SAAB dag: Saab på AMI ??

Saab på AMI !! Hur kan en automaker som har funnits i över 5 månader under administrationen av administratörer, som har producerat bilar i mer än ett år, representeras vid den största tyska bilutställningen 2012. Och speciellt med vilka bilar. Men långsamt och allt från början:

Saab Sonnet II, BJ 1968 med Tobias Kaboth BJ 19 **, Mobile Forum Dresden

Föreningen för internationella biltillverkare e. V. (VDIK) fyller 60 år. Som en del av detta årsdag inbjuder han dig till specialutställningen ”Reason - Design - Innovation - Competence: 60 Years of Motor Vehicles from International Manufacturers” i glashallen på mässan i Leipzig. Under mottot:

“En resa genom världen och tiden genom sex decennier”

"Fördjupa dig i en resa genom tiden, bli förtrollad av klassiska bilar och länge glömda märken som internationella tillverkare har fört med sig till tyska vägar under de senaste sex decennierna."

Tack vare de goda relationerna mellan landsdirektör Jan-Philipp Schumacher och VDIK har Saab möjlighet att presentera en klassiker på AMI. Under lång tid övervägdes vilken bil på AMI som skulle representera varumärket med griffin. När vi var i Trollhättan i april pratade vi med Peter Backström om detta projekt. Han gav oss sitt ok. Kostnaden för överföringen och organisationen av transporten ensam innebar att denna variant avvisades igen. Mobilforum Dresdens fysiska närhet till mässplatsen i Leipzig visade sig vara perfekt, och Mobilforum-poolen innehåller många av klassikerna i vårt älskade varumärke. Efter några telefonsamtal mellan Schumacher och Kaboth blev det snabbt klart: killarna från Dresden kan hjälpa till och bidra med en Sonett II från 1968 för detta evenemang. Mer om denna typ och specifikt om den här bilen i en annan artikel.

Bilen laddades runt klockan åtta igår morgon. Saab-klassikern - legenden körde passande på baksidan av en LEGEND mach Leipzig skåpbil. Vårt kamerateam var naturligtvis på plats och åtföljde transporten till Leipzig.

Legend med legend
blank
transporten på vägen på A14
blank
Saab Sonnet II på vägen

Bilen kom väl i Leipzig. På fredag ​​eftermiddag träffas jag med Jan-Philipp Schumacher på mässan på fordonet. Då kommer du veta mer om utställningen. Jag lovar.

 

mark@saabblog.net

 

3 tankar om “SAAB dag: Saab på AMI ??"

 • blank

  Min 9-5er känner redan till legenden, men det såg inte så bra ut som med sonetten. 😉

 • blank

  En sonett kanske inte är det värsta valet att representera Saab. Men om du funderar på att presentera Saab i termer av vilka klassiker de har producerat, borde det finnas allt annat än det här lilla fordonet från liten produktion: 99er, 900er - det här är Saaberna som formade den fortfarande aktuella linjen. Det förde hatchbacken in i historien. Det gjorde Saab verkligen Saab.
  Om du ser Sonett, kan det vara en aha-upplevelse, 'Åh, det är också en Saab!?!', Men när det - som beskrivet - handlar om design, innovation och klassiker, tror jag att en Sonett är för Saabs varumärke ganska olämpligt val.

 • blank

  Absolut cool en son på vägen. SAAB lever, det är klart.

Kommentarer är stängda.