Nytt erbjudande: Youngman har gjort det igen ...

Ett nytt erbjudande från Lotus Youngman. Youngman advokat Johan Nylen har bekräftat att kineserna har lagt fram ett nytt, ännu högre erbjudande till Saab Automobile Group. Förutom det nödvändiga beviset på kapital och en bekräftelse på NDRC som Kinas supermyndighet står bakom köpet. Youngman planerar fortfarande hela förvärvet. På vanligt språk: Det finns nu ännu mer pengar på banken som heter administratörer.

Youngman in - Youngman ut. Nu in där igen. Oavsett hur du ser situationen. Kineserna är ovilliga att ge upp och är angelägna om att köpa Saab och rampa upp produktionen så fort som möjligt. Stöd från leverantörsföretag har Youngman. Eftersom dessa är allt annat än entusiastiska över de förväntade små kvantiteterna för NEVS.

Spelet, som vi alla är ganska trötta, kommer fortsättningsvis att spelas av Youngman. Efter att ha missat många chanser - kom ihåg dig. En reaktion från administratörerna finns inte ännu.

Text: tom@saabblog.net

21 tankar om "Nytt erbjudande: Youngman har gjort det igen ..."

 • Lotus / Youngman Jag vill bara säga att det var klart inget slutgiltigt beslut (köpeavtal) och pumpa in ett sjunkande skepp med en tydlig Nej GM för överföring av licenser för den nuvarande modellen, inte mer pengar.
  Det skulle förmodligen utelämna var och en av oss i startpositionen ...
  Men nu med kunskap och skull visar Youngman nu, alla borde förstå att de verkligen vill ha Saab.
  Och vad kan SAAB-fans bättre återuppta oss, eftersom en efterföljare till Saab som helhet vill ta över och fortsätta?

 • ... kommer nu "SAAB-vännen", förutom nerverna, förlorar också humoren?
  Skulle vara synd.

  Hälsningar från söder

 • Det är redan desperat. Det verkar som om man är före beslutet som köparen är den mindre onda. NEVS-konceptet har ingen trovärdighet för mig och ser ut att det kommer att ta bidrag. Hur vill du använda en fabriksmodell med en enda modell som bara har batteriström?

 • I gebs, sedan det blev klart att jag inte får min beställda 9-5 Sportcombi är borta, hoppet i mig något för stor var besvikelse. Eftersom hoppet är döende sist, följer jag naturligtvis fortfarande situationen ;-). Det är svårt, om inte omöjligt, att göra sig själv som en outsider en tydlig bild, men när jag ser hur mycket energi Ung man investerat i inköp, vilket är en bra känsla och något hopp. Jag ser fram emot den slutliga lösningen, men jag är nog inte den enda.

 • Förhoppningsvis kommer det snart att finnas aktuell information från Bergqvist + Co., så att stilleståndet ännu inte är meddelat.

  Jag antar att inga nya utsikter kommer att visas och nu kan valet göras.

  Det visar tydligt att SAAB-bilar bara skulle ha framgångsutsikter med Youngman Lotus och kunde äntligen börja med hjälp av den här kinesiska budgivaren - till och med föredragna fordringsägare gick inte ut ur vägen här.

  En sista kommentar till synpunkter från phibo: Med klockan risker vi inte kommer att se nya SAAB Automobile tillbaka på gatorna - med en sådan fruktansvärd syn
  du skulle verkligen inte få några ytterligare steg!

  Riktigt konkreta alternativ till Youngman-Lotus du kan med bästa vilja i din design kommer inte att vara medveten om (Mr. R. från M. dammas högsta vinsten från, är verkligen inte längre löjligt) - liksom den sista kommentaren i förra kommentaren (So: Tillsammans rivning , man).

  Vi har båda en annan syn på saker - det kommer inte att finnas ytterligare förklaringar från mig om detta ämne.

  Hälsningar från norra Tyskland

 • Kära Detlef Rudolf,

  nej, förmodligen är det inte, men bara möjligt, för i de senaste dagarna och veckorna kommer alla favoriter att bli svaga. First Lotus (akut kinesisk allergi hos Bergqvist & Co.), sedan Mahindra (radio tystnad). Och NEVS verkar inte vara administratörens favoritbarn. Eftersom du kan komma upp med tanken, igen andra filer från botten ut ur lådan, ner för att blåsa ner dammet och fråga igen. Osannolikt, men möjligt.

