SAAB News: Saab Troll kommer tillbaka!

Några saker händer av en slump. Förra året reser jag med Saab-laget på återförsäljarturen, vi var gäster i Mainz. den Saab centrum Scholl familjen välkomnade oss varmt, och rundtur i byggnaden gav mig Mr Wiener, ansvarig för försäljning och kundservice, ett original Troll klistermärken från 60er åren.

Trollet är tillbaka. Skriva om originalet från 60-talet ...

En historisk troll klibbar inte till Saab. Eller? När allt kommer omkring är klistermärken redan bra 50 år gammal och därmed äldre än bloggen. Han sattes åt sidan för de närmaste månaderna och höll sova i mitt skrivbord. Men han var typisk Troll, alltid på något sätt närvarande i tanken! Egentligen trodde min familj att vi skulle skriva ut nya trollklistermärkear, från början.

Projektet startade för några månader sedan. Omtrycket ska vara så nära originalet som möjligt och utan att den historiska dekalen förstörs. Och det visade sig snart att det bleka trollet på Internet, överraskning, har lite att göra med originalet. Det stora trollet från 50- eller 60-talet var en färgstark fyr, och de mer eller mindre bra tryckningen gjordes troligen av kollegor som hade blekts av solljus.

Resultatet av vår "Saab-arkeologi" är imponerande! Trollet har kommit under den digitala tidsåldern och kan nu leva i många år, digitaliserad som vektorgrafik. Nu är vägen öppen för många trollidéer!

Och han har redan spökat våra huvuden igen! Inte bara oss ... vår tryckbutik är också entusiastisk och kontoren är fulla av troll. Troll på dörrar, troll på fönster. Det kommer att finnas troll-klistermärken, prototyperna har redan skrivits ut och de första pre-seriekopiorna är redan på väg med SaabBlog.net-teamet. Vi arbetar också med en nyckelring med trollet. Troll på muggar eller skjortor. Varför inte? Den lilla killen är lika livlig som samhället självt!

Historien fortsätter. Fler trollmeddelanden följer!

Text: tom@saabblog.net

24 tankar om “SAAB News: Saab Troll kommer tillbaka!"

 • HEJ!

  Jag är också intresserad av en mössa, vill se en bild i förväg, om inte annars är möjligt, kommer jag också att köpa "blind".

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth!

 • Moin!

  Jag skulle också vara intresserad av en sådan hatt. Vill du se en bild av ämnet först. Kan du inte ladda upp det någonstans?

  Hälsningar!

 • Sedan jag är borta från idag gav jag igår all broderiinformation och gjorde chefen i kvarteret, så han kan läsa vidare.

  Om det är nödvändigt, kan bytas så tidiga tankar och möjligheter bland dig.

  Kanske är en prototyp redo tills jag kommer tillbaka.

  Kort sagt: om du vill kan kampanjen ”Cap 95” fortsätta utan mig just nu. Då skulle intresserade inte behöva vänta så länge.

  Den föreslagna logotypen är sensationell, eftersom det tydliggör anslutningen av våra bilar med flyg. Den används också i examensbeviset för den nya 9-5 II.

  Om jag inte har ansett något, ber jag om en info.

  Fram till då, bra tid, vi och våra bilar kan vara olyckshändiga.

 • Tack för svaret, Tom.

  Ja, det är en engångsåtgärd och en ideell åtgärd, åtminstone för mig.
  Tanken kom från ett möte med Saab-vänner. Nu kör jag, efter Saabs stöd genom ett nytt bilköp (ingen risk nej kul), stödjer grekerna.

  När jag kommer tillbaka skulle jag kontakta Saab. Ett telefonnummer och namnet på en kontaktperson skulle hjälpa mig här. Om Saab ger OK kan det börja. Om det är möjligt och det går, kan du också fråga. Du känner till kontakterna och det skulle vara lättare för mig.

  Det vore bra, eftersom det är en engångsåtgärd, kommer jag inte att lägga på en andra serie om jag på förhand visste hur många kepsar det kommer att bli. Jag pratar med broderiet, om de ser möjligheten att klara en keps.

  En keps läggs till om € 14,00. Fraktkostnader Frakten tar antagligen klistermärken.

