SAAB Tag: Saab i pressen, slutet på sommarsemester?

Saab är i pressen. Inte bara här, även i Sverige. Och Saab verkar väldigt levande. Inte bara i media utan också inom motorsport. Men en efter en annan. En vän mejlade den aktuella rapporten från Autobild om Saab 9-3 Cabriolet idag. "En cabriolet för finsmakare" säger författaren där och Saab 9-3 Cabriolet är värd en rekommenderad begagnad bil från Autobild. Vi, Saab -fansen, har vetat detta länge.

Tyvärr kan vi inte publicera skanningen eftersom Autobild skulle vilja sälja en hel del bärbara datorer. Låt oss ta en titt på Saabs hemland och prata kort om affärsämnen som vissa läsare inte vill vara utan.

Den svenska pressen verkar återupptäck Saab-temat vid den närmaste slutet av sommarsemestern. Saab spekulant Lotus Youngman arbetar fortfarande i bakgrunden och uppenbarligen hoppas kineserna kunna använda Saab-Phoenix-plattformen. Eftersom, enligt Youngman-advokaten Nylén, hör en del av tekniken från konkursboet till sina kunder.

I mitten av augusti skulle det bli mer klarhet, berättade Nylén för TTELA idag. Samtidigt är Lotus Youngman fortfarande på en shoppingboende och vill förvärva biltillverkaren Viseon. De summor som Youngman vill investera eller låna enligt pressen ligger mycket nära bottenmiljön. Viseon har avslutat år 2011 med 2.3 miljoner förlust och Youngman-posten med små belopp som påminner om Youngmans Saab-debatt. För sent, för lite, för tveksam.

I Trollhättan väntar folk med spänning på om NEVS kommer att förvärva Hemfosa -aktier i Saab -fastigheter idag. Igår tycks inga pengar ha flutit och idag är "deadline" för att föra affären på en torr plats. Lokaltidningen TTELA håller koll på det, något händer äntligen mitt i sommaruppehållet. Varför dessa affärer, när de genomförs, alltid körs i sista minuten - det förblir en hemlighet.

Om idag betalats kommer TTELA att berätta i morgon. Kanske får investeraren då skålen till Saabs byggnader i stablebacka. Men NEVS och Youngman är bara fotnoter i Saabs historia. De intressanta sakerna går någon annanstans.

Saab är extremt framgångsrik inom motorsport i USA. I Global Rallycross Championship 2012 ligger Samuel Hübinette från Sverige på andra plats på sin Saab 9-3 fyrhjulsdrift efter fyra av sex lopp. Rallycross är mycket populärt i USA, nästa lopp kommer att äga rum den 2 september på Auto Club Speedway - Fontana och den 15 september på Las Vegas Motor Speedway. Vi håller fingrarna korsade!

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “SAAB Tag: Saab i pressen, slutet på sommarsemester?"

 • blank

  Jag köpte min 9-3 II Saabrio Aero för 4 månader sedan med full övertygelse - trots alla undergångsprofetior - och har inte ångrat detta köp på något sätt. Efter mer än 10.000 XNUMX km har jag fortfarande ett stort flin i ansiktet. Även om det finns några svagheter i detalj (tyska biltillverkare har dem också), är det övergripande konceptet rätt - Made by Trolls. Man ser inte en Saab i varje gathörn och jag tycker att det är fantastiskt att vi som Saab -förare sticker ut från det vardagliga. Överallt där jag dyker upp i min bil står det "fantastisk bil, mycket elegant, chic eller till och med marginaliserad bil", ett iögonfallande. Jag har verkligen blivit förtjust i min Saabrio och kommer att ha den med mig länge. Önskar alla många fler saabige och fina kilometer.

 • blank

  Vad irriterar mig på Auto Bild artiklar som nämns brister och material dålig kvalitet i det inre under 9-3 II och indikation på att 9-3 jag var mycket värre var.

  Jag trodde alltid att 9-3 jag hade varit bättre, även med interiörmaterialet, vilket också var så långt i pressen, bättre lång livslängd i allmänhet. I den konvertibla artikeln återfanns fakta.

