SAAB News: Kommer Saab att bli en ny ägare idag?

Victor Muller är i Sverige på inbjudan från administratörerna. Lotus-Youngman, faktiskt redan ansedd pensionär, skickade igår ett nytt erbjudande. Det borde vara det högsta erbjudandet för koncernen och ett likviditetsintyg inkluderades. Elbilkonsortiet NEVS fortsätter att vara en favorit hos pressen, trots att erbjudandet är mycket lägre.

NEVS-finansieringskonceptet sägs också ha svaga punkter, källor som är nära. Ingenting hörs från Mahindra och det indiska företaget kan möjligen uppleva en "Deja Vu". I finalen för Land Rover / Jaguar tog lokala rivaler Tata dem vid mållinjen. Förlorar du mot NEVS eller Youngman nu? Situationen är tydligare än igår.

Ändå är hjälplöshet i luften. Även vänner från Sverige har svårigheter med prognoser. Är administratörerna som hittills gjort ett rent jobb beroende på budets belopp? Eller enligt politiska riktlinjer? Eller vinner det bättre koncept som leder Saab till en säker framtid.

Dagen lovar att bli spännande om det inte finns några ytterligare förseningar. Kanske kan vi äntligen lägga ordet ”tålamod” till filen.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “SAAB News: Kommer Saab att bli en ny ägare idag?"

 • Tja vem är redan en Youngman fan. Jag skulle vilja få ett resultat nu. Vi kan inte påverka det på ett eller annat sätt, men rädslan skulle äntligen komma till ett slut. Oavsett om vi gillar det och om vi får elbilar eller inte ser vi när det är så långt. Jag skulle vilja ha hela sortimentet om du vill, så Hybrid, EMobil och Turbo kan alla bestämma vad som är rätt.

 • Egentligen skulle den högsta budgivaren behöva vinna budet. Så Youngman skulle vara tillbaka där om det inte finns något indiskt mirakel. Men vill vi verkligen Youngman?

  • blank

   Det gör jag inte.

   Jag (är 30 och bara 5 år gammal Saab-fan) skulle vilja NEVS tillsammans med M&M.
   För att jag inte tror att bensin har någon framtid.
   Min generation undrar hela tiden varför hela vår värld är byggd på något som inte är oändligt och är också dåligt för vår jord.

   Jag vill ha en hybrid om 3 år ...

   Och aideu förbi. Stor historia ... fantastiska uppfinningar ... och GM.

   Det är dags för ett nytt kapitel!

  • blank

   Jag är inte den Youngman-fanen heller. Men så envis som de redan måste ha mycket Saab. Låt oss se vad som händer. Kanske har VM fortfarande några licensrättigheter från GM i väskan och bygger sedan vackra nya Saabs på uppdrag av Youngman (Spässle g macht)

 • blank

  Slutligen ska jag dra tillbaka Victor Muller från SAAB-världen.

  • blank

   Tack vare Victor Muller är vi fortfarande i stånd att spekulera i försäljningen av SAAB till (vänligen sätt in budgivare eller annat företag här) - annars hade salarna i Trollhättan varit tomma i tre år.

   Visserligen var han inte särskilt glad på SAAB och förmodligen bländades av sin egen optimism - men åtminstone såg han en framtid för varumärket.

   • blank

    Jag ser exakt så.

    Jag visar M&M + NEVS 🙂

 • blank

  Man, man, man .... långsamt blir det riktigt "irriterande".

  Så trevligt som det kan vara att tydligen flera anbudsgivare och det "oh-så-värdelösa Saab-märket" slår varandra.
  Men vad är deadlines, deadlines / deadlines?

  Och om du inte lämnade in ditt erbjudande / koncept på rätt sätt vid en viss tidpunkt är du äntligen ute. Du kan inte ”förbättra något” efteråt (så är det med alla små hantverkare som till exempel deltar i ett bidrag).

  Vi hoppas att alla meddelanden från de senaste 1-2 dagar tidigare slutgiltiga politiska jippon (av eventuellt sämre) leverantör eller bara rykten och fortsätter att göra administratörerna avskräckas en (förhoppningsvis) bra och seriöst arbete!

  Jag är nyfiken, jag hoppas fortfarande på ett bra slut (det börjar faktiskt) och jag har naturligtvis anbudsgivarna med mina favoriter, jag trycker på min tumme med min amatörkännedom!

 • blank

  I själva verket när det gäller lag och ordning, måste administratörerna överväga det högsta budet. Om finansieringsbeviset tillhandahålls måste du acceptera detta erbjudande.
  Det finns bara en order till administratörerna, vilket är att ge kreditorerna det högsta möjliga intäkterna från likvidationen. Om en borgenär straffas kan han veto försäljningen. Denna rätt har uppenbarligen tagits av Reichsverwaltungsverwaltung i samband med erbjudandet om NEVS.
  Lotus Youngman verkar vara mycket intresserad och gör allt för att köpa SAAB. Mahindra sveper sig i tystnad, men kan också vara bra för en överraskning, eventuellt även med NEVS tillsammans.
  Det är som en auktion, om du bjuder när du slår på hammaren får du varorna. Ibland är det bara en kort nick ... Vi är upphetsade!

Kommentarer är stängda.