SAAB-försäljning: Läs mellan linjerna

Pressen rullar över med kommentarer om försäljningen av Saab Automobile AB. Vissa ser ljusa utsikter, särskilt i den asiatiska regionen, ser andra kommentatorer att lidandet fortsätter. Få inser att köpet verkar föredraget och förhastat. Eftersom byggarbetsplatser är fortfarande öppna.

Det är frågan om köpeskillingen, vilket är oklart. Dessutom har endast en delbelopp betalats hittills, resten väntar tills ett visst datum. Det finns frågor om varumärkesrättigheter som fortfarande finns i förhandlingar. Och det finns administratörer som är mycket monosyllabiska. Anne-Marie Pouteaux var i intervjun väldigt evasiv och knäppt igår, i många saker vågar medvetet. Hans Bergqvist går inte ens till pressen.

Vi anser att försäljningen borde slutföras snabbt och före sommaruppehållet. Viktiga kontrakt löper ut den 30 juni och frågan om den nya ägarens återköp av fabriksfastigheten var ett av ämnena. Ett namn som vi alla känner dyker upp allt oftare. Mahindra & Mahindra.

Igår var det en rapport om Dagens Industri, sedan en artikel om Saabsunited. Indicesna skärps, att indianernas deltagande är nära förestående. Vilket skulle vara logiskt. För vad vill NEVS med Saab-komplexet i Stallbacka? Den förväntade låga försäljningen av elbilar kommer inte att kunna fungera med full kapacitet inom rimlig tid. Det finns rättigheterna till Saab 9-3, som konsortiet har förvärvat, men det är bara meningsfullt om du bygger turbin bensin, diesel och BioPower sortiment.

Källor säger att Scanias och Saab ABs användning av branding med sina nya ägare beror på den indiska gruppens inträde. Det kan finnas något i det och Mahindras ekonomiska kraft och storlek skulle göra försäljningen ett runda, meningsfullt paket.

Dock. Det finns fortfarande bara indikationer som har bekräftats av flera källor, och tyvärr behöver vi ordet "G ......" igen. Innan vi börjar skriva om konspirationsteorier och ifrågasätter rättsstatsprincipen i vissa fall i Sverige, bör vi vänta tills vi känner till hela paketet. För i bästa fall finns det ett paket på vårt bord - inte ett paket.

Text: tom@saabblog.net

11 tankar om “SAAB-försäljning: Läs mellan linjerna"

 • blank

  Att skriva om omständighetsbevis här är förmodligen lite överdrivet - bara för att SU och DI publicerar något (önsketänkande?) Indianerna är ännu inte vid dörren.

  Å andra sidan skulle det göra stor känsla för Mahindra att gå med (eller som tidigare, för en annan bilhandlare).

  Inköpet av hela arbetet är dock en liten indikation på att NEVS planerar något större här. Men varför kommer Mahindra inte äntligen ur skydd? De skulle välkomnas med öppna armar av hela SAAB-samhället - så kom igen Mahindra, jag skulle vilja kunna köpa en ny cabriolet med konventionell SAAB-teknik - i den färg du väljer med en matchande huva (och huven kan också ha elektriska hjälpare igen - Motor men snälla turbo)!

 • blank

  eftersom den stora jordbävningen i Japan och den efterföljande svåra utbudet med sprit (för timslånga vänta tjugo liter bensin på bensinstationer) Jag är på hybrid eingestellt.lieber två energier under motorhaube.damals jag önskade mig en hybrid Honda hybrider till them.The sälja mycket bra här. De är också ganska snabba. men ju längre Saab väntar med produktion, desto svårare blir det bilar till verkaufen.BMW TOYOTA HONDA redan länge finns på marknaden. Personligen gillar jag Honda CRZ, men jag gör fortfarande lugn av en Cabriolet Aero.

 • blank

  Den som behövde hjälp för bensin7Diesel fordon är också begriplig
  Fabriken med produktion av elbilar skulle aldrig utnyttjas fullt ut så det måste vara i många år
  till och med bensin / dieseldrivna fordon produceras. Men du är inte tillbaka från GM-licenser
  beroende på om nuvarande fordon 9 3 och 9 5 tillverkas ... och vilka motorer? +

 • blank

  Mahindra & Mahindra ombord skulle vara 🙂 och blodtryckssänkande!

  Tack igen till Blogger Tom för den alltid uppdaterade täckningen !!!

  SG
  Klaus

 • blank

  Efter berg-och dalbana är framför berg-och dalbana ... Om det finns något att det, då parterna skulle vara klokt, enligt min mening, att kommunicera detta så snart som möjligt. Det nu utlösande ekot leder till ökad irritation och undvikande.

 • blank

  Princip Hopp 😉

 • blank

  Vi vet att försäljningen var rusad! Men är vi verkligen längre nu? Jag tror att det finns fler frågetecken än tidigare!

 • blank

  Hi Tom,
  när du ser det aktuella resultatet (inkl. Saab Parts), då kan man bara skaka på huvudet. Exklusive alla arbetet i svenska Regieung och administratörer sedan 2009 reminisce (Moud Olofsson, EIB, Antonov, Lofalk och den nuvarande likvidator) då jag kommit fram till att denna historia kan ske så bara i Sverige utan protester.

 • blank

  Om vi ​​redan läser mellan linjerna: Det var språket som Toyota-anställda hade besökt Saab-fabriken med NEVS och blev mycket förvånad över arbetet. Jag tolkade det som en positiv överraskning. Ser vi en Yaris hybrid racing utanför linjen?
  Men tillbaka till M&M. Det skulle vara en partner som vill ha något (långsiktiga mål) och verkligen är villig att investera och sedan också dra nytta av det. För närvarande är NEVS mer en skärmytsling med sin tillkännagivna strategi. Om 5-7 år kommer det verkligen att se annorlunda ut.

  • blank

   Så om jag vill ha Toyota-teknik från t.ex. A Yaris, köper jag en Toyota och inte en Saab.
   När M&M går med som partner och startar produktionen igen,
   Då skulle det säkert vara fördelaktigt.

 • blank

  Hommmm Hommm Jag fortsätter att utöva tålamod ... Jag hoppas att det kommer att hjälpa 😉

Kommentarer är stängda.