SAAB-plats: Blogger on the Road ...

Saab är i pressen - men inte som vi ville ha det. Merparten av informationen är spekulativ eller har medvetet spridits. Administratörernas brandväggar är fortfarande täta och alla fakta kommer från kinesiska källor. Det finns för närvarande mycket spekulation och tolkning i vissa bloggar med information från tredje part, men vi borde vara lugna om allt.

blank

En presskonferens är i luften som annonserat och kan ge oss större klarhet. Eftersom utvecklingen bakom kulisserna är spännande och inte allt som verkar grått, måste det vara.

Jag är ute från kontoret i några timmar - det kallas "verkliga livet". Det finns uppdateringar om situationen från vännerna till Saabsunited.

Text: tom@saabblog.net

 

14 tankar om “SAAB-plats: Blogger on the Road ..."

 • blank

  Jag får tanken på att med Nevs kan du ha en köpare som du kan agera och uppträda annorlunda mot GM. Det kan också förklara varför reservdelsverksamheten, för vilken du fortfarande behöver GM de närmaste åren, avbryter. Jag är väldigt exalterad över vad vi får för en lösning och vilket koncept vi presenterar. Och jag tror i slutändan bara om det också formuleras. Fram till dess blir jag lugn. För mig som ser ut som en komplett omstart och det måste vara allt annat än dåligt.

 • blank

  ... med NEVS är Saab död - final. Jag ska göra min klassiska bil, vissla på kinesisk tvättmaskin på fyra hjul, vem ska köpa något sådant? Och vad har det att göra med Saab - någon förstod inte någonting, gjorde de?
  Detta är helt enkelt om billiga köpa konst och verwursten för projekt som elbil och / eller Hyprid som bibehåller större marknadsföringsmöjligheter enligt min uppfattning, varken framtiden. Clear också ett e-bil behöver fyra hjul, synd att en av Saab gör en delmängd av sådana projekt är att de inte förtjänar.

  ... och NEVS som företag, existerar inte länge och har grundats enbart för detta ändamål. Dessutom, jag kan inte förklara för mig vad svenskarna och administratörer driver honom att sälja en ikonisk varumärke sådana - och så några e-lådor, inga jobb säkras. Vad är meningen? Jag kan bara inte tro det ...

  Mahindra vill bygga bilar och skulle ha köpt helt. Youngman skulle ha köpt helt. Endast NEVS som plockar ut russin bygger inte bilar eller köper dem helt - vilket var faktiskt målet. Jag kan nästan föreställa mig att denna 7 Packet-lösning gjordes speciellt för NEVS och därmed för Mahindra var det klart hur kaninen springer - kan det förstås?

 • blank

  Är det en tävling av två kinesiska konkurrenter (personliga eller företag)?
  Vill någon att Youngman i alla fall kommer till tåget?
  Finns det en annan bilhandlare som fruktar konkurrens eller bara vill träffa två människor från Kina sina drömmar?

  Situationen med båda parter är ganska ogenomskinlig just nu.
  - NEVS med oklar finansiering (konsortier har sällan funnits i bilindustrin).
  - Youngman, som alltid trollar fram en ny kanin ur hatten.

  Mitt hjärta slår fortfarande mer för Youngman eftersom de visar mer passion för SAAB-märket.

  • blank

   Det är rätt, de visar en passion för varumärket. Om du bor som Youngman så länge och så ihärdigt på bollen tillhör den långsamma belohnt.Leider men det ser nu inte se att uthållighet av Youngman belönas wird.Ich inte vet vad en dåre den svenska regeringen och administratörer på denna e Har ätit fordonstrupp, men det är klart att jag saknar passion och Saab-andan. göra för mig lite för lätt om du herrauspuhlt några russin från gården kakor så något mindre gör meningsfullt, men ändå vacker kasserar Subvensionen, och den gamla Saab kunden lämnar den svenska staten. För något hoppas jag att folket på Saab AB och Scania tycker bra om de ger den namnet och emblemet. Jag för min del, det ska så kommer den NEVS får kontraktet, skulle säkerställa att den dåvarande NEVS skriver vackert i sina lådor och Saab kan då föredra att vila i frid.