  När det gäller Kina och Lotus / Youngman, återigen i alla klarhet: Det finns ingen annan partner policy är så direkt och otippad inblandade. Även Indien, Tyskland och Japan har möjligheter att ta på branschen inflytande, utan snarare på ett indirekt sätt, och även då det finns beslutsprocesser där en säger många parter inblandade. I Kina, något beroende på stämningen i politbyrån - du bestämmer var att skära ned utländska åtaganden, då beslut fattas, och tack vare NDRC också genomföras snabbt - Jag sa med ett politiskt direkt ventil. Då Youngman kan göra en hel del, men inte vill genomföra om de inte bara skapa pengar i resväskor personligen från Kina till Sverige.

  Dessa invändningar är inte konstruerade, men ganska verkliga - beviset för vilket Lotus levererade förra året och visade vilken byråkrati som skulle bjudas in med dem. Ärligt talat litar jag på Bergqvist & Co. för att bättre kunna bedöma denna risk än vad vi gör.

  Och bara för att vårt tålamod saktar ner bör du inte välja den budgivare som ser bäst ut för tillfället, men håll ögonen på riskerna.

  Så riva av det, människa!

 • Om Youngman inte får kontraktet, förstår jag inte världen längre! Jag känner svenskarna annars inte så komplicerat som insolvensförvaltarna! Till NEVS kan jag bättre inte uttrycka mig själv ......

 • Fru Quandt från München kunde ha gjort så länge nog - så osannolikt!

  Tydligen har Kina också talat politiskt för SAAB-bilar - vad ska de göra? Alla kända tillverkare samarbetar på ett eller annat sätt med Kina och har sina fördelar med denna marknad.

  Eftersom din önskade budgivare och andra perfekta utsikter sannolikt inte längre kommer fram, borde du nu välja budgivare med största chans att lyckas: Youngman Lotus. Risken för att något går fel här är ganska lågt, särskilt efter de senaste resultaten. Det finns ingen säkerhet för 100% vid något förvärv - om det hade varit målet kunde Bergqvist + Co. ha stannat hemma direkt. Så nu borde äntligen falla hammaren!

 • Mitt tal!

  Diamantflaggan är redan klar.

 • Så låt oss inse det:
  Kasta slutligen dessa administratörer av styrelsen och ge Youngman kontraktet !!!
  Det är nog omöjligt att tro på allvar att en sådan fabulöses D konsortium som NEVS har medel för att hålla Saab vid liv ????
  Vägen med den här administratören och borta med Nevs !!!

 • Varje anbudsgivare har aspekter som talar för och emot honom. När det gäller Youngman betyder det att penningöverföringar utomlands måste vara politiskt sanktionerade. Vid Mahindra är risken lägre, eftersom det inte finns någon direkt politiskt påverkad "ventil" mellan Indien och Sverige. Jag tror att administratörerna av det långsiktiga skyddet förbereder mer huvudvärk eller buksmärta än de pengar som är omedelbart tillgängliga för köp - se ovan för mer.

  Jag har dock rätt i förhållande till NEVS. Jag misstänker starkt att åtminstone en av de två större företagen var där från början när det fortfarande fanns tal om 14-budgivare. Antingen har två gått ihop, eller en har tagit den andra ombord för att undvika en fras igen.

  När processen fortsätter skulle jag inte utesluta en överraskning. Som nämnts ovan finns det goda till mycket giltiga skäl för att avvisa erbjudandet för var och en av de tre huvudleverantörerna. Och till slut kommer Herr R. från M. och dammar huvudpriset.

 • NEVS med begränsade medel och utlämningsbilar leder till slutet av Saab. Saab är en högkvalitativ bil ex GM-delar ......

 • Hej PhiBo,

  Man bör inte konstruera något i förhållande till Youngman Lotus (Kina-politiken) och därmed dvärga de bättre startpositionerna jämfört med de andra sökande.

  Även med Mahindra kan de politiska förhållandena förändras - vem vill helt och hållet utesluta detta?

  men Ween tvivel om den finansiella styrkan hos en sökande som NEVS soagr från början bör man förkasta kandidat från början och inte slösa mer värdefull tid!