  På vår 9-3 jag från 2002 rattlar på 173.000 Km i alla fall ingenting.

  • blank

   Oavsett vilken tysk biltidning du tar - det finns alltid något att klaga på med icke-tyska fordon!

   De tyskaste mellanklassbilarna har under tiden vissa designfunktioner (precis som Audi-bilarna) och utförandet är alltid eländigt (särskilt Mercedes) sällan framträder i artiklarna.

   • blank

    Så jag kör inte cabriolet, men interiören i 9-3 II lämnar verkligen något att önska, särskilt jämfört med tävlingen. Min bil knakar och skramlar med varje grophål osv. Ingen jämförelse med vår 9-5 från 2001. Efter ansiktslyftningen 2007 borde detta vara borta, fick jag veta 🙂
    Förra veckan körde jag en 9-3 I cabriolet, jag tyckte att fordonets interiör var ännu billigare än 9-3 II (handskfacket stängde inte jämnt och jag såg i efterhand att så var fallet med 9-3 I. fallet är ...)
    Men även om det skramlar älskar jag min 9-3 II och kommer också att köpa en 9-3 I cabriolet (om jag kan hitta rätt ...)

   • blank

    Det är inte så illa heller - förrän för ungefär 3 år sedan arbetade jag för ett biluthyrningsföretag på sidan och hade mycket att göra med de ovannämnda tyska mellanklassen. Jag kunde aldrig hitta några verkliga kvalitetsfel ... åtminstone så länge de inte inträffade under de första 30.000 XNUMX km (även om du med hyrbilar alltid måste multiplicera en slitagefaktor för att nå den "normala" körsträckan).

    Men det är sant ... utländska märken försvinner aldrig riktigt bra. Jag kommer ihåg att i stolpen på en gul bilklubb var "defekter" på franska bilar en gång listade: "Smörmjukt chassi" och "Horn på rattstången" ...

    • blank

     Den med bristerna hos italienarna och franska, kan jag till fullo bekräfta detta har vi sjunkit enorma summor pengar. Att med den låga fel takt bland tyskar, jag kan inte bekräfta: BMW 318d Touring med ny koppling vid 40 Tkm; helt ny A4 med defekter (säten kunde inte avstängd, stänger defekt etc.), skramlande B- och C-klass fabrik, nya Passat med ryckig dubbla kopplingar transmissionsnät med Mercedes och Audi, etc.

     • blank

      För närvarande kör jag en 9-3 II Convertible och jag måste säga, med all för varumärket att den upplevda kvaliteten på Kunsstoffe används i inredningen är lite dålig. För närvarande rattar ingenting och 18 tums hjul och Aero-upphängning. Mycket bättre det tittade på min 9-5 I, vad material anbetrifft.Eine försämringen i detta avseende jag kunde hitta på min 9-5 II. Ändå kommer jag att köra Saab så länge som möjligt !!!

 • blank

  Täta pengar? Det finns bara smala CD-skivor! - (Skämtade bara från den södra grannstaten ...) - Skulle det inte vara trevligt om 9-3 åtminstone snart kunde vara på bilmarknaden igen och kunde beställas. Låt oss vänta.

 • blank

  Jag är nyfiken på vad som ska komma. Saab är alltid uppdaterad. Månader sedan skrev jag här att Opel-annonseringen går till noll. Nu verkar Opel-reklamen vilja överträffa Chevi-reklamen. Jag körde en riktigt bra produkt från Opel i tio år före min 9000er Turbo, Monza 3.0. Tyvärr passade den senare familjen inte in, så vid den tiden bytte till 9000 Turbo Company och 9000 16V privat. Jag vill bara glömma episoden med Chrysler Voyager på grund av barnvagnar etc. Du kunde inte bränna mer pengar. Under tiden är killarna stora nog att driva sig. Jag skulle vilja köpa en 9000er till familjen igen, men jag skulle vilja ha Monza i tillbehörspaketet. Finns det någon som fortfarande är en 9000er för smala pengar?

Kommentarer är stängda.