SAAB Weekend: Saab 9-3 Coupe, Simon Padian, politik

På fredagen var jag med vän Marco i Mainz för att hämta sin nya Saab 9-3 Aero Coupe vid Saab centrum. Överlämnandet var, som förväntat, professionellt och hjärtligt. 9-3 var redo för oss i showroom. En bukett blommor till den nya ägaren, Saab talks och Mainz har (återigen) lämnat ett mycket bra intryck.

blank

Saab Zentrum Mainz är livligt med aktivitet, gården är full av Saabs och affärer går bra. En trevlig 9-5 Griffin i mycket bra utrustning, som fortfarande var till salu för några dagar sedan, verkar ha hittat en fläkt och efterfrågan på begagnade Saabs är hög. I showroom finns en ny Saab 9-3 Cabriolet från den sällsynta årgangen 2011. Svart med lätt läder - vackert - och väntar på en köpare. Det är förmodligen en av de senaste konvertiblarna i Tyskland i 2011.

En detaljerad rapport med många bilder på Saab 9-3 Aero Coupe följer de närmaste dagarna.

Saab-designers mellan sig ...

Einar Hareide formade Saab Design som bara Sixten Sason före honom. Saab 900 II är en av de bilar han designade. Han har drivit sitt eget företag i Göteborg och Oslo i över tio år. Hareide Design är en fixtur, arbetet har fått många utmärkelser. Efter Saab-designern Anders Gustafsson kom Saabs designdirektör Simon Padian till Göteborg. Simon Padian designade Saab 10-9 II, 5-9 II och många studier. Han utvecklade Saab Designs riktning fram till 3 och hans team kom med den mycket märkta alternativa designen till Castriotas Saab 2020-9 efterträdare.

Inte bara i Saab-cirklar var förslaget från studion i Trollhättan som det bättre. Dock verkar administratörerna föredra den nedslående Castriota-designen. Så det finns nu ett kontrakt som Castriota licens pengar passar för varje bil från 2014 / 15 rulla av linjen. Huruvida utformningen av Castriota gillar eller inte men kunde inte vara upp till denna punkt mitt problem. För även bloggare kommer att sorteras om, beroende på hur försäljningsförhandlingarna går ut.

Situationen i Sverige förblir förvirrad ...

Situationen i Sverige är komplicerad och kommentatorerna av tidningarna är som bloggen. Pressens artiklar blir kortare och hjälplösheten stiger. Eftersom det som händer i detaljerna bakom kulisserna passar inte in i det som riktar sig till allmänheten. Det har fastställts att filen Saab kan bli en politisk tids bomb.

Uttalandet av Bo Lundgren om att inte sälja Saab Parts AB och att vilja tjäna skattebetalarens pengar de närmaste sju åren kommenteras hånfullt. Hur skulle du vilja dra vatten från "en brunn som börjar tömmas" frågar Svenska Dagbladet. En vän från Stockholm tvivlar också på Lotus-Youngmans professionalism. Istället för att ständigt skriva nya brev till handläggarna bör man komma i direktkontakt med Riksgälden, säger han. "Ring Bo Lundgren, lägg 2.2 miljarder kronor på bordet, köp Saab Tools AB och Parts AB". Fakta producerar istället för tillkännagivanden och varmluft.

Det skulle vara något där. Frågan uppstår dock om fronterna verkligen är så hårda som det verkar nu eller om vi upplever bra teater. En sak är dock tydlig. Saab Parts AB, hör du från Nyköping, kommer inte att ta en offerroll. Ledningen vid det historiska Saab-huvudkontoret är professionellt och säljorienterat. Du kommer knappt att vänta tills de 1.200 XNUMX globala partnerna har orienterat sig mot andra tillverkare. Försäljning av reservdelar för andra märken och - spekulativt - distribution av ett annat bilmärke över nätet är möjligt. Plan B är redan i lådan där.

Det finns många nya bilmärken. Förutom otaliga okända tillverkare från Kina finns Tesla, Fisker och Qoros som arbetar på ett nätverk.

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om “SAAB Weekend: Saab 9-3 Coupe, Simon Padian, politik"

 • blank

  @ Situationen i Sverige förblir förvirrad ...
  Loide, Loide, Loide, det luktar mer och mer som en deja-vu!
  Många drar på SAAB och till slut är de alla borta igen .......

 • blank

  Kommer du att få se 93-III-ritningarna av de två motparterna offentligt?

 • blank

  På vår Saab köpte vi 2011, ABS-systemet var brutet, vi byggdes enkelt från en annan utan ett stort problem ett nytt system. Vi ville faktiskt ta organdonatorn i vår familj, men då var någon annan snabbare. Synd för oss, bra för Saab. En såld bil mer.
  Vi fick inte en blombukett, men annars gör Saab-tjänsten allt bra med hjärtat. Vem behöver buketter med blommor när han kan ta Saabrio in på landsbygden.

 • blank

  Något utan politik och ekonomi.

