Blogger tillbaka från Trollhättan

Mark och jag är tillbaka från Saab City. Markera med familjen och Saab 9-3 från Sveriges semester, jag från en kort resa via Landvetter - Frankfurt. Ibland är det bra att vara på plats och samla intryck i personliga konversationer. För i verkligheten är många saker inte riktigt så skrivna i pressen. Vi har aktuell information om Saab-museet, där situationen har utvecklats mycket positivt sedan vårt senaste besök.

Vi samlade intryck runt anläggningen, där Saab-flaggorna flyger igen och parkeringsplatserna är lite fylligare än under det senaste besöket. Sedan finns fakta om Saab-varumärket, där allt verkar öppet. Och en annan överraskningsberättelse - vi avslöjar en hemlighet i Trollhättan. Emellertid måste dessa artiklar skrivas och innan tiden kommer, ringer det verkliga livet. Mitt skrivbord böjer sig under belastningen de senaste 48 timmarna och så krävs tålamod igen.

Därför låter vi Jonas Fröberg från Svenska Dagbladet säga. Idag skriver han om Saab och försäljningen till NEVS. Han har som sagt en "dålig känsla av det". Kontrakten är ännu inte slutgiltiga, finansieringen är skakig och NEVS har ännu inte fått varumärkesrättigheterna. Saab AB har redan meddelat att det kommer att klargöra denna fråga vid domstolen vid behov. Vi känner nu Saab AB: s inställning till ämnet bilbyggande första hand och även bedömningar av NEVS-historien. Allt Fröberg skriver är korrekt, men behöver en förklaring som kan vara lite längre.

Detta kommer så snart skrivbordet är klart ...

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “Blogger tillbaka från Trollhättan"

 • blank

  Så det fortsätter.
  Låt oss hoppas att det här, som det verkar, är en dålig affär omvänd, eller att något bättre kommer ut ur det.
  Åtminstone förtjänar 3700 SAAB-arbetarna och ingenjörerna det.

 • blank

  Som det sades i en blogg strax efter försäljningen: ”SAAB-försäljning: läs mellan raderna”!
  Som en utbildad Ossi är du faktiskt bekant med det här, men i det här fallet kan du läsa nästan allt mellan Endzeitstimmung och en lycklig avslutning. Beroende på hur du tolkar det. Så vidare till nästa omgång!

 • blank

  Så allt går in i nästa omgång och
  verkligen i en väska och säck är det fortfarande inte? ; (

 • blank

  hej Tom

  Välkommen tillbaka 😉 G-ordet väl, låt oss bara vänta lite ...

  Hälsningar

  Yves

Kommentarer är stängda.