SAAB Talk: Saab-lycka & Saab-mardröm och mer ...

Saab 9-3 Griffin årsmodell 2012 skulle vara hårdare, mer modern och cool rullade till oss. Hjuldesignen skulle ha blivit uppdaterad. Saab Parts AB erbjuder i en internationell åtgärd Original Saab Fälgar inklusive, för första gången Alus från vintage 2012.

Saab 9-3 Aero Coupe och 17 rim Alu 88 fälg

Hur bra "Alu 88" fälgen ser ut på en Saab kan vi se på Marcos Saab 9-3 Aero Coupe. Knappt levererad - redan på Saab. Fälgdesignen är perfekt för en Saab, och "Alu 88" tar designen av en turboladdare. Vem tror med dessa bilder att Aero redan är 12 år gammal? Designen är tidlös och 9-3 kör som en ny bil. En testrapport från Marco kommer under de närmaste dagarna!

Alu 88 - typisk Saab-fälgsdesign

Medlem i den första tyska Saab-klubben ...

I Tyskland är omkring 60.000 Saabs på väg. den 1. Tyska saabklubben men har bara några hundra medlemmar. Egentligen synd och oförståelig. Eftersom det under den svåra tiden som vårt varumärke går igenom, är det bra att vara organiserad.

Det kan inte bero på "välkomstpaketet". Nu när min vän Marco har två Saab i familjen var det dags att gå med i klubben. Idag kom välkomstpaketet! Saab -klistermärken i alla varianter och flera nummer av klubbtidningen "SAABine" fanns där. Läser flera kvällar. För övrigt visas “SAABine” tre gånger om året med de senaste Saab -nyheterna. Vi kommer snart att rapportera i detalj om klubben, dess nya ordförande, verksamheten och framtidsplanerna. Inträde av Marco och hans familj är en bra sak och rekommenderas för emulering.

blank
Saab Club "Välkomstpaket"

Den oundvikliga utsikten över Trollhättan ...

Lite händer i Trollhättan. Svenskarna är på sin välförtjänta sommarresa ... och det pågår fortfarande i några veckor. NEVS introducerade den tillkännagivna HR-chefen. Birgitta Jäghem Löfving har sina rötter hos Volvo, allt annat hade varit en överraskning och specifika positioner kommer att annonseras från augusti. I en intervju med lokal tidningen uttryckte hon sin glädje över utmaningen framöver. Ny teknik, ny produkt med mycket teknik och kunskap från Japan och Kina.

I framtiden kommer Birgitta Jäghem Löfving att flytta in på ett kontor i Stallbacka. Men bara om du har betalat köpeskillingen helt. Innan det finns ingen tillgång till fabrikslokaler. Enligt NEVS bör processen avslutas under sommaren.

Ännu öppen är användningen av varumärkesrättigheter. Förhandlingar pågår i Sverige och varken Scania eller Saab AB vill kommentera utvecklingen. Om NEVS, eller den som bygger Saab 9-3 i Trollhättan i framtiden, skulle varumärket vara extremt viktigt.

Och en sorglig förlust ...

Medan min vän Marco är glad över sin kupé, måste Horst klaga på en förlust. En mardröm, som han säger. För några veckor sedan mailade han mig bilder av sin Saab 9-5 i toppskick. På söndag gav ett fordon som kommer från en grusväg Horst och hans Saab 9-5 vägrätten. Resultatet kan ses på fotot ...

blank
Saab 9-5 efter en olycka

Sad! Men Saab-passagerarna överlevde olyckan utan skada. Bra sak! Det verkar bara, i framtiden kommer vi att ha en Saab mindre som rullar över våra gator.

Horst skrev: "... på grund av sådana människor kör vi SAAB -förare permanent med lampor - men det är ingen nytta." Så är det. Jag håller tummarna för att allt kommer att bli bra igen med Horst och hans passion för bilar!

Fortsätt att saabing och ta hand om dig!

Text: tom@saabblog.net

 

24 tankar om “SAAB Talk: Saab-lycka & Saab-mardröm och mer ..."

 • blank

  Hej,

  var på TÜV idag och ville ha fälgarna tjära. Undersökarens kommentar: ”Vad vill du? Fälgarna är original och godkända för din bil med däckstorlek. Det kan förbli så ”. Jag förstod det inte, men när gudarna i blått inte har något emot det. Det borde vara bra med mig.

  Trevlig vecka ännu!

  Ciao

  ram

 • blank

  Grattis, Marco!

  Jag ville ha fälgen också, men den var slutsåld ...

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

  • blank

   Kanske har en SAAB-vän fortfarande några på lager och loggar?

  • blank

   Tack Alexandros

   Kommer att vara!

   Likaså alla de bästa.

 • blank

  BJ LÖFJING s uttalande: Ny produkt med mycket teknik och kunskap från Japan och Kina kan ja
  förmodligen bara säga, det finns inga fler SAAB-bilar …… eller vi måste bara prata
  fortsätt att utöva tålamod?

  • blank

   NEVS fortsätter att förhandla om användningen av Saabs varumärke. Så vi fortsätter att vänta 😉

   • blank

    Ändå hoppas jag att ingen Toyota med Saab emblem kommer att köra runt! (Ingenting mot Toyota, det är bra bilar, men en Saab är bara annorlunda.)

  • blank

   Det är en riktigt bra fråga som någon borde svara på

 • blank

  Jag beklagar SAAB 9-5. Är verkligen dåligt, för så många kör inte runt med oss.

  • blank

   Tack Fritz.

