SAAB Plats: Allt har redan gått i Sverige?

En kort uppdatering om situationen i Sverige. Kontrakten att sälja Saabs arv hade redan förhandlats och borde ha skrivits under förra helgen. Samma rapporterar flera källor från Sverige och media. Vad vågar inte vem som ska bli den nya ägaren och om det kommer till hela försäljningen.

Brev från Vaenersborg
Brev från Vaenersborg

Här fanns det många misstolkningar under den senaste veckan. Några mer detaljer blev kända i helgen och visar hur långt processen har gått framåt. Tingsrätten i Vänersborg, som ansvarar för Saab-rättegången, skickade redan 24.05 på torsdagen. Skriv till Saabs fordringsägare. Brevet från Sverige är i originalet.

Innehållet: Mottagaren kan inte förvänta sig en kvot från förfarandet. Om det ändå kommer till en distribution, kommer en annan information.

Således är det klart att de finansiella uppgifterna från försäljningen redan är etablerade och endast som förväntat, de huvudsakligen säkerställda eller lagligt föredragna fordringsägarna delges. Köpeskillingen kommer därför att ligga under tröskeln för vad staten och privilegierade fordringsägare kräver.

Processen fortsatte under helgen. Det finns ingen aktuell kunskap, men det kan ändras när som helst.

Text: tom@saabblog.net

 

 

12 tankar om “SAAB Plats: Allt har redan gått i Sverige?"

 • Vi var Saabs ledande agentur i Österrike och har också fått detta brev. Det här är lite officiellt tyskt och innebär att kraven har accepterats och att processen fortsätter. Man förväntar sig 2-3 år för en rapport. Ren formalitet.

 • blank

  Det hela jag ser som en ren taktik för insolvensförvaltaren! Jag skulle bli förvånad om avtalen med Saabs nya ägare redan är färdiga och nu är små detaljer (insamling, meddelande) reglerade.

 • blank

  Vi känner alla till det sista datumet!
  I slutet av juni löper alla tidigare leasingavtal ut.
  Sedan flyttar den nya ägaren in.

 • blank

  Typisk Springer Verlag med sin Autoxxx och den dumma tidningen, som alltid ser en modell från VW-gruppen framför ... Naturligtvis måste de se ett kultmärke som Saab bröt / död. Det kan vara så att det finns modeller som verkligen kan konkurrera med de från VW och Audi.
  Precis så här: 1988 valde jag en Saab 900 istället för en Audi Coupe. Några år senare såg jag varför i en frontkrasch med en Audi Coupe så här. Jag hade några blåmärken på min hand, den andra var tvungen att läggas på sjukhus med misstänkt revbenbrott och hjärnskakning. Det fanns inga krockkuddar på min Saab än ...

 • blank

  Som jag redan har skrivit att bomben tickar och i slutet är allt bra för en bra start och slut
  Inget parti har något av det, varken den svenska regeringen eller Saab och folket i Saab, för mig är det inte längre mänskligt och nära, fullt dragbart,

  • blank

   Vilken stor tysk "tabloid" vet mer om SAAB ???

 • blank

  Hej, Tom, är det möjligt att dela hela innehållet i brevet från Vanersborg ???????

  hej, tom, är det möjligt att dela hela innehållet i brevet från vanersborg ???????

 • blank

  Låter som en dagslös lösning. Jag är nyfiken på vad svenskarna kläckte för SAAB.

 • blank

  Efter förhandlingarnas långa varaktighet och de enorma utgifterna för det (Bergqvist & Co.) vill man inte höra att det inte skulle kunna finnas någon fullständig försäljning - mer än det belopp som Youngman-Lotus nu erbjöds troligen inte längre.

  Dessutom är det också tveksamt att i händelse av en möjlig
  Å andra sidan skulle en högre total komma ut i botten.

  Sammantaget är jag - förmodligen som de flesta av SAAB-samhället - mycket missnöjd med den bearbetningsmetod som nyligen har blivit synlig, inklusive det dåliga informationsflödet.

  Låt oss se om inkonsekvenserna fortsätter så här eller om det äntligen uppstår ett rimligt förståeligt resultat - nämligen Youngman-Lotus som den nya ägaren och inte något tredje klass E. bilkonsortium eller till och med främmande resultat!

  • blank

   Vad jag läste upp är att det faktiskt fungerade, men beror bara på politik och liknande. Förhoppningsvis kommer processen att rensa detta hinder snabbt och med bra resultat.

  • blank

   Jag ser det också. Vad är denna hemlighet för nu? Kunde då bara betyda att de har skruvat upp och vågar inte meddela det nu. Låt katten ur väskan.

Kommentarer är stängda.