 • Och det är inte så som det är - människorna runt Bergqvist & Co. måste hantera detta krav och göra lämpliga uttalanden.

  2 dagar för sent (bevis på kapital) är ingen anledning att vilja installera ett företag som NEVS - i slutändan skulle allt vara för sent.

 • Det kan också tolkas som en fråga om stor omsorg - vad händer om någon lägger pengarna på bordet för inköp, men då har ingen att hålla SAAB-vätska de närmaste åren, vi har sett med Victor Muller. Och vad gäller flödet av pengar från Kina till Sverige, såg Youngman inte riktigt bra ut i fjol.

  I detta avseende är insolvensförvaltarna nu mellan minst tre onda:

  - ett företag som erbjuder ett lågt bud är endast för delar av SAAB (NEVS) och deras affärsmodell är långt ifrån övertygande, men det gör det andra produktionsanläggningar Följer (bränsle, batterier)

  - Ett företag som ger ett mycket högt bud (Youngman / Lotus), mellan vilket och Sverige men den mäktiga NDRC står. Även om detta för närvarande är positivt för köp av SAAB, vad händer när de politiska riktlinjerna i Kina förändras?

  - ett företag som (som jag ser det) för Saab är helt (Mahindra), men det innebär inte politik, har länkar till Saab AB och en mer konservativ strategi för återuppbyggnaden av SAAB bedrivs inte är villiga att betala det begärda priset.

  Helt bortsett från den återstående spekulationen om en annan part, som jag inte kommenterar för brist på information här.

  Vad för mig är inte riktigt öppna upp, men varför Mahindra och NEVS avstå SAAB Parts. Även om detta priset på SAAB ökar det är en säker inkomstkälla, och bara när jag måste tilldela 49% av min verksamhet till en riskkapitalist, skulle jag vara glad för varje cent vinst som jag kunde dra sig ur Saab och investera i stället för framställningar till en utomstående investerare kommer att ha.

 • Det är som Mullers tid! Strax före kaninen konjureras från hatten, men i slutändan kommer ingenting av det. Och om Youngmans advokat säger att de har huvudstaden som de behöver köpa Saab helt, så har han förmodligen den uppfattningen uteslutande för sig själv. Administratörerna skulle ha stängt säcken för länge sedan, om Youngman gjorde dem till ett väsentligt bra erbjudande.

 • Well. Det är Youngman-problemet. Den sista utnämningen Youngman missade var att ge kaptenens certifikat. Som alltid var du för sent - 2 dagar. Detta var utanför tidsfristen.

 • Antingen Youngman verkligen har en chans att vinna loppet eller om du återigen dokument från allmänheten, som spelar administratörerna för ett spel: Complete förvärv, värdepapper, likviditet: ingenting frågor om budgivaren Youngman.

 • Kanske borde du ändra administratörsbesättningen - om ingenting händer igen i riktning mot Youngman-Lotus, är det definitivt nog !!!!

  SAAB-fans och andra som är involverade i SAAB-bilar (det finns mycket av det) börjar ta sig av Bergqvist & Co.!

  Var är SAAB Tyskland? Nyligen är det alltid sagt att någonting är gjort där. Ett tydligt brev till super-advokaterna hade redan stimulerats. Visa vad du verkligen har och hur du står bakom varumärket!

  Att helt enkelt ignorera höga bud från ett etablerat företag är en omöjlighet. Vad spelade vi egentligen ???

  Tom, din kommentar att möjligheter missades, rätt i mina ögon inte riktigt - som uppfattas när buden helt enkelt ignoreras och NEVS har accepterats även som en okänd ny budgivare efter tidsfristen ursprungligen möjligheter.

  I en omröstning garanterade denna budgivare ett minimalt resultat (för det faktiska minibudet också mycket bra matchning) !! Men allvarligt: ​​Med det här företaget är det sannolikt inte framtida lönsamhet för SAAB-bilar - de ekonomiska medlen verkar inte vara närvarande !!

 • Förhoppningsvis får Youngman nicka.
  Om Mahindra inte är där är Youngman den bästa lösningen.

  SAAB har ingen chans med NEVS.
  Förhoppningsvis kommer konkursförvaltarna att göra det rätta.

 • Hallå
  Saab kommer att dö med NEVS. Min favorit är Yongman.
  Hälsning

Kommentarer är stängda.