SAABDAG: Supporters av Saab-museet och kvällsläsning

Något händer i Trolhättan! NEVS köpte sajten från Hemfosa-konsortiet - som meddelat. Detta innebär att de nya ägarna har kontroll över webbplatsen, och allt talar för allvaret i en långsiktig investering. Även om vi redan är på vent igen har vår situation förbättrats.

Saab-museets plats i Trollhättan kommer också att förbättras. På tisdag nästa vecka äger stiftelsen för supporterorganisationen plats i museet. Anledning nog att boka en biljett och få på planet till Göteborg. För mig två dagar i Sverige, för läsarna två dagar utan blogg!

Kvällsläsning Del I:

Saab är i pressen. Ibland beröms investerarnas långsiktighet, ibland är det tvivel om affärsmodellen. Men artiklarna är bara den aktuella inventeringen, den nya strukturen i företaget håller bara på att bildas. Mer detaljer kommer att finnas tillgängliga under loppet av nästa vecka. "Auto-Motor-Sport" skrev en mycket speciell Saab-berättelse. Efter åratal med hårda kommentarer för varumärket från Trollhättan åtföljdes nu montering av de senaste Saab 9-5 och Saab 9-3.

En bra artikel för "Auto-Motor-Sport" -förhållanden, och man undrar var plötsligt intresset för Saab kommer från. Märker redaktörerna att det blir tråkigt utan de små biltillverkarna? Att bara behöva skriva testrapporter i avfall från stora företag kan inte vara så uppfyllande. Vår kväll läsning, skrivet av Auto Motor Sport över den senaste Saab.

Kvällsläsning Del II:

Bättre skriftligt och mycket värt att läsa är kvällsläsningen av bloggers legend Steven Wade. Jag saknar fortfarande sin stil som har varit med oss ​​i flera år. Han skrev ett öppet brev till Kai Johan Jiang, huvudägare i NEVS. För Saab 2.0 skulle det vara en fördel att få honom ombord igen i framtiden. Men det är önsketänkande, och tills dess kommer det en lång väg att gå.

Alla läsare och Saab kör en trevlig helg. Fortsätt att saabing och ta hand om dig!

Text: tom@saabblog.net

 

 

 

7 tankar om “SAABDAG: Supporters av Saab-museet och kvällsläsning"

 • För några dagar sedan framgick det av Bergqvist & Co.: s uttalanden att VM stod till hands för att ge råd genom hela försäljningsprocessen.

  Jag tror att man kan anta att det också från den här riktningen uppmanades att lägga till ett annat bilföretag - ingen kan verkligen föreställa sig VM och uteslutande elektriska fordon under NEVS.

  VM är också välkommen att ge några tips - han vet att SAAB-samhället äntligen vill veta om du också kan köpa "riktiga" SAAB-bilar i framtiden.

 • Hej tom

  vi är på plats. Vädret är fantastiskt !! Hotellrum reserverat !! Ser fram emot tisdag !!

  LG Mark

 • Ta med anslutningsformulär med 😉

 • God resa, trevliga dagar i Sverige och bara goda nyheter jag önskar dig.
  Och kanske lite mer ljus kommer in i framtiden för Saab Automobile

 • Hej Tom,

  Om du fortfarande är där på onsdag klockan 12.00 får vi se dig 🙂

  Hälsningar Martin

 • Trevligt Tom, jag tror att för 2-dagar i Sverige är centrum för evenemang, kommer det att bli väldigt mycket nån förstahandsupplevelse. Varför ska vi torteras för 2 dagar?
  Å andra sidan kan det också vara att mot bakgrund av mycket nya nyheter kan du inte vänta 2 dagar att meddela oss. Bra resa

 • Jag tycker att det är fantastiskt hur mycket du investerar i den här hobbyen. Särskilt efter den här artikeln har jag åter fått reda på hur värdefullt ditt arbete är, för jag får det viktigaste av dig sammanfattat och så intressanta länkar kan klicka. Efter alla dessa nervösa Marthaon från de senaste månaderna, med dagliga besök på din blogg (och andra i början), kan jag bara inte hitta tid att läsa alla av dem (t.ex. Saabsunited vänner etc.). Därför, allt mer: Tack för ditt stora arbete.
  Jag är nyfiken på hur det går vidare. Jag har också blandade känslor om det hela, men som så ofta i andra trådar som redan skrivits, är egentligen inte alla fakta på bordet, så att jag ännu inte kan göra en slutgiltig dom. Jag fortsätter g ******. Hälsningar, Tobias (som bor tillbaka från Alperna nära hans favorit Saab-verkstad)

Kommentarer är stängda.