SAAB News: Saab Troll kommer tillbaka!

Några saker händer av en slump. Förra året reser jag med Saab-laget på återförsäljarturen, vi var gäster i Mainz. den Saab centrum Scholl familjen välkomnade oss varmt, och rundtur i byggnaden gav mig Mr Wiener, ansvarig för försäljning och kundservice, ett original Troll klistermärken från 60er åren.

Trollet är tillbaka. Reprint från originalet från 60 år ...

En historisk troll klibbar inte till Saab. Eller? När allt kommer omkring är klistermärken redan bra 50 år gammal och därmed äldre än bloggen. Han sattes åt sidan för de närmaste månaderna och höll sova i mitt skrivbord. Men han var typisk Troll, alltid på något sätt närvarande i tanken! Egentligen trodde min familj att vi skulle skriva ut nya trollklistermärkear, från början.

För några månader sedan startades projektet. Så nära som möjligt till originalet bör det skrivas ut och utan att förstöra den historiska klistermärken. Och snart visade sig att den bleka trollen på Internet, överraskning, har lite att göra med originalet. Den ursprungliga trollen i 50- eller 60-åren var en färgstark karl, och de mer eller mindre goda utskrivningarna gjordes troligen av solblekta kollegor.

Resultatet av vår "Saab arkeologi" är imponerande! Trollet har kommit i den digitala tiden och kan nu leva på som en vektorgrafik i många år. Nu är vägen öppen för många trollidéer!

Och han hånar oss igen i huvudet! Inte bara oss ... vår tryckeri är också glad och kontoren är fulla av troll. Troll på dörrar, troll på fönster. Troll-bildekaler kommer att finnas tillgängliga, prototyperna är redan skrivna och de första förproduktionskopiorna finns redan på SaabBlog.net-laget. Vi arbetar också med en nyckelkedja med trollet. Troll på koppar eller skjortor. Varför inte? Den lilla killen är lika levande som samhället själv!

Historien fortsätter. Fler trollmeddelanden följer!

Text: tom@saabblog.net

24 tankar om "SAAB News: Saab Troll kommer tillbaka!"

 • HEJ!

  Jag är också intresserad av en keps, skulle vilja se en bild innan, om inte annat är möjligt, köper jag också "blind".

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth!

 • Moin!

  Jag skulle också vara intresserad av en sådan hatt. Vill du se en bild av ämnet först. Kan du inte ladda upp det någonstans?

  Hälsningar!

 • Sedan jag är borta från idag gav jag igår all broderiinformation och gjorde chefen i kvarteret, så han kan läsa vidare.

  Om det är nödvändigt, kan bytas så tidiga tankar och möjligheter bland dig.

  Kanske är en prototyp redo tills jag kommer tillbaka.

  Kort sagt: Om så önskas kan åtgärden "Cap 95" för närvarande fortsätta utan mig. Då skulle intresserade inte behöva vänta så länge.

  Den föreslagna logotypen är sensationell, eftersom det tydliggör anslutningen av våra bilar med flyg. Den används också i examensbeviset för den nya 9-5 II.

  Om jag inte har ansett något, ber jag om en info.

  Fram till då, bra tid, vi och våra bilar kan vara olyckshändiga.

 • Tack för svaret, Tom.

  Ja, det är en engångsåtgärd och en ideell åtgärd, åtminstone för mig.
  Tanken kom från ett möte med Saab-vänner. Nu kör jag, efter Saabs stöd genom ett nytt bilköp (ingen risk nej kul), stödjer grekerna.

  Wenn ich zurück bin würde ich Saab kontaktieren. Hier würde mir eine Telefonnummer und der Name eines Ansprechpartners helfen. Wenn Saab das OK gibt, kann es los gehen. Wenn es möglich ist und es sich ergibt, könntest Du auch einmal nachfragen. Du kennst die Ansprechpartner und es wäre einfacher für mich.

  Det vore bra, eftersom det är en engångsåtgärd, kommer jag inte att lägga på en andra serie om jag på förhand visste hur många kepsar det kommer att bli. Jag pratar med broderiet, om de ser möjligheten att klara en keps.

  En keps läggs till om € 14,00. Fraktkostnader Frakten tar antagligen klistermärken.