  Nu är jag borta och kommer tillbaka till min återkomst. Med vänliga hälsningar.

  Mitt kontor kan ge dig mitt mobilnummer, om du vill. Saaberna här läser också blocket. Det är så som det borde vara. Kepsarna får bara några vita för det. Den första 10 skulle vara borta redan.

 • Jag kommer att offentliggöra svaret, eftersom det nu finns veckoförfrågningar i den här riktningen. Om det är ett "ideellt" projekt inom Saab-samhället med en unik karaktär, så är vi på bloggen glada över att vara där. Skicka oss en artikel med bilder som vi gärna publicerar. Och observera alltid varumärkesrättigheterna med dessa projekt, detta undviker problem. Saabs bokstäver och logotypen är skyddade. Fråga Saab om det behövs!
  För alla andra kommersiella projektformer finns butiksystem.

 • Vårt Saab-samhälle vill brodera den gamla SAAB-logotypen (Saab 95), den rune-liknande SAAB-bokstaven ovanför den tvillinggjorda flygaren, utan galler, på kepsar.

  Kepsen ska vara svart, broderiet silver. Båda i proportionell storlek.

  Vem i Saab-världen skulle vara intresserad av ett sådant lock?

  Kan transaktionen gå igenom dig, Tom? Vi bor inte långt ifrån varandra. Vad sägs om rätten? Priset begärs. Det är förmodligen mellan 14 € och 17 € plus. Frakt.

  Om intresserad och efter förtydligande av frågorna skulle jag vilja bli aktiv. Är du intresserad av att göra det här tillsammans?

  Hälsning Conturi.

  Min e-postadress ska vara tillgänglig för dig.

 • Allt är möjligt 🙂 Tack för förslaget - låt oss se ...

 • Grattis. Kan trollet broderas på ett lock? Utan att skriva, bara trollen? Hälsningar till Saab-världen

 • Mina föräldrar kom förbi idag och jag tog över Saabs samling från min far. Bland annat ett original Troll-klistermärke (inte så blekt som på Internet och så bra som nytt) och klistermärket baserat på mottot ”en Saab rullar över dig här”. Men klistermärkena är bara tillbehör (unika modeller, specialnålar, ... - även saker från hans Volvo-dagar ingår) 😉

 • Denna roliga lilla kille var också på min 900 GLE - längst bak till vänster om dörrfönstret (demonstrationsbil från 1981).

  Jag skulle gärna se honom på framtida fordon från NEVS (naturligtvis under varumärket SAAB).

  Tom, vänligen skicka in affärsnyheterna i början av nästa vecka - du är särskilt intresserad av om den svenska pressen vill titta närmare på administratörernas "tjänster" - det finns verkligen en del att komma in här!

  Jag skulle vilja ha en ny Troll-klistermärke till min nuvarande 9-5 kombi - även till min frus cabriolet.

 • Ren ... vill ha det.

 • Hej Sam - produktionen startar på måndag. Trollen kommer om ungefär en vecka!

 • Ja, exakt denna TROLL-klistermärke hade våra olika gamla 99-tal från '69, '71 och '73 på baksidan av förarsidan; Jag vet inte längre om dessa redan var limmade på Trollhättan-fabriken eller från vår schweiziska importör vid den tiden. Hälsningar Giampi

 • Han skulle göra det bra på min svarta troll. Då skulle han ha rätt ansikte för hans namn

 • Ja - fortsätt med det.
  Tyvärr var jag tvungen att lämna den sista på min 96er.

 • Han är väldigt söt :-)))

  Tom, en bra idé ... som alltid :-)))

  Jag är glad, när kan jag beställa?

 • Omdefinitionen av termen ”rolig bil”. 🙂

 • exakt mina tankar

 • Jag kör en bil varje dag

 • Jag gillar också idé
  När kommer trollet för motorhuven - vi har redan Saabs som kan prydas med dem.
  Hur positiv ensam skulle vara den yttre påverkan på de andra trafikanterna

  ... kanske ersätter trollet griffin 😉
  Jag skulle vara för det!

 • Bra här trollet, när kommer bilen till trollet

 • Bra sak! Ge mig trollet!

 • Mycket bra idé! Om ämnet textil är akut kan jag hjälpa dig!

Kommentarer är stängda.