SAAB News: Saab-försäljningen avslutades den här veckan (?)

Lokaltidningen i Trollhättan är en av de seriösa och Saab-vänliga medierna. Vanligtvis är de alltid mycket välinformerade. Saab Automobile AB kunde redan ha hittat en ny ägare den här veckan, så de skriver idag. Du väntar på ett uttalande från administratörerna som snart kommer.

Efter 5 månader skulle väntefasen vara slut. Spänningen ökar och frågan är inte bara vem som köper gruppen utan också om den utlovade kompletta försäljningen kommer att genomföras. Vilka produkter planerar den nya ägaren? Elbilar, hybrid - eller rullar Saab 9-3 Griffin av monteringslinjerna igen? Framtiden är spännande.

Jag är mycket på väg denna vecka och är professionellt engagerad i intressanta projekt. För det är inte bara spännande på Saab. Artiklarna är därför något kortare - uppdateringar kan försenas. Men vi håller oss anpassade.

Text: tom@saabblog.net

10 tankar om “SAAB News: Saab-försäljningen avslutades den här veckan (?)"

 • blank

  De nyheter som för närvarande spöken via webben låter inte så bra för mig.

  • blank

   Låter mer som kinesiska / japanska - och som om indianerna inte erbjöd tillräckligt.

   Men jag tycker att det är bäst att vänta. Under de senaste månaderna hemsökte många köpare media som förmodligen också var i den mest lovande positionen ... och på något sätt tycker jag att det är mycket svårt att tro att NEVS borde ha etablerat bättre strukturer och utvecklat koncept än Mahindra eller Lotus / Youngman - som också redan har gått i pension. Och sist men inte minst finns det hopp om att administratörerna ska välja noggrant ... och det är mer vettigt att sälja till ett etablerat företag än till ett nybildat konsortium.

   • blank

    tydligen är också fortfarande långt ännu icke namn bilföretag i konsortiet beteiligt.Bei annan blogg är att läsa bygga NEVS i Trollhättan en elektrisk version av en japansk småbil under licens möchte.Da ännu att misstänka att det är i ännu Inte nämnda konsortiemedlem är en japansk bilproducent. Sedan dess kan jag redan föreställa mig att administratörerna bestämmer för ett precis som Mahindra etablerat företag

   • blank

    människor

    Tror du verkligen att denna enorma ansträngning skulle ha genomförts med uppstart av NEVS, om inte initiativtagarna också hade fått "grönt ljus" för det?

    Detta garanterades ha ordnats med administratörerna i förväg - enligt min nuvarande uppfattning
    Hela saken är inte ens ogynnsam för SAAB!

    Hälsningar från Hansans stad Hamburg

    • blank

     Jag tror att med etableringen av NEVS var saken redan förseglad. Om det är bra eller ganska ogynnsamt för Saab, är det fortfarande att se. Det är inte för mycket vetat vad Nevs det nu med Saab innan hat.Für mig men elbilar och hybrider är i bästa fall inte mer än en förlängning i sortimentet .Men jag kan ha fel, och om några år Saab är den absoluta världens bästa utmärkt läge för alla hybrider, hur Saab är känt idag för sin turboteknik. Den nya ägaren borde dock vara synonym med den tidigare Saab-berättelsen och ta över Saab-delar, som tycks inte vara fallet med NEVS

 • blank

  Det är också dags. Spänningen tror jag inte kan vara större längre vem den blir nu. Och det kommer också att förbli spännande vad den nya ägaren kommer att göra med Saab. 2 till 3 eller till och med 4 år skulle jag vilja köra min 9-3 SC ändå. Låt oss se om det är smidigt med en ny.

  • blank

   ... då måste det finnas många köpare för en ny Saab av något slag under tiden. Och med all respekt, jag har min inte helt ogrundade tvivel om det.

 • blank

  Det skulle vara min dröm. Här på morgonen läser du kaffet som SAAB sparas. Sedan några månader senare rapporterar min favoritblogg om de senaste SAAB: erna. Förhoppningsvis kommer det att bli verklighet snart.

Kommentarer är stängda.