SAAB Tag: Blogger när du är på språng och inget riktigt nytt ...

Det är bestämt för varmt och inget Saab Turbo väder. Den har 32-grader i Rhen-Main-området, och i Bamberg, där jag var idag med min Saab Turbo X, är det inte heller svalare. Saab fick nya tändspolar, och av misstag var också Turbo X av Adrian på Saab centrum Bamberg i verkstaden. Hans Saab får bland annat nya tändspolar.

Adrian tänkte konsekvent igenom den optiska Turbo X -idén "Black is back" ända in till slutet. Hans "Darth Vader Turbo X" är nu nästan helt mörk, inklusive i interiören. De små kromringarna på luftventilerna har försvunnit, och silverinsatsen på den automatiska spaken har också tonats. Ser cool ut och det finns bilder på Adrians Turbo X på Saab-Cars.de. Adrian, det var kul att träffa dig!

Saab Zentrum Bamberg är ett familjeföretag och en traditionell Saab-partner. Saab Spirit lever och kundlojalitet är mer personlig än någon annanstans. Till lunchen grillades grillen för anställda och familj och även bloggen gick inte hungrig i norr. Tack vare Bamberg för så mycket gästfrihet!

Vår Turbo X kör nu som den ska, och returflygningen, delvis över motorvägen, var en typisk Saab-behandling. En suverän överkörning på vägen, en Saab-domän, är jättekul! Nu är vi redo för det internationella Saab-mötet i Spa!

Låt oss komma ihåg fälgaktionen hos Saab Parts AB? Kampanjen var så stor framgång att många typer av fälgar inte längre finns tillgängliga, eller bara till det vanliga priset. Kampanjlagren har smält som snön på sommaren, med den eftertraktade Alu 88-kanten så säljs hela kampanjvaran. Om du fortfarande letar efter fälgar bör du prata med din Saab-partner, för bara de kan kontrollera vad som finns tillgängligt eller inte. Det har inte funnits någon prislista som har ställts upprepade gånger under de senaste dagarna - prissättningen är upp till återförsäljarna. Och bloggaren har inte heller någon inblick i vad som finns och inte finns i lager i Nyköping.

Fortfarande den oundvikliga utsikten till Sverige. Vem gjorde vad på NEVS som avslutade sin affär i tid? Jag satsade inte på det, och så är det. Den lokala tidningen, TTELA, rapporterar att avtalet är försenat och övertagandet av Saabs tillgångar beror någon gång i augusti, eventuellt även i september. Hittills har svenska vänner inte spenderat ett öre på NEVS på något sätt, och september har länge betraktats som beslutets månad. Så inget hände, och det var verkligen inte en överraskning.

Text: tom@saabblog.net

 

7 tankar om “SAAB Tag: Blogger när du är på språng och inget riktigt nytt ..."

 • blank

  Hej Tom, glädjen var helt på min sida ... 😀

 • blank

  GM har varit ute länge sedan och har nu nog att göra med att begrava OPEL. SAAB får en komplett omstart när advokaterna har förhandlat bra. Om inte, är Phoenix i Indien eller i Kina från bandet och inte i Sverige. Det är så enkelt.

 • blank

  Vilket tidigare ledarskap?
  De som sitter över dammen och sätter ut direktivet SAAB kan inte hjälpa det?
  Då skulle administratörerna (likvidatorer) ha gjort ett framgångsrikt jobb.
  Och det är precis vad jag skulle misstänka.
  Resten av den stora bilvärlden har inget intresse av att SAAB spelar Phoenix.

  Min 3 ct om den
  Gunter

  • blank

   Det har inget att göra med det. Saab, inte GM.

   • blank

    återfödd från jets?
    Men kanske borde du bara lägga spekulationerna åt sidan så länge som många saker inte passar ihop och njuta av det du kör. Och låt dig då bli förvånad om det verkligen finns något helt nytt?

 • blank

  Hi Tom,

  på en annan blogg (SAAB och MG / Rover-blogg) skriver en ”know-it-all” att ingen annan investerare kommer att höras-även om det inte skulle fungera med NEVS.

  Detta förvirrar något - även om det i slutändan inte skulle vara meningsfullt alls. Jag antar att det finns en bakdörr för de hittills inte särskilt framgångsrika administratörerna - genom vilka u. U. också inträde för andra intresserade parter eller investerare är möjlig. Det var så jag förstod dina vaga tips.

  Vänligen ge oss en kort preliminär information om detta ämne.

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

  • blank

   Kära Joachim. Jag känner till uttalandet där och, som så många andra saker, kopieras det helt enkelt från den lokala tidningen. Jag ska försöka formulera det på detta sätt och mycket noggrant, för alla läser med. Administratörernas arbete utförs i nära samarbete och överenskommelse med tidigare Saabs chefer. Det finns ingen kritik därifrån, tvärtom. Under de senaste dagarna har jag bara hört positiva saker och godkännande upprepade gånger. Saker är längre än det verkar. Dessa är inte tidningsrapporter, utan förstahandsinformation. Det finns inte heller någon bakdörr, det är på något sätt för sent för nya investerare, eftersom frågan till stor del är över och irreversibel. Knyt inte Saabs framtid till NEVS, de intressanta sakerna händer någon annanstans. Jag hoppas att du förstår ... 😉

Kommentarer är stängda.