  Jag köpte min SAAB i mars 2009 på SAAB Center Saarbrücken. Under provkörningen var ACC (luftkonditioneringskontroll) defekt - displayen fungerade inte. Jag påpekade felet och när jag plockade upp bilen (utan en bukett blommor, tyvärr) fanns det ett fungerande ACC. Än så länge är allt bra. Försäljaren på SAAB-centret ringde till mig i november och bad om ursäkt flera gånger, de hittade det reparerade original ACC från mitt fordon och vill installera det gratis för mig - det i bilen är från en annan 9-5 och matchar inte interiören av mitt fordon.

  Jag upplevde inte en sådan tjänst före och efter. Tyvärr var 17 den första saken för SAAB dagar senare. Sedan dess har SAAB Zentrum Saarbrücken varit ett showroom för Audi, Mini och Chevrolet, med endast två SAAB som är blyga i hörnet. Säljkvinnan hanterar nu reparationsprocessen och en annan säljare kommer endast på begäran när kunderna går in i affären, från det intilliggande Chevrolet-huset.

  • blank

   Hej PhiBo.

   Jag har också upplevt så bra billeverans. Köpt en ny Saab 9-5 Tidvektor på en
   Saab-återförsäljare i Graz (Österrike). Den stora i början. Jag var tvungen att betala 5000 Euro !!!!! var
   du finner att i nuvarande stund noch.Wie bilen var där, gick allt omkring 10 min.
   Hektisk ren överskuggade detta faktiskt högtidliga ögonblick. Ingen bukett för min fru,
   eller en flaska vin åt mig - det här vet jag om Volvo-återförsäljare i mitt område.
   Till sist fick jag även tigga om en Saab nyckelring.

   Tre gånger behövde jag ett garantisarbete (motorstjutning), tre gånger så skickades jag bort.
   Stänkskydd monterades där (originaltillbehör) föll ab.Vor 2 veckor Jag berättade verkstadschef att min Agr ventil surrar, han ser in i motorrummet och på mig och säger, har själv hem spielen.Super vad !!!! !!!
   Det fanns andra saker, men jag vill inte skriva det nu.

   Jag kommer verkligen bara att besöka denna verkstad i en nödsituation.

   Den som inte är ett fan av vårt varumärke köper på grund av sådana incidenter säkert inte mer Saab.

   Låt oss dela vår frustration, kära PhiBo.

   Jag önskar dig en trevlig arbetsvecka och lycka till med din 9-5er. Jag är en bra bil, jag vet från personlig erfarenhet.

   Vänliga hälsningar - Klaus

   • blank

    Hej Klaus,

    Du verkar ha missförstått det .... Jag var oerhört nöjd med anmälan - som med SAAB-centret i allmänhet. Var annars påpekas du för sådana fel ... du kunde bara ha lämnat det, trots allt hade jag en fungerande ACC. Jag tyckte det var väldigt uppmärksam att de hade tagit rätt efter mig - speciellt så långt efter inköpsdatumet.

    Eftersom hela saken är styrd av en Opel-återförsäljare, är ormen däri.

 • blank

  Tesla gör ingen vinst, ägaren lever av personliga lån av sina vänner. Fisker är ung och måste bevisa sig och kommer troligen att följa Tesla. Det är som NSU, före sin tid.
  Och Qoros är känd från radio och tv. Som en ny Apple-produkt, fläktar läger utanför butiken för att få en produkt.
  Ibland fullt allvar. Saab-återförsäljarna är en färgstark blandning (nästan bruten eller välskött, varav den ena hade exklusiva Saab och Sndere har flera ben) och har redan omorienterat om det är tveksamt.
  Den typiska Saab-återförsäljaren måste vanligtvis sälja bröd och smörprodukter för att få sig själv igen. Det finns inget utrymme för övertygande och komplex förvärv.
  Återförsäljarna med arbetsredovisning och en genomtänkt kostnadssituation vet att de knappast kan komma över 1,5% margin i försäljningen och göra vinsten med efterförsäljning och verkstad.

 • blank

  På SAAB-bloggen "SAAB-Reisen" av Dirk i Berlin finns informationen om att Youngman-Lotus är i ständig kontakt med administratörerna-direktkontakt med Bo Lundgren är förmodligen inte rätt sätt om SAAB ska förvärvas som helhet ( som det faktiskt ser ut nu). Det talas redan om intensiva kontraktsförhandlingar mellan Youngman-Lotus-advokaterna och administrationen.

  Man borde inte tvivla på Youngman-Lotus professionalism - här är tvivel lämpligare på NEVS eller nu också på Mahindra!

 • blank

  Men inte genom direktlinje kan du förlora situationen och säkra verktygen och delar avdelningen. Politikens välvilja skulle då garanteras. Det skulle vara Youngman i det och ingen skulle komma förbi kineserna.

 • blank

  Bara en dum fråga om det.
  Skulle det ens gå, precis utan insolvensförvaltaren Saab köpa ???
  I DE skulle ingen insolvensförvaltare eller domare köra någonting.

  Med vänliga hälsningar

Kommentarer är stängda.