Staten tar över Saab Parts AB

Den svenska staten tar över Saab Parts AB i Nyköping. Saab Automobile AB tidigare dotterbolag med ansvar för reservdelar kommer att tas över av staten fram till slutet av sommaren.

Detta har just meddelats av Riksgälden i ett pressmeddelande. Ägandet är således tydligt, utbudet av reservdelar är säkrat på lång sikt. Mer detaljer kommer att följa.

Text: tom@saabblog.net

8 tankar om “Staten tar över Saab Parts AB"

 • Kom precis tillbaka från Sverige. Det är en tragedi. Även de flesta återförsäljare i Sverige vet inte riktigt vad som händer! Under tiden har de tidigare SAAB-återförsäljarna i södra Sverige redan investerat igen (många i KIA Chevi!) Och bara rycker på axlarna och gör SAAB till ett dotterbolag. Om en ny bil verkligen ska komma runt 2014 är inte mycket möjligt. SAAB-fläkten är nära, men världen fortsätter att vända. Jag har en hel reservflotta - oavsett varifrån de kommer - reservdelar kommer att finnas där efter det med andra bilar. Denna försäljning är nu bara en tragedi och även i den svenska tidningen var försäljningen en halv sida för en dag! Viktig. Det säger allt! Trevligt WOE från norr - låt oss ta hand om våra goda gamla och fortfarande unga SAAB!

 • blank

  Bergqvist & Co. har nu 6 månader !!! Hade tid. Ibland, enligt deras uttalanden, var det över 10 anbudsgivare på gång. Som ett resultat, som det verkar mer och mer, fanns det ett tvivelaktigt konsortium där frågan om varumärkesrättigheter inte ens har klargjorts!

  Varför betalas dessa advokater faktiskt och slutligen inte till månen?

  Varför är Youngman Lotus så tyst efter denna fiasko?

  Fråga efter fråga - men inga svar.

  Kära svensk, när vaknar du äntligen?

  • blank

   Joachim har helt rätt. Man kan tro att likvidatorerna är adjutanter till det här amerikanska företaget från Detroit. Det har säkert varit bättre lösningar under de senaste 6-månaderna än bara den här nerven. Varumärkesrättigheterna är lika bra som de är. Jag vill inte ha en rörlig tvättmaskin på Saab. Det skulle vara precis som när en VW Golf plötsligt skulle kallas Panasonic Viera. Hur som helst har de nu gjort Saab Automobile förbi. I några dagar är det i mitt garage en 5er BMW-stationsvagn, vilket givetvis ger mig mycket roligt och nöje. Jag kommer att hålla min Saab till ära, men bara för söndag och fint väder. BMW är nu ansvarig för vardagen.

 • blank

  Jag ser mer positivt ut nu. Statligt ägande är också en stabil reservdelsförsörjning och stabila finanser. Dessutom kommer staten förmodligen bara att göra detta för tillfället.

  • blank

   Jag kan bara hålla med dig om att staten är en pålitlig partner i det här fallet.

   • blank

    Bättre staten än en gräshoppa!

 • blank

  Exakt kunde det knappast ha varit mycket värre.

 • blank

  Hela försäljningen är en enda tragedi.

Kommentarer är stängda.