   • blank

    Hej Peter,

    Som jag förstår handlar NEVS om hela spektret: hybridbilar, konventionella bilar (förbränningsmotor), elbilar - jag skulle också räkna etanolfordon bland hybridfordonen i vid mening.

    Varför anser du att namnet SAAB inte ska användas, öppnar inte för mig.

    Låt oss bara vänta och se uttalandet från Bergqvist.

    • blank

     ... och var fick du din information från?

    • blank

     Hej Joachim,
     Det som stör mig fruktansvärt med NEVS -grejen är att de har valt ut delar från Saab, men inte bryr sig om det förflutna, det vill säga Saab -delar. Om NEVS skulle ta över skulle de börja om och delar av Saab -tekniken kommer att införlivas i detta nya företag. Någon gång om 3 eller 4 år kommer de att släppa ut en produkt på marknaden som kanske inte alls är dålig, men ingen vet att det finns, för de är så dumma och köper inte ens sin framtida försäljning. Många Saab -återförsäljare har visat mycket, mycket stor lojalitet mot varumärket, särskilt under det senaste året. Men de har nu kontrakt med Saab Parts och inte med NEVS / New Saab. Om du lämnar lojala kunder och återförsäljare till svenska staten och inte vill ha något att göra med de "gamla grejerna", skruva loss Saab -logotypen i Trollhättan och byt den mot en NEVS -skylt. Jag säger bara NEVS:
     Negativt energi förorenat sverige

     • blank

      NEVS kan också använda SAAB-delar - med separata kontrakt (eller om saker och ting går bra, eventuellt ta över helt senare). Det skulle säkert också finnas reservdelar direkt från NEVS - allt behöver inte nödvändigtvis komma från en grupp.

      Dessutom skulle det verkligen inte vara ett problem om NEVS också ingick avtal specifikt för försäljning av fordon med de befintliga återförsäljarna - var är hindret? De flesta skulle vara glada om, förutom använda äldre SAAB-modeller och en så kallad "andra pelare" som t.ex. B. KIA kan också erbjuda hybridbilar från Trollhättan med den beprövade SAAB -etiketten i framtiden.

      Vissa killar konstruerar ständigt skräckscenarier - gör inte allt 1: 1!

 • blank

  Allt ser ut som en tävling av två kinesiska konkurrenter (personliga eller företag), eller någon vill inte att Youngman ska vara på linjen. Finns det en annan bilhandlare som fruktar konkurrens eller bara vill träffa två människor från Kina sina drömmar?
  Båda parterna är ganska opaka just nu. NEVS med otydlig finansiering (konsortier har sällan existerat inom bilindustrin) och Youngman, som framkallar en ny hare om och om igen. Mitt hjärta slår fortfarande till Youngman eftersom de visar mer passion för varumärket SAAB.

 • blank

  Ett sådant bra foto =)))

 • blank

  Tom har rätt. Antag inte att allt är grått (eller kanske till och med svart) - bara för att vissa människor medvetet skildrar det på det sättet.

  Även med NEVS skulle det kunna gå en bättre framtidskurs än vid den tiden med GM. Först och främst, enligt meddelandena, planerar det nya konsortiet inte elbilar, men hybridfordon. De kan också marknadsföras bättre. Om några år kommer Phoenix-konceptet att implementeras i den nya 9-3. Rena E. fordon bör vara tillgängliga senare någon gång.

  Jag tror att det här inte är några dåliga riktlinjer och att presskonferensen återstår att se - då borde vi veta mer.

 • blank

  Vad gör du på gatan 😉
  Ska det inte kallas på vägen? Var det stavningskorrigeringen av IOS på jobbet?

  • blank

   Tack - "tänkande" datorer stannar 😉

Kommentarer är stängda.