SAAB Talk: Saab fälgar sommarreklam och påfyllning från USA

I Sverige finns det absolut tystnad på Saab, och man kan bara hoppas att det inte är lugnet före sista stormen. Ingenting, inte ens det minsta leddet, tränger in på utsidan. Det är sommaravbrott, och det kommer att förändras under nästa månad. Så låt oss prata om andra ämnen. Den internationella fälgar åtgärd Saab Parts AB går så bra att vissa fälgar säljs ut nu.

Saab 9-3 med Alu 88 från Kay

Alu 88-fälgen i 2012-vintage har utvecklats till en träff, eftersom antalet inlämnade bilder visar sig.

Inte bara på en Saab 9-3 I utan också på en 9-3 II, kanten klipper en fin siffra, som vi kan se på Saab 9-3 sportdräkt från Kay (tack för fotot!). Något i skuggan av Alu 88, så något som ett insidertips, är "Double Bridge". En Saab-partner påpekade detta för mig och jag ville bara klassificera fälgen som tråkig tills jag såg originalet.

Fälgen är mer konturerad än som visas i broschyren, och även om den är 7.5 x 17 ″, körs den med 225 däck. "Dubbelbron" stängs, vilket är den stora fördelen, spola med kroppen och liknar de dyra hjuluppsättningarna från Hirsch Performance.

Insider tips: Double Bridge 7,5 x 17 ″

Saab använde ”Double Bridge”, om jag minns rätt, för första gången i Cabriolet-årsdagen 2007. Verkligen en hemlighet, som tillhör inköpslistan.

Ingen påfyllning från USA ... (för nu)

Låt oss komma ihåg de Saabs som finns i hamnarna i USA och kring vilka det har blivit ganska tyst. Någon Saab-replenishment skulle göra oss européer bra. Efter USA handlare konvertibler och Saab 9-4x hade säkrat, är lite mer än 600 9 Saab-Saab 5 och 9-3 till salu. Huruvida vi kommer att se någon av dem i Tyskland är nu osäker, även om vissa parter arbetar med det. Eftersom du från olika källor hör, oberoende av varandra, att förhandlingarna är svåra.

GM-dotterbolaget Ally Financial, som använder bilen, har prisförväntningar som inte passar verkligheten. Att lägga upp frakten, kostnaderna för eftermontering, tullarna och allt annat, vi kommer upp med orealistiska priser. Dessutom är det sista problemet den olyckliga låga valutakursen.

En part som berörde sa att 50% av vad Ally kräver är ett realistiskt pris. Eftersom vi känner till prislistan ser vi det också. Så du måste bara vänta och se vad som händer.

Amerikanerna verkar se det ganska coolt men. Kanske har du lärt dig från det förflutna, eftersom Ally Financial låtsas ha inget press för återhämtning. Tydligen har du förstått vad du har där. Den sista Saab av en era, om inte den sista någonsin. Den som säljs är säker. Förr eller senare, i en nödsituation, bit för bit. Det är bara en fråga om tid. Pokerspelet i USA fortsätter.

Text: tom@saabblog.net

3 tankar om “SAAB Talk: Saab fälgar sommarreklam och påfyllning från USA"

 • blank

  Hmm, varför ska den dubbla brofälgen fluga (han) med kroppen komplett? Säkert ET42, eller hur?
  Ett foto skulle vara klassspel med idén att köpa fälgarna

 • blank

  En 9-3 SC i silver, jag hade hittills aldrig riktigt på skärmen. Jag måste säga att färgen är extremt bra för honom! Och det här är glasyren på tårtan 🙂

  Med vänliga hälsningar från söder

 • blank

  Av en slump fick jag fälgen på ”Independence” cabriolet. De skar en exceptionellt bra siffra på min 9 3-2011 Griffin Aero Cabrio.
  Kommer att skicka bilder snart.

Kommentarer är stängda.