SAAB-dagen: Saab Zentrum Mainz och LeanNova Trollhättan

Idag finns det någon ekonomisk teori och något om riktiga bilar. Detta kallas balanserad rapportering. Låt oss gå. Idag var jag i Hesse och Rheinland-Pfalz med min vän Marco. i Saab centrum Mainz vi körde en Saab 9-3 Aero till testet. För närvarande har Marco bara en Saab i sin flotta och detta tillstånd är ohållbart. Saab nummer två måste komma. Saab Zentrum Mainz är en av Saab-partnerna som stolt håller upp flaggan med kungliga griffin.

Så mycket lojalitet mot varumärket, särskilt under de senaste svåra åren, är inte självklart. Mainz-kunderna belönar detta. Workshopen är fullbokad och med stort engagemang säljas nya bilar eller nästan nya bilar till kunderna. I veckan kom en Saab 9-3x till våra gator. Så mycket hjärta och själ för Saab, som exemplifieras varje dag av kunden, är beundransvärt. Marco var mycket upphetsad över 9-3 Aero, en coupe av den första serien, och jag gillar det också. Om en andra Saab anländer med honom bestämmer sig på pingsthelgen i familjerådet.

För mig var det trevligt än en gång att vara gäst i bilhandlaren Scholl. Tack för gästfriheten och goda samtal!

En titt till Trollhättan. Ofta har vi skrivit om LeanNova. En Saab spin-off med statligt stöd. Under vårt besök i Trollhättan för några veckor sedan kunde vi följa ett möte på Saab-museet och var förvånad över att se många välkända Saab-ansikten. Vad LeanNova gör idag i den lokala tidningen. Under tiden fortsätter 70 tidigare Saab-ingenjörer att utveckla PheniX-plattformen. I samarbete med konkursförvaltarna presenterar LeanNova plattformen för potentiella köpare. Teamet ska ökas av fler 10-ingenjörer.

Under två till tre år kan en ny produkt köras på PhoeniX-plattformen, beroende på vad köparen vill ha. Ett fantastiskt tillfälle för nybörjare till fordonsindustrin, säger Martin Öman, tidigare chef för fordonsutveckling hos Saab. LeanNova arbetar inte ensam för Saab och administratörerna. Jaguar / Landrover, Scania och Volvo Personvagnar finns också på kundlistan.

Under nästa vecka skulle administratörerna kunna bryta sin tystnad och äntligen få oss klarhet. Flera informerade cirklar rapporterar det. Det är verkligen svårt att säga, men det är dags.

Jag önskar er alla en trevlig pingsthelg.

Fortsätt Saabing och ta hand om dig!

7 tankar om “SAAB-dagen: Saab Zentrum Mainz och LeanNova Trollhättan"

 • Dedikerade återförsäljare är inte längre inom alla områden. Trevligt att läsa det i Mainz SAAB-flaggan blåser fortfarande. Trevligt vi till alla Saab-förare!

 • blank

  Hi Tom,
  Tack för din trevliga rapport, men en sak är väldigt viktig och behöver ändras. Saab Zentrum Mainz ligger i RHEINLAND-PFALZ och inte i Hesse.
  En trevlig pingst
  Charly

  • blank

   Detta är naturligtvis korrekt och särskilt pinsamt eftersom vi specifikt påpekades igår ...

 • blank

  Hej,

  länge prata kort, SAAB Nr.2 kan komma. Jag ser fram emot det

  Ciao och en trevlig pingst!

  ram

  • blank

   Grattis sedan! Bra beslut - annars skulle jag ha tagit det 😉

 • blank

  Kära Tom

  Också du och alla SAAB-drivrutiner, SAAB-fans och återförsäljare har en trevlig pingst.
  Hälsningar från den södra grannstaten.
  Walter

 • blank

  Saabing i Wendland är trendigt! Kulturlandspartiet lockar varje år många saabier. Mycket hjärtligt att se de välbekanta svenskarna i aktion i en trevlig ”densitet”!
  Sunny Pentecost of
  Aero 9-3

Kommentarer är stängda.