   Också med oss, omgiven av vitblå och DKW-förare, var jag SAABSPINNER.
   Den sista av hans ART!

   • blank

    Jag glömde UNIMOG-drivrutinerna!

    • blank

     Vi kör två-9 5, 2003 2,2 Limousine TiD Linear silver och kombinationen 2002 2,2 också TiD Vector med full utrustning som ständigt är i bruk. Sedan har vi en 9-3 2,2 TiD sedan silver från 2002 som backup och för korta resor, samt en vit 9 3 2,0 från 1999i coupe, men knappast flyttas, om så bara på sommaren.

     Vi hoppas att vi så kommer under de närmaste åren. Annars använde Saabs. Om vi ​​inte hittar något där, kommer vi att byta till Jaguar, en Teuton kommer inte att släppa in oss, vi har stil 😉

 • blank

  Moin Moin tillsammans.

  Gallick, min sympati! 🙁
  Det är svårt och väldigt sorgligt - särskilt det känslomässiga bandet **.
  Kommer du att få en (använd) Saab efter den första chocken?
  Eller är ett kapitel med olycka bilen slutade då?
  ___

  Marcos Saab är verkligen en fest för ögonen - grattis till en så vacker bil!
  Och fälgarna ser väldigt bra ut!
  ___

  **
  Min Saab https://saabblog.net/2012/03/20/saab-fotoshooting-saab-9-5-2-3t-arc-sportkombi-2002/ ) är värt ytterligare 6000 7500 euro - XNUMX XNUMX euro, enligt Schwacke.
  Och ändå har jag lagt en hel del där de senaste 12 månaderna (utbyte av luftkonditioneringsdisplay, iPhone / iPod-anslutning inkl. Laddningsfunktion och pekskärm och rattkontroll istället för CD-växlare i bagageutrymmet {därmed också en lokalisering på sidan}, rådjuroptimering, Turbo,…).
  Mina bekanta och vänner tycker nästan alla att jag är ”galen”.
  Men när jag tänker på att 9-5 skulle "förstöras" av en olycka, skulle det riva mitt hjärta sönder och resultera i en förlust som inte kan bestämmas i pengar.

  • blank

   Ja MAC

   ...... det är precis så jag känner mig

 • blank

  PS: SAAB 9-3 Aero och ALU 88 är fantastiska! 🙂

 • blank

  Kan inte 9-5 repareras? Ser det inte så illa om bilen har en bra bas, men är det fortfarande värt konstruktionen?

  • blank

   Mitt hjärta blöder - men enligt rapporten - nästan 14000 XNUMX euro i reparationskostnader kommer jag antagligen att behöva passera.
   Allt om bilen var nytt - eller nästan nytt.
   Följaktligen skadan för oss i värdet av en ny bil.
   Granskaren var entusiastisk över vår SAAB - men det nyttar inte för oss.
   Åldern och marknadspriset bestämmer värdet.
   För känslorna får du en spark !!!

   • blank

    Vad? Så mycket? Det verkar mycket för mig, är tekniken skadad eller "bara" plåt? Huva, stötfångare, strålkastare, grill, skärmar?

    • blank

     Inuti ser det inte bra ut.
     Klimat helt.
     Hela intagskanalen.
     Laddluft och motorns radiator.
     Hjulhus och huvudram.
     Hjulhållare - drivaxel.
     och så vidare
     Tusentals små delar!

   • blank

    Ledsen att se det. Där kisar och bryr sig om sin älskling och sedan en sådan mardröm. Jag hoppas att du hittar en ny, lika vacker SAAB!

 • blank

  Sedan 1 1 / 2 år tror jag att jag följer denna vackra blogg. För det och för all insats tackar jag Tom, du måste uthärda över tiden. En bok skulle vara förfallen men med happyend. Jag skulle vilja, i tystnadens sverige, ibland höra en kommentar eller spekulation eller vill läsa om framtiden och möjliga lösningar och framtidsutsikter. Vad sägs om Saab om ett år? Vad tycker insiders och godkännare som Tom, vad som händer nu, finns det några tecken eller utsikter för en nybörjare som då skulle hantera de dagliga bilarna? Eller är 60.000 Saab precis vad det fortfarande finns att distribuera. Varje dag blir de mindre och det är ledsen, med mig kommer nu en femte och då kanske en mer, då finns det av varje sort 2! En delbärare bör man också ha för framtiden. Det var min historia, det är inte konkret, etc efter Alldén 9-3, 9-4, 9-5II, stationsvagn, know-how lätt förgås kompetens, innovationer som detta. Det verkar som om du nu vill producera plattor i Saab fabriken, så inget spektakuleres, mycket genomsnittliga och tyst. En sådan eländig söndag som inte längre. Livet går vidare, nya koreanska, taiwanesiska, indianer och vad kommer MMIT blåsorkester, presentera sitt skrot, bara Sverige inte packa. Jag är väldigt besviken. Ursäkta känslorna

  • blank

   Jag tror att alla förstår dina känslor. Tyvärr är det som vi hör från Sverige mycket motsägelsefullt. Beslutet, så att slutsatsen i målet vid den nationella domstolen, väntas från mitten av augusti (då är svenskarna tillbaka från semestern) och fram till mitten av september. Fram till dess måste vi alla, inklusive mig, vara tålmodiga. Eftersom mycket av det vi hör är bara spekulation.

   • blank

    ok tack Tom, då slutar jag paniken igen till september och fortsätter att hoppas och vara bra

Kommentarer är stängda.