SAAB News: National Electric Vehicle Sweden

Uppdateringen 18: 35

Lokal tidningen Trollhättans följer en ny spår i striden om Saab. Ett nytt företag, National Electric Vehicle Sweden, konstaterades vara registrerat på måndag. Företaget, som grundades i april, fokuserar på konstruktion och utveckling av elektriska fordon och komponenter.

TTELA och Dagens Industri har en direkt koppling till Saab. Karl-Erling Trogen, grundare och VD, är tidigare VD för Volvo Truck Division. Saken är spännande och vi kommer att fortsätta att driva den. Det finns inga kommentarer från någon av de direkt involverade parterna.

Under tiden bekräftade Lars Holmqvist, tidigare VD för CLEPA, för första gången förekomsten av E-car-konsortiet. Han är bara mildt entusiastisk och vill hellre se Saab som en automaker. Bättre för Sverige, leverantörerna och Trollhättan så Holmqvist idag. Han kräver en snabb lösning och ser en stor fara om saken skulle dra i andra halvåret.

Vad händer i Sverige? Rapporterna är inkonsekventa, motsägelsefulla och förvirrande. Välinformerade kretsar som alltid informerat på ett tillförlitligt sätt har olika fakta till pressen. Det som verkligen betyder är bara känt för administratörerna. Tystnaden. Ännu. Eftersom det offentliga trycket stiger. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

15 tankar om “SAAB News: National Electric Vehicle Sweden"

 • QHendrik900: Fullständigt godkännande! Och är inte e-bilar bilar också? Om SAAB börjar bygga innovativa fordon här igen kan det bli något. Namnet SAAB stod alltid för innovativa bilar och de borde vara så, men namnet borde vara så långt.

 • blank

  Uppmärksamhet, spekulation utan slut. Jag ser fortfarande ingen klar väg till SAABs framtid.

  Men jag ser följande tillvägagångssätt:

  om jag minns rätt, har regeringen i Sverige utfärdat ett mål som förutser Sveriges oberoende av olja för år 2020. Jag vet inte i detalj SAABs relationer / beroenden med regeringen i Sverige. Jag kan dock föreställa mig att detta mål får stor uppmärksamhet i det nya konceptet.

  Jag ser väldigt mycket fram emot en ny start med nya koncept. Hur ska SAAB lyckas i framtiden mot andra starka konkurrenter på marknaden? Med Turbo Power, som nu finns tillgänglig i alla tredje klassens små biltillverkare? Jag vet inte! Det skulle passa SAAB, om kanske en kompetent bil är tillverkare av alternativa och lovande drivteknik med kvicka och intelligenta lösningar från den tidigare fordons juvel. Skulle inte det vara en riktig framsteg? Jag kör SAAB hela mitt liv men jag tycker att det är rätt att klippa bort gamla flätor och forma framtiden på olika sätt. Det var alltid en styrka för SAAB och anledningen till att jag hamnade på SAAB. Och eftersom jag bevisligen inte var ensam.

  • blank

   Fullt observerad.
   Målet måste vara: kompetent tillverkare. Och detta inkluderar eTechnik (möjligen synonymt med Range Extender) Titta på Renault. De är på rätt väg och pratar inte bara om hur många stora. Väte! Om jag hör det redan! Och: korrekt observerade eTechnik och Saabism utesluter inte varandra.

 • blank

  Kanske i den nuvarande situationen skulle det vara till stor fördel om Mahindra skulle upplösa detta så kallade sekretessavtal - så att denna konstiga rörelse från administratörernas och regeringens sida äntligen kunde brytas och allmänheten kunde få en klar bild av verkliga fakta!

  Jag har intrycket att de statliga myndigheterna vill föra det hela i en viss riktning och föredra vissa grupper - värre än i en bananrepublik.

  Här behöver något brådskande förändras fundamentalt, annars har många av fansen hittills inte bara SAAB utan Sverige inom en snar framtid.

  Dessutom kan jag inte föreställa mig att Mahindra gjorde ett olämpligt erbjudande - hela Mahindra-gruppen hanteras bevisligen väl och efter den knappt missade segern i kampen om Jaguar / Land Rover kommer det säkert att ha gjort mycket för att nå målet nu. Troligtvis passar detta inte de stora svenska politikerna och du är nu med något nybildat företag - det hela blir långsamt otroligt och i mina ögon även löjligt!

