SAAB Plats: Förlora bara din nerv!

Vad händer med det? Komma upp på morgonen, kolla rutan och upptäck att Saab säljs. Naturligtvis till en önskad kandidat. Den hängande delen av de senaste månaderna skulle ha upphört. Det är dags, eftersom nerverna är nakna. Var det en målmedvetet dispergerad indiscretion eller visade Annika Wennerblom bara nerver? Stadshuset förnekade men meddelandet var redan i världen och drar cirklar.

Graden, som vi vet kommer att hända, kan ha hänt redan. Annars vet vi ingenting. Bönemaskiner NEVS kallas som köpare. Men det finns inga tillförlitliga uttalanden om detta. Endast en källa, Radio PV4 Väst, fortsätter att upprepa detta meddelande. NEVS var redan nära, men det var innan Youngman lämnade ett erbjudande.

I Trollhättan är idag fortfarande en gr0sser och viktig dag. Saab AB-dotterbolaget Combitech, tidigare Saab-Scania-Combitech, öppnar sitt utvecklingscenter i Trollhättan. 200 ingenjörer från Saab Automobile AB har ett nytt jobb och forskar nu för flyg- och bilindustrin. Vid öppnings presskonferensen kunde man se en cirkel stängning. Flygplan, nuvarande och historiska, och bilar från kultmärket från Trollhättan flankerade evenemanget.

Verkligheten i Trollhättan har skapat fakta som är oumbärliga. De viktigaste Saab-kompetensen har sparats. På grund av statens inflytande eller diskret bakgrundsarbete hos Wallenberg-familjen var en utvandring av nationell kunskap utomlands till stor del förhindrad. Uppdraget uppfylldes, operation lyckades.

En vän till mig kom rätt till saken. ”En investerare som bara vill bygga elbilar på den här platsen har inte förstått någonting. Han använder inte de möjligheter som Trollhättan erbjuder. ”Saab -tekniken skulle inte gå förlorad. Det skulle vara till nytta för andra tillverkare som har forskning och utveckling i Trollhättan.

En brittisk producent, under indisk förvaring, gör redan detta. Han bygger en trevlig stationsvagn som jag kunde besöka med en vän idag som gäst hos tillverkaren på AMI. Dessutom den nya XKR-S Cabriolet i det stängda området. Tyvärr kom tråkiga, familjära saker däremellan, ingenting kom från besöket i Sachsen. Vännen måste gå utan mig och jag säger tack igen för inbjudan.

Så långt som bloggare ser ut ur lådan. Som alltid. Låt oss hålla det lugnt och håll dig lugnt!

Text: tom@saabblog.net

4 tankar om “SAAB Plats: Förlora bara din nerv!"

 • Allt det bästa och bästa för dig och din familj!

 • blank

  Trevligt att hänvisa till den ”brittiska tillverkaren under indisk vård” - om NEVS inte fungerar (jag har mina farhågor om det) är denna tillverkare förmodligen mitt första val för nästa bilköp. Bra att veta att på något sätt finns Saabs kunskap där inne. Men kommer min 9-3 AERO Conv. och kör min 9-3 Anni tills de faller isär ...

 • blank

  Det är viktigt att inte skynda sig. Kanske vet vi snart. Fram till dess borde vi stanna lugna. Vi kan göra det.

 • blank

  Varför inte båda? Om NEVS bara vill göra Eletro och vill använda SAAB -design, image och chassi och Youngman / Mahindra vill driva ”klassisk” bilkonstruktion med fokus på kunder i tillväxtländer, skulle båda fungera.

  Den klassiska bilmotor med förbränningsmotorer kommer säkert att få det mycket svårt om några år (stigande oljepriser). Alternativa enheter kommer säkert att ha svårt under de närmaste åren (acceptans och intervall).

  Eller älska NEVS: Bygg en fungerande elbil baserad på Saab 900 I (konvertibel). Det skulle vara bra!

Kommentarer är stängda.