SAAB-helgen: Hur Saab-fans spenderar pinse ...

Vi vet fortfarande inte om Saab kommer att gå in i framtiden med Mahindra, eller om vi snart ska rulla över gatorna elektriskt och utan turbo. Kanske i en blandning av båda möjligheterna. Oavsett vad som kan komma, vår Saab är hållbar och med omsorg ger oss många års turbo kul. Så låt oss prata om det här och nu!

Saab 9-3 möter Mahindra
Saab 9-3 möter Mahindra

I Sverige förde Saabsunited besättningen de sista 9-3 av den aktuella eran till museet. Detta betyder: Uppdrag genomfört. Bra gjort, och alla som besöker samlingen i Trollhättan kan besöka Griffin 9-3, räddad av samhället. Låt oss stanna i Sverige ¡Eftersom landet magiskt lockar oss. Lycklig som bor i norra Tyskland, resan är kortare. Korsa hindret som heter "Danmark" ... och du är i Sverige.

Saab 9-3 från Tyskland möter Saab 9-3x från Tjeckien
Saab 9-3 från Tyskland möter Saab 9-3x från Tjeckien

Oliver, Götz och andra positiva Saab-infekterade från Hamburg har hyrt en 9-Sitzer och började på natten från fredag ​​till lördag i riktning mot Sverige. På Malmöområdet fanns en liten, fin Saab-delmarknad. En kort tur i 24-timmen, för då var det tillbaka i söder, att spendera pingst med familjen.

Saab TurboX, Saab 9-5 XWD och Saab 9-3 Force i Bamberg
Saab TurboX, Saab 9-5 XWD och Saab 9-3 Force i Bamberg

För andra är det mindre roligt och mer frivilligt Saab-aktivitet. Matthias Meise från Bebra-Breitenbach använde helgen att delta i årsstämman i 1. Tyska Saab klubbar och Saab utgång för att förbereda sig för alla fans av märket. Evenemanget börjar nästa lördag och på eftermiddagen går vi tillsammans mot Schifflersgrunds gränsmuseum. Hittills finns nästan 30 Saabs på deltagarlistan. Det finns ett stort engagemang för varumärket från Sverige i förberedelserna och Matthias förtjänar vårt stöd.

Saab Turbo X - notera färgschemat ...
Saab Turbo X - notera färgschemat ...

Andra fans besökte vintage bilhändelser med sina Saab eller hade vänner som besöker för grillar i gott väder. Men gång på gång kommer entusiasmen för varumärket genom. Bilder av reseaktiviteter fladdrar på mitt skrivbord. Från närheten av Hof, där en Saab från Tyskland och en Saab från Tjeckien träffades. Eller från gränsområdet till grannländerna Österrike, där en Mahindra dök upp före Saab. Framtida gruppbröder?

Bilder från ett Saab-generationsmöte kom från Bamberg. Saabdensiteten i Bamberg är hög, Muckelbauer hälsningar. Turbo X på OZ-fälgar, en Saab 9-5 XWD och en Saab 9-3 Force med guldfelgar. Den lyckliga ägaren till den sällsynta Turbo X, som sägs ha endast 120 enheter i Tyskland, har tänkt Saabs ursprungliga tankar till slutet. “Black is back” dominerar nu också bak. En bra idé, eftersom krom på baksidan av serien inte riktigt passar konceptet. Kanske borde jag också ...?

Text: tom@saabblog.net

 

3 tankar om “SAAB-helgen: Hur Saab-fans spenderar pinse ..."

 • blank

  Tom,

  Finns det några andra webbplatser för att ta reda på Saab-möten i Tyskland? Jag fortsätter att höra om alla dessa sessioner efter att de hänt. Här i Ansbach finns det väldigt få SAABs och jag skulle vilja resa överallt inom rimligt avstånd under helgen för att träffa nya Saab-vänner.

  Renato

 • blank

  Hi Tom,

  TX är min, den svarta på baksidan gjordes med PlastiDip. Enkel och bra sak och att imitera uttryckligen rekommenderas.

  • blank

   Tack för referens! Ser väldigt bra ut och tillverkaren står vid min ytterdörr. Jag kör därifrån

Kommentarer är stängda.