SAAB Talk: Saab i Österrike och AMI i Leipzig

Fans av märket väntar på meddelanden från Saabs administratörer. Men de är tysta, och vi måste få tålamodens ord ur synhåll igen. Advokatbyråerna är upptagna med att granska Youngmans sista minuten-bud. Underlåtenhet att göra det skulle vara oaktsamt gentemot borgenärerna, men det kostar värdefull tid. Den ursprungliga schemaläggningen är därmed förmodligen bortkastad. En presskonferens eller ett toppmodern tillkännagivande skulle vara användbart, men det verkar inte äga rum.

Låt oss prata om Saab och daglig verksamhet. I Leipzig är Sonett II på AMI, och en vän som besökte den saxiska metropolen i helgen registrerade stort intresse för sportbilen från Sverige. På grund av den röda färgen är inte sonen tilldelad Skandinavien, men till andra tillverkare.

Besökarna tittar inte en gång, utan två gånger, och känner igen "... en Saab"! Det här tänkte initiativtagarna när de gjorde valet!

I Österrike är stämningen bland fansen inte rosig. Efter avgång av landsdirektör Stefan Mladek var marknaden föräldralös under en kort period. Sedan kom Mikael Kaellqvist för att ta hand om regionen under en kort tid. Han lämnar nu Saab på egen begäran för 18 år och vänder sig till nya saker.

Jan-Philipp Schuhmacher är nu den nya landsdirektören för Saab Parts AB i alpinrepubliken - tillfälligt till slutet av augusti - som ansvarar för två marknader. Detta är inte en överraskning, eftersom den tyska marknaden har ett gott rykte i Sverige och tidigare har många åtgärder samordnats för båda länderna.

Saab-återförsäljarestur och ett antal marknadsföringskampanjer föddes i Frankfurt, som sedan implementerades i vänligt samarbete på båda marknaderna. I många situationer var det redan ett bra samarbete när det gäller leverans av reservdelar. Några strandsatta i Österrike Saabs med tyska hemland gjordes så snabbt igen.

Diskussioner med återförsäljarna kommer att ske på plats i god tid. En seger för båda sidor, menar jag. Båda marknaderna har större vikt i Sverige. Saab-partner och Saab-förare i Österrike kan dra nytta av det tyska nätverket och kontakterna i Eschborn.

Text: tom@saabblog.net

5 tankar om “SAAB Talk: Saab i Österrike och AMI i Leipzig"

 • hie,
  ... .. allt detta beror förmodligen på det faktum att VW omstrukturerar gruppen och Scania-folket flyttar upp till styrelsen ... :) 🙂 🙂 🙂

  Hälsningar från Koblenz

  Peter

 • blank

  spricker nu sakta men säkert även de mest patienten samtida kragen!

  Som rapporterats av P4väst i Sverige skjuts beslutet upp igen (troligen till mitten av juni) - bakgrunden är förmodligen den otillräckliga summan av NEVS-budet ???

  Kryssar administratörerna fortfarande korrekt? Som nämnts flera gånger av andra bloggdeltagare (även på andra bloggar) finns det ett bud från Youngman-Lotus som är mer än dubbelt så högt! Vad gör denna teater med NEVS minibud - varför fortsätter du att bry dig om det och blockerar en annan investerare som nu nästan har uppfyllt alla krav? På Youngman-Lotus diskuteras inga samförvärv av SAAB-delar och det finns mer kraft för varumärket än hos NEVS - vad handlar det här om?

 • blank

  Jag hörde försäljningen av Saab är nu uppskjuten igen och igen till mitten av juni, kan någon bekräfta detta på detta ??????????

 • blank

  Lite rosigt uttrycks fortfarande snyggt. En djup depression har spridit sig över landet.
  Vår återförsäljare i Tyrol har förlorat greppet. Hans CI domineras nu av italienare. Jag är ledsen för Stefan Mladek. Han var väldigt involverad i väst. Vi kommer att minnas honom väl i Saab - vi har tagit 2010 sin Saabrio.

  Lojal Saabgrüsse från Tyrolen
  bianca

  • blank

   Jag skulle vilja gå med i det här sammanhanget och tacka herr Mag. Stefan Mladek för hans utmärkta arbete. I minnet förblir en stor personlighet, som har glidat med utmärkt engagemang, varumärket Saab i Österrike. Det skulle vara önskvärt för Mag. Mladek att vara ombord igen i comeback av vårt älskade individualistiska varumärke. Från min sida är allt det bästa för framtiden och mycket framgång i alla aktiviteter och projekt.

   Hälsningar från Övre Österrike,

   Roland Six

Kommentarer är stängda.