  Nu är jag borta och kommer tillbaka till min återkomst. Med vänliga hälsningar.

  Mitt kontor kan ge dig mitt mobilnummer, om du vill. Saaberna här läser också blocket. Det är så som det borde vara. Kepsarna får bara några vita för det. Den första 10 skulle vara borta redan.

 • Jag gör svaret offentligt, för det finns nu en gång i veckan förfrågningar i den här riktningen om och om igen. Om det är ett ideellt projekt inom det unika Saab-samhället, är vi glada att vara med i bloggen. Skicka oss en artikel med bilder, som vi skulle vilja publicera. Var alltid uppmärksam på varumärkesrättigheterna i dessa projekt, vilket undviker irritation. Saab-logotypen och logotypen är skyddade. Om det behövs, fråga Saab!
  För alla andra kommersiella projektformer finns butiksystem.

 • Vårt Saab-samhälle vill brodera den gamla SAAB-logotypen (Saab 95), den rune-liknande SAAB-bokstaven ovanför den tvillinggjorda flygaren, utan galler, på kepsar.

  Kepsen ska vara svart, broderiet silver. Båda i proportionell storlek.

  Vem i Saab-världen skulle vara intresserad av ett sådant lock?

  Kann die Abwicklung über Dich, Tom, gehen? Wir wohnen nicht weit voneinander entfernt. Wie sieht es mit den Rechten aus? Der Preis ist angefragt. Vermutlich liegt er zwischen € 14 und € 17 zuzügl. Versand.

  Om intresserad och efter förtydligande av frågorna skulle jag vilja bli aktiv. Är du intresserad av att göra det här tillsammans?

  Hälsning Conturi.

  Min e-postadress ska vara tillgänglig för dig.

 • Allt är möjligt

 • Grattis. Kan trollet broderas på ett lock? Utan att skriva, bara trollen? Hälsningar till Saab-världen

 • Mina föräldrar kom över idag och jag tog över Saab-samlingen från min pappa. Bland annat är en original Troll klistermärke (inte lika blekad som på Internet och som ny) och klistermärken fri för mottot "här rullar det över en Saab". Men klistermärkenna är bara tillbehör (unika modeller, specialnålar, .. - även saker från hans Volvo-tid finns där)

 • Den här lilla lilla killen var också på min 900 GLE - bakom vänster om dörrfönstret (demonstrationsbil av 1981).

  Jag skulle gärna se honom på framtida fordon från NEVS (naturligtvis under varumärket SAAB).

  Tom ber snabba ekonomiska nyheter i början av nästa vecka försenings - särskilt intresserad av huruvida den svenska pressen inte ännu ens vill ta en närmare titt på de 'förmåner' av administratörer - det är förmodligen faktiskt att ta igen!

  För min nuvarande 9-5-stationsvagn vill jag ha en ny trollklistermärke - också för min kones konvertibla.

 • Ren ... vill ha.

 • Hej Sam - produktionen börjar på måndag. På ungefär en vecka kommer trollarna!

 • Exakt denna TROLL klistermärken hade våra olika gamla 99er åren 69 '71 och' 73 sedan på de bakre sidorutorna i förarsidan; om de har fastnat på den Trollhättan fabrik eller från våra tidigare schweiziska importör jag inte ihåg. Gruss Giampi

 • Han skulle göra det bra på min svarta troll. Då skulle han ha rätt ansikte för hans namn

 • Jau - kom hit här.
  Tyvärr var jag tvungen att lämna den sista på min 96er.

 • Han är väldigt söt :-)))

  Tom, en bra idé ... som alltid :-)))

  Jag är glad, när kan jag beställa?

 • Omdefinieringen av termen "rolig bil".

 • exakt mina tankar

 • Jag kör en bil varje dag

 • Jag gillar också idé
  När kommer trollet till huven - vi har redan Saabs som kan prydas med det.
  Hur positiv ensam skulle vara den yttre påverkan på de andra trafikanterna

  ... kanske trollet kommer att ersätta griffen 😉
  Jag skulle vara för det!

 • Bra här trollet, när kommer bilen till trollet

 • Bra sak! Ge mig trollet!

 • Mycket bra idé! Om ämnet textil är akut kan jag hjälpa dig!

Kommentarer är stängda.