SAAB Tag: Saabblog.net på AMI

Efter de förvirrade nyheterna om de sista dagarna var det lite tystare hela dagen i Sverige. Det var ju inte några nya rykten om försäljningen av SAAB. Idag var besöket av AMI i Leipzig på programmet.

Tryck kort AMI

Ett mässbesök på pressdagarna är alltid något speciellt. Antalet besökare är hanterbart. Du har gott om tid och utrymme för att ta dig tid att studera de utställda studierna och serieriga nya utvecklingar. Under de senaste åren, var jag i 2009 i Frankfurt med presentationen av den nya sedan 9-5 II och i mars 2010 i Genève att presentera 9-5 II Sports Kombies och 9-4X. Dessutom kunde jag uppleva Phoenix Concepts liveuppvisning. Men trots att Saab inte var representerade på årets AMI med en monter som utställare denna dag ska vara en speciell.

Jag hade ordnat att träffa Jan-Philipp Schuhmacher vid middagstid. Jag ville också besöka en vän som arbetar på Nissan-standen under mässan och, sist men inte minst, ta en kort omväg till Jaguar / Land Rover-monter för att få en bild av den nya XF-sportdräkten. Men en efter anonther.

Tack vare pre-ackreditering och det professionella teamet i Messe Leipzig gick registreringsproceduren mycket snabbt och efter några minuter var jag i utställningshallarna. Min första väg ledde mig direkt till Sonnet II från Mobile Forum Dresden, Ett vackert vittnesbörd om Saabs färdigheter. Sonnet står bredvid en Willys Jeep och är så inte bara av sin ljusa röda färg till fördel. Platsen i glashuset är utmärkt. Massor av utrymme och mycket ljus. Många av de passande journalisterna och handelsbesökarna slutar och läser den korta informationen om bilen. Bilder tas. Självklart också från en gentleman av Stern, Tack Alexandros för länken.

Saab klassiker med Saab (Parts) klass!

Saab Parts Tyskland-laget är i mycket gott humör. Du är närvarande på plats. Detta är viktigt, även om Saab inte har sin egen ställning på mässan. Du ses, pratar med andra utställare. Nätverk ... Vi delar den senaste informationen och åsikter om (förhoppningsvis snart) kommande försäljning av Saab Automobile. Jag blir frågad hur det går när min hustrus 9-3 repareras och stolt och glatt kan rapportera att allt är i ordning och gjort. Bilen har rullat igen sedan tisdagen. Avskedet är varmt. Vi hoppas alla att thrilleren om försäljningen kommer att få en bra affär så snart som möjligt. Ha kul på AMI och ha en bra resa hem till Eschborn.

Så nu till Jaguar. Stativet är vackert och rymligt. Fordonen presenteras korrekt. Långt ifrån att vara lika arrogant och prålig som andra tillverkare (jag kommer inte att nämna några namn här). XF-sportdräkten är hjärtat i utställningsområdet och visas på en upphöjd cirkulär plattform. Du måste säga avundsjuk till Jaguar-folket: "Du gjorde många saker rätt med den här bilen." Med många detaljer minns jag omedelbart sportdräkten 9-5. Det är synd att vi (förmodligen) aldrig kommer att se denna bil på vägen igen.

blank
bra gjort: Jaguar XF sportbil

Ett besök i AMI, som är öppet från idag till 10 juni, är definitivt värt det. Många utställare representeras igen efter år av avhållsamhet. Speciellt eftersom med Sonett II ett fordon av ”vårt” märke med griffin bor i utställningshallen. Så till AMI i Leipzig.

mark@saabblog.net