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

 • blank

  Denna tystnad av administratörer blir långsamt en farlig sak. Det är visserligen inte till hjälp när detaljer cirkuleras offentligt, det är denna långa sekretess som leder till vad som händer. Informationen borras på alla sidor, och om du tror att du har upptäckt något kan det vara något som kan ha något att göra med det spekuleras då kraftfullt. När du spekulerar på information som du inte vet om, Saab eller inte, är det verkligen mycket mer skadligt än att ge allmänheten med välgrundade fakta. Det blir allt mer tid för administratörerna att visa sina färger och åtminstone delvis släppa katten ut ur väskan.
  Läs kaffe grunder ger ingenting. Men till denna spekulation: En E-Saab kommer inte in i mitt hus. Jag vill att Turbo Power passar en Saab.

 • blank

  Konsortiet är registrerat för företagets objektiva utveckling av elbilar och fordonskomponenter. Den spännande frågan kommer att vara om det faktiskt finns en (SAAB) produktion bakom den eller om det bara är utveckling.

  Vad jag inte förstår alls är varför konsortiet bildas först med så kort varsel och sedan med det blommiga namnet "National Electric Vehicle Sweden" (låter inte riktigt kosmopolitiskt och dynamiskt ...) Kommer den svenska staten att dra i trådarna till slut?

 • blank

  Utan halvvägs omfattande fakta kan man spekulera länge och mycket ...
  Administratörerna måste se till att pengarna i överskådlig framtid verkligen rinner, vilket talar mot Youngman. De bör se till att så många jobb i regionen som möjligt förblir och återkommer. Det finns kompetens att utveckla och bygga speciella och inte genomsnittliga bilar. Det kan komma ut på alla sorters saker (även om 2 eller tre komponenter kan vara en Etektro-bil).
  Det finns vissa belägg för att detta producerades i framtiden THN, mycket märkbart annorlunda än vad vi (är Lizensrechte, försäljning av delar av produktionskedjan, ännu snabbare Karriserieteile för aktuella modeller tillverkade) vet idag. Men detta kan vara en chans att vi ger på medellång sikt återigen kan köpa Saabs som enda ut positivt från mängden.
  Vad administratörerna inte behöver göra är att hitta en lösning som vi gillar - men de kan!
  … förhoppningsvis snart

 • blank

  Jag vill ha en ny SAAB och inte en ny NEVS.

  Damn yxa!

 • blank

  Jag gillar inte verkligen denna utveckling. Jag är rädd att Kruegus farhågor kanske gäller !!! ????

 • blank

  Jag är inte säker på vad jag ska tänka på de två sista meddelandena. På något sätt kommer det troligtvis att fortsätta i Trollhättan, frågan är, i vilken form?
  Men jag tänker långsamt att SAAB inte längre kommer att finnas som en ”normal” biltillverkare.

  Låt oss hoppas på det bästa !!!

 • blank

  Så långsamt har jag känslan att INSOLVENZVERWALTER GAR INTE ÖNSKAR ATT RÄTT AT SAAB WIDER GÅR BRA BÄSTA ÄR AUTOMOTIV! Så tidigare

  MAN HAR JA VOLVO OCH VOLVO VAR ALLTID SVERIGE NUMMER EN OCH NATIONELLT fordon

  Konkursförvaltaren FÅR MIG SNABBT SOM GM FÖRE så återigen SO KINESISKA JA NEJ kinesiska eller vi vill ha en SÄKER INVESTOR AV ETT Anning av fordon är och därefter mot MEDDELANDET AV ELEKTRONISKA FORDON

  SUPER SÅ endast avsedd som WEIDER GÖRA längre och det kommer med tiden SAAB FÖR DIG av bildytan OCH DU TRUE då inte skulden GM DIG TRUE ja även skulden det sant Ja Övriga! Det är sant JA SPYKER

  Jag säger bara en tig tig tig till bommen placerade och det är nära ingenting mer där mal SAAB TRUE

  SKYDD MEN DET SKALL VARA UTAN TID

  • blank

   En insolvensförvaltnings huvuduppgift är att få ett bra försäljningspris för en produkt. Samtidigt vill man också tillfredsställa alla borgenärer. När allt kommer omkring måste många leverantörer se SAABs kreditvärdighet igen och också göra en bra nystart. Så hela historien är inte så enkel heller ... I alla fall litar jag inte på mig att göra ett sådant jobb.

 • blank

  Mina nerver. Är det på gång igen?

 • blank

  ... Jag vill inte ha E-något, men SAAB

  • blank

   Jag vill inte ha någon elektrisk utrustning, det är inte framtiden, än mindre en permanent lösning på klimaträddning! Tänk dig, man måste producera elen för alla bilar på, kärnkraftverk skulle skjuta som svampar från marken! Det är därför: Snälla göra lika stora bilar som tidigare !!

Kommentarer är stängda.