SAABDAG: Supporters av Saab-museet och kvällsläsning

Något händer i Trolhättan! NEVS köpte sajten från Hemfosa-konsortiet - som meddelat. Detta innebär att de nya ägarna har kontroll över webbplatsen, och allt talar för allvaret i en långsiktig investering. Även om vi redan är på vent igen har vår situation förbättrats.

Saab-museets plats i Trollhättan kommer också att förbättras. På tisdag nästa vecka äger stiftelsen för supporterorganisationen plats i museet. Anledning nog att boka en biljett och få på planet till Göteborg. För mig två dagar i Sverige, för läsarna två dagar utan blogg!

Kvällsläsning Del I:

Saab är i pressen. Ibland hyllas investerarnas framförhållning, ibland tvivlas affärsmodellen. Men artiklarna är bara en tillfällig inventering, den nya strukturen i företaget håller just på att bildas. Mer detaljer kommer att ges under nästa vecka. "Auto-Motor-Sport" skrev en mycket speciell Saab-berättelse. Efter att ha haft bara kaustiska kommentarer för varumärket från Trollhättan i flera år följde de nu med monteringen av den sista Saab 9-5 och Saab 9-3.

En bra artikel för ”auto-motorsport” -standarder, och man undrar var plötsligt intresset för Saab kommer från. Märker redaktionen att det vore tråkigt utan de små biltillverkarna? Att alltid behöva skriva testrapporter i storföretagens ödemark kan inte vara så tillfredsställande. Vår kväll läsning, skrivet av Auto Motor Sport över den senaste Saab.

Kvällsläsning Del II:

Bättre skriftligt och mycket värt att läsa är kvällsläsningen av bloggers legend Steven Wade. Jag saknar fortfarande sin stil som har varit med oss ​​i flera år. Han skrev ett öppet brev till Kai Johan Jiang, huvudägare i NEVS. För Saab 2.0 skulle det vara en fördel att få honom ombord igen i framtiden. Men det är önsketänkande, och tills dess kommer det en lång väg att gå.

Alla läsare och Saab kör en trevlig helg. Fortsätt att saabing och ta hand om dig!

Text: tom@saabblog.net

 

 

 

7 tankar om “SAABDAG: Supporters av Saab-museet och kvällsläsning"

 • För några dagar sedan framgick det av Bergqvist & Co.: s uttalanden att VM stod till hands för att ge råd genom hela försäljningsprocessen.

  Jag tror att man kan anta att det också från den här riktningen uppmanades att lägga till ett annat bilföretag - ingen kan verkligen föreställa sig VM och uteslutande elektriska fordon under NEVS.

  VM är också välkommen att ge några tips - han vet att SAAB -gemenskapen äntligen vill veta om du också kan köpa "riktiga" SAAB -bilar i framtiden.

 • blank

  Hej tom

  vi är på plats. Vädret är fantastiskt !! Hotellrum reserverat !! Ser fram emot tisdag !!

  LG Mark

 • blank

  Ta med anslutningsformulär med 😉

 • blank

  God resa, trevliga dagar i Sverige och bara goda nyheter jag önskar dig.
  Och kanske lite mer ljus kommer in i framtiden för Saab Automobile

 • blank

  Hej Tom,

  Om du fortfarande är där på onsdag klockan 12.00 får vi se dig 🙂

  Hälsningar Martin

 • blank

  Trevligt Tom, jag tror att för 2-dagar i Sverige är centrum för evenemang, kommer det att bli väldigt mycket nån förstahandsupplevelse. Varför ska vi torteras för 2 dagar?
  Å andra sidan kan det också vara att mot bakgrund av mycket nya nyheter kan du inte vänta 2 dagar att meddela oss. Bra resa

 • blank

  Jag tycker att det är fantastiskt hur mycket du investerar i den här hobbyen. Särskilt efter den här artikeln har jag åter fått reda på hur värdefullt ditt arbete är, för jag får det viktigaste av dig sammanfattat och så intressanta länkar kan klicka. Efter alla dessa nervösa Marthaon från de senaste månaderna, med dagliga besök på din blogg (och andra i början), kan jag bara inte hitta tid att läsa alla av dem (t.ex. Saabsunited vänner etc.). Därför, allt mer: Tack för ditt stora arbete.
  Jag är nyfiken på hur det går vidare. Jag har också blandade känslor om det hela, men som så ofta i andra trådar som redan skrivits, är egentligen inte alla fakta på bordet, så att jag ännu inte kan göra en slutgiltig dom. Jag fortsätter g ******. Hälsningar, Tobias (som bor tillbaka från Alperna nära hans favorit Saab-verkstad)

Kommentarer är stängda.