SAAB News: Kommer Saab att bli en ny ägare idag?

Victor Muller är i Sverige på inbjudan från administratörerna. Lotus-Youngman, faktiskt redan ansedd pensionär, skickade igår ett nytt erbjudande. Det borde vara det högsta erbjudandet för koncernen och ett likviditetsintyg inkluderades. Elbilkonsortiet NEVS fortsätter att vara en favorit hos pressen, trots att erbjudandet är mycket lägre.

Dessutom bör finansieringsbegreppet NEVS ha svaga punkter, berätta källor som är nära. Det finns inget omnämnande av Mahindra och det indiska företaget kan eventuellt uppleva en "Deja Vu". I finalen till Land Rover / Jaguar tog de sig över i slutet av de lokala rivalerna Tata. Förlorar du nu till NEVS eller Youngman? Situationen är klarare än igår.

Ändå är hjälplöshet i luften. Även vänner från Sverige har svårigheter med prognoser. Är administratörerna som hittills gjort ett rent jobb beroende på budets belopp? Eller enligt politiska riktlinjer? Eller vinner det bättre koncept som leder Saab till en säker framtid.

Dagen lovar att vara spännande, om det inte finns några ytterligare förseningar. Kanske kan vi äntligen sätta "tålamod" på filerna.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om "SAAB News: Kommer Saab att bli en ny ägare idag?"

 • Jag ser exakt så.

  Jag sätter in M ​​& M + NEVS 🙂

 • Tack Victor Muller vi någonsin i ett läge ännu spekulera om försäljningen av SAAB (här Sätt någon budgivare eller något annat företag) i dag - annars hallarna stod tom under tre år i Trollhättan.

  Visst, vid SAAB gjorde han inte mycket lycklig och var förmodligen bländad av sin egen optimism - men åtminstone såg han en framtid för varumärket.

 • Tja vem är redan en Youngman fan. Jag skulle vilja få ett resultat nu. Vi kan inte påverka det på ett eller annat sätt, men rädslan skulle äntligen komma till ett slut. Oavsett om vi gillar det och om vi får elbilar eller inte ser vi när det är så långt. Jag skulle vilja ha hela sortimentet om du vill, så Hybrid, EMobil och Turbo kan alla bestämma vad som är rätt.

 • Jag är inte den Youngman-fanen heller. Men så envis som de redan måste ha mycket Saab. Låt oss se vad som händer. Kanske har VM fortfarande några licensrättigheter från GM i väskan och bygger sedan vackra nya Saabs på uppdrag av Youngman (Spässle g macht)

 • Det gör jag inte.

  Jag (30 och bara 5 år Saab fan) önskar mig NEVS tillsammans med M & M.
  För att jag inte tror att bensin har någon framtid.
  Min generation undrar hela tiden varför hela vår värld är byggd på något som inte är oändligt och är också dåligt för vår jord.

  Jag önskar en hybrid i 3 år ...

  Och aideu förbi. Stor historia ... Stora uppfinningar ... och GM.

  Det är dags för ett nytt kapitel!

 • Egentligen skulle den högsta budgivaren behöva vinna budet. Så Youngman skulle vara tillbaka där om det inte finns något indiskt mirakel. Men vill vi verkligen Youngman?

 • Slutligen ska jag dra tillbaka Victor Muller från SAAB-världen.

 • Man, man, man .... Det blir väldigt irriterande.

  Så snyggt som det kan vara att tydligen verkligen flera budgivare och "oh så värdelösa varumärket Saab slog.
  Men vad är deadlines, deadlines / deadlines?

  Och om du inte har levererat ditt erbjudande / koncept vid en viss tid, är du äntligen ute. Eftersom du inte kan "något att förbättra" (så är det med vilken liten hantverkare som till exempel deltar i en inlämning).

  Vi hoppas att alla meddelanden från de senaste 1-2 dagar tidigare slutgiltiga politiska jippon (av eventuellt sämre) leverantör eller bara rykten och fortsätter att göra administratörerna avskräckas en (förhoppningsvis) bra och seriöst arbete!

  Jag är nyfiken, jag hoppas fortfarande på ett bra slut (det börjar faktiskt) och jag har naturligtvis anbudsgivarna med mina favoriter, jag trycker på min tumme med min amatörkännedom!

 • I själva verket när det gäller lag och ordning, måste administratörerna överväga det högsta budet. Om finansieringsbeviset tillhandahålls måste du acceptera detta erbjudande.
  Det finns bara en order till administratörerna, vilket är att ge kreditorerna det högsta möjliga intäkterna från likvidationen. Om en borgenär straffas kan han veto försäljningen. Denna rätt har uppenbarligen tagits av Reichsverwaltungsverwaltung i samband med erbjudandet om NEVS.
  Lotus Youngman verkar vara mycket intresserad och gör allt för att köpa SAAB. Mahindra sveper sig i tystnad, men kan också vara bra för en överraskning, eventuellt även med NEVS tillsammans.
  Det är som en auktion, om du bjuder på en hammarslag får du varorna. Ibland är det bara en kort nick ... Vi är upphetsade!

Kommentarer är stängda.