Stöd för Saab-museet - bloggare på språng

Kommer vi fortfarande ihåg rädslan och hoppet från förra året? Saab-museet, hem för den unika historiska Saab-samlingen, var i allvarlig fara. Kronofogden konfiskerade samlingen, det var förmodligen den absoluta lågpunkten, och lämnade sin insättningsförsegling på fordonen. Samlingen har nu sparats.

Ur Saab Saab Museum
Ur Saab Saab Museum

Å ena sidan av det outtröttliga engagemanget för några fans, men också av engagemanget från familjen Wallenberg, som var mycket aktiv i bakgrunden. Att ställa museet på en stabil fot i framtiden är vår utmaning!

Även om Saab-samlingen verkligen är under sponsring av kommunen och Västragötlandsregionen. Men det finns brist på ekonomiska resurser. Många av musearbetet görs av volontärer som arbetar i tidningen och verkstaden. Vård och underhåll av Saab Oldtimer är beroende av frivilligt engagemang, varje restaurering är en balansräkning.

Det är utan tvekan de bästa händerna som tar hand om bilarna. Eftersom Saab veteraner nu ofta ser efter den bil de har hjälpt till att utveckla. Till exempel, Saab 9000 från Prometheus-projektet, styrt med en joystick, underhålls av sin mjukvaruutvecklare.

Vårt engagemang är nödvändigt för att framtiden ska kunna hållas på ett hållbart sätt. För historiska fordon bör inte bara vara i museet. De måste gå ut på gatan och visa närvaro för varumärket. Allt detta kostar mycket pengar för underhåll och vård. I kväll är supporterföreningen för museet grundad i Trollhättan. Därför tar vi imorgon flyget från Frankfurt till Göteborg, där vän Mark väljer mig med sin familj.

Sedan bort till Trollhättan, där Götz från Hamburg redan finns på plats. Så en liten delegation från vårt land är närvarande, och vi visar också svenskarna hur viktigt varumärket är för oss i Tyskland!

Information, hur man går vidare och naturligtvis till medlemskapet i Vänner, följ med min återkomst. Medan Mark och jag är i Sverige fortsätter bloggen.

För första gången har läsarna golvet. Max berättar i en artikel om en E85-omvandling utförd på sin Saab 9-5. Och Matthias Meise från 1. Tyska Saab Club rapporterar på årsstämman.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “Stöd för Saab-museet - bloggare på språng"

 • Jag är glad att vi tyskar också gör vår del!

  Har någonsin velat besöka SAAB-museet någonsin, har tyvärr aldrig arbetat så långt.

  Kudos till denna sida vid denna tidpunkt!

  Hälsningar från Celle / Niedersachsen

  Niklas

 • Chapeau Tom,

  kom tillbaka, vi ses snart ...

  LGHorst 🙂

Kommentarer är stängda.