SAAB helg: hur Saab fans spenderar pingst ...

Vi vet fortfarande inte om Saab kommer att gå in i framtiden med Mahindra, eller om vi snart ska rulla över gatorna elektriskt och utan turbo. Kanske i en blandning av båda möjligheterna. Oavsett vad som kan komma, vår Saab är hållbar och med omsorg ger oss många års turbo kul. Så låt oss prata om det här och nu!

Saab 9-3 möter Mahindra
Saab 9-3 möter Mahindra

I Sverige tog besättningen av Saabsunited den sista 9-3 av nuvarande era i museet. Således uppnådde uppdraget. Bra gjort, och de som besöker samlingen i Trollhättan kan besöka 9-3 Griffin, sparade av samhället. Låt oss stanna i Sverige ¡Eftersom landet lockar oss magiskt. Glad, som bor i norra Tyskland, är resan kortare. Hindern som heter "Danmark" korsar ... och du är redan i Sverige.

Saab 9-3 från Tyskland möter Saab 9-3x från Tjeckien
Saab 9-3 från Tyskland möter Saab 9-3x från Tjeckien

Oliver, Götz och andra positiva Saab-infekterade från Hamburg har hyrt en 9-Sitzer och började på natten från fredag ​​till lördag i riktning mot Sverige. På Malmöområdet fanns en liten, fin Saab-delmarknad. En kort tur i 24-timmen, för då var det tillbaka i söder, att spendera pingst med familjen.

Saab TurboX, Saab 9-5 XWD och Saab 9-3 Force i Bamberg
Saab TurboX, Saab 9-5 XWD och Saab 9-3 Force i Bamberg

För andra är det mindre roligt och mer frivilligt Saab-aktivitet. Matthias Meise från Bebra-Breitenbach använde helgen att delta i årsstämman i 1. Tyska Saab klubbar och Saab utgång att förbereda sig för alla fans av varumärket. Evenemanget börjar nästa lördag, och på eftermiddagen leder vi till gränsmuseet Schifflersgrund. Hittills är nästan 30 Saabs på listan över deltagare. Det är mycket engagemang i förberedelserna för varumärket från Sverige, och Matthias förtjänar vårt stöd.

Saab Turbo X - notera färgschemat ...
Saab Turbo X - notera färgschemat ...

Andra fans besökte vintage bilhändelser med sina Saab eller hade vänner som besöker för grillar i gott väder. Men gång på gång kommer entusiasmen för varumärket genom. Bilder av reseaktiviteter fladdrar på mitt skrivbord. Från närheten av Hof, där en Saab från Tyskland och en Saab från Tjeckien träffades. Eller från gränsområdet till grannländerna Österrike, där en Mahindra dök upp före Saab. Framtida gruppbröder?

Bilder från ett Saab-generationsmöte kom från Bamberg. Saabdensiteten i Bamberg är hög, Muckelbauer Låt oss hälsa. Turbo X på OZ-hjul, en Saab 9-5 XWD och en Saab 9-3 Force med guldhjul. Den lyckliga ägaren till den sällsynta Turbo X, den borde vara i Tyskland endast 120-stycke, har tänkt den ursprungliga ideen om Saab till slutet. "Svart är tillbaka" dominerar nu bakom. En bra idé, eftersom krom på baksidan inte passar perfekt till konceptet. Kanske borde jag också ...?

Text: tom@saabblog.net

3 tankar också "SAAB helg: hur Saab fans spenderar pingst ..."

  • Hi Tom,

    TX är min, den svarta på baksidan gjordes med PlastiDip. Enkel och bra sak och att imitera uttryckligen rekommenderas.

    • Tack för referens! Ser väldigt bra ut och tillverkaren står vid min ytterdörr. Jag kör därifrån

  • Tom,

    Finns det några andra webbplatser för att ta reda på Saab-möten i Tyskland? Jag fortsätter att höra om alla dessa sessioner efter att de hänt. Här i Ansbach finns det väldigt få SAABs och jag skulle vilja resa överallt inom rimligt avstånd under helgen för att träffa nya Saab-vänner.

    Renato

Kommentarer är stängda.