SAAB dag: Saab på AMI ??

Saab på AMI !! Hur kan en automaker som har funnits i över 5 månader under administrationen av administratörer, som har producerat bilar i mer än ett år, representeras vid den största tyska bilutställningen 2012. Och speciellt med vilka bilar. Men långsamt och allt från början:

Saab Sonnet II, BJ 1968 med Tobias Kaboth BJ 19 **, Mobile Forum Dresden

Association of International Motor Vehicle Manufacturers e. V. (VDIK) kommer att bli 60 i år. Som ett led i detta årsdag inbjuder han till specialutställningen "Reason - Design - Innovation - Competence: 60 år av motorfordon av internationella tillverkare" i mässhallens glashall i Leipzig. Under mottot:

"En värld och tid resa genom sex decennier"

"Fördjupa dig på en resa genom tiden, låt dig förtrollas av bilklassiker och långglömda märken som internationella tillverkare har kommit till tyska vägar under de senaste sex decennierna."

Tack vare goda relationer mellan landsdirektören Jan-Philipp Schumacher och VDIK, har Saab möjlighet att presentera en klassiker på AMI. Under lång tid ansågs vilken bil på AMI som skulle representera varumärket med griffin. När vi var i Trollhättan i april, pratade vi med Peter Backström om detta projekt. Han gav oss hans ok. Men kostnaden för överföringen och organisationen av transporten medförde att denna variant kassades igen. Den fysiska närheten av mobilforumet Dresden till utställningsplatsen i Leipzig visade sig vara idealiskt och fonden i mobilforumet innehåller många klassiker av vårt älskade varumärke. Efter några telefonsamtal mellan Schumacher och Kaboth var det tydligt: ​​Killarna från Dresden kan hjälpa och bidra med en Sonett II från år 1968 för den här händelsen. Mer om den här typen och speciellt om den här bilen i en annan artikel.

Lastningen av bilen ägde rum igår morse klockan åtta. Saab klassiker - legenden körde ordentligt på baksidan av ett transportföretag LEGEND gör Leipzig. Naturligtvis var vår kamera lag på plats och följde transporten till Leipzig.

Legend med legend
transporten på vägen på A14
Saab Sonnet II på vägen

Bilen kom väl i Leipzig. På fredag ​​eftermiddag träffas jag med Jan-Philipp Schumacher på mässan på fordonet. Då kommer du veta mer om utställningen. Jag lovar.

mark@saabblog.net

3 tankar om "SAAB dag: Saab på AMI ??"

  • Min 9-5er känner redan till legenden, men det såg inte så bra ut som med sonetten. 😉

  • Att skildra Saab är kanske en son inte ett fel val. Men man kommer ihåg att presentera Saab på ett sätt som klassiker de produceras, bör vara från små produktions det något, men detta Fahrzeuglein: 99er, 900er - dessa är Saabs, vilket säkerligen påverkat fortfarande aktuell rad. Vem tog hatchbacken i berättelsen. Saaben gjorde verkligen till Saab.
    Du kan se sonett, då det kan vara en ögonöppnare, "Ah, ja det är en Saab ', men om det -? Som beskrivs - att designa, innovation och klassiska drag, jag känner för varumärket Saab en sonett som ganska olämpligt val.

  • Absolut cool en son på vägen. SAAB lever, det är klart.

Kommentarer är stängda.