund!
  En bra bil, en strålande bil!
  Jag satt på 11 i en 9-4X på SAAB-återförsäljarturnén i november och jag kände mig på samma sätt, jag ville inte komma ut.
  Vid den tiden funderade jag på att konvertera 11-9 II Aero Sportcombi XWD, som hade beställts på sensommaren 5, till en 9-4X ...
  ... nu kör jag en Aero Turbo4 sedan, jag är fortfarande väldigt glad, men skulle vilja ha mer utrymme då och då ...

 • blank

  Varje gång jag ser en 9-4X på en bild eller en 9-5 II i verkligheten, tror jag att de två inte förtjänar sitt öde. Synd om det.

 • blank

  Jag skulle inte ha sålt det heller. Bra bil och ser bra ut ur alla perspektiv.

 • blank

  Wow ... bra bil (även i färgen - även om jag annars inte riktigt är en "röd" fläkt).

  Shit, om jag bara hade förändringen just nu ...
  Jag är väldigt avundsjuk ... och ledsen ... 😉

Kommentarer är stängda.