SAAB Talk: Saab möte på helgen och Trollhättan terminal

Saab-samhället blir alltmer organiserat. Hjärtat i kultmärket träffar också fans här i landet, medan fabriken i Sverige fortfarande är i viloläge. I Bad Homburg ägde det traditionella mötet mellan Saab-vännerna Rhein Main. Först mötte de i Central Garage, senare i konvojen till Königstein för middag tillsammans. Däremot fanns det en premiär i norr. På lördagen startade Nordic-Saab-Classic-mötet i Friedrichsruh. Saab-evenemanget, organiserat av Jens-Michael-Baum, har varit en stor framgång.

Premiere Nordic Saab Classic i Friedrichsruh
Premiere Nordic Saab Classic i Friedrichsruh

Bilder säger mer än 1000-ord. Från och med den klassiska Saab 96, 900, 9000, Saab 9-3 och 9-5, var nästan alla serier representerade. Nörliche-delen av republiken och Hamburgs inlandet är bara traditionellt ett Saab-fäste. Men inte bara i norr finns god smak hemma. Även i Franconia finns det en Saab Stammtisch som möter varannan torsdag i månaden. Tack vare Renato har vi inkluderat avtalet i vår kalender.

Saab träffar Bad Homburg: Saab-samtal
Saab träffar Bad Homburg: Saab-samtal

Sommaren kommer och Saab ska få en ny ägare till sommaren. Kanske då har vi en anledning att fira. Svenskarna firar i alla fall Midsommar och hessianerna följer svenskarna. Saabs vänner i Frankfurtområdet bör komma ihåg den sista helgen i juni. Detaljer följer.

Saab 900 Carlsson
Saab 900 Carlsson Saab 96
Du kan 99
Du kan 99

En annan titt på den nuvarande situationen. I Trollhättan används ytterligare Saab-komponenter. Vid Saabs logistikpartner Trollhättan Terminal, ett DHL-dotterbolag, 6000, lagras pallar med motorer, växellådor, komponenter. Före konkurs var dessa saker värd en hel del 235 miljoner kronor. Konkursförvaltarna själva uppskattade värdet av konservativa 30 miljoner kronor. Nu säljs komponenterna och det finns redan möjligheter till det. Huruvida ett överskott för konkursboet kan uppnås är tvivelaktigt.

Du kan 96
Du kan 96
Du kan 900
Du kan 900

Både Trollhättan Terminal och DHL har panträtt på delarna. Intressant är frågan om vem vill köpa delarna och varför. Eftersom det bara finns nya komponenter för just-in-time leverans till banden.

Så för modellår 2011 och 2012, varav några aldrig gick in i serien. Så till exempel Saab 9-3 Griffin-komponenter och Saab 9-5 II-delar. För den klassiska reservdelsaffären inte eller endast av begränsat intresse. För eftermarknaden redan. Uppgradera din Saab 9-3! Griffin strålkastare i cool isblå. Det skulle vara något.

Text: tom@saabblog.net

 

 

3 tankar om “SAAB Talk: Saab möte på helgen och Trollhättan terminal"

 • blank

  Hoppas SAAB lever vidare. Vill mig då 49. Köp Saab
  För närvarande uppdaterad: Saab 9 - 3 X, 180 hk diesel, ny december 2011, 26 000 km redan på hastighetsmätaren
  Jag är väldigt glad, 5.5l / 100 km i en avslappnad men snabb körstil
  Inga problem.
  HL

 • blank

  Hej blogg community,

  var bara i Sverige för första gången trots många års lojalitet mot Saab och släktingar. Jag valde Stockholm att besöka. En vacker stad, trevliga människor, allt är fantastiskt. Bara svenskarna verkar inte köra sina egna varumärken - inte längre. Jag tror att jag inte ser mindre Saabs i Berlin än i Stockholm. Jag blev förvånad. Jag såg inte mer än sex kromglasögon och den nya 9-5 sågs tre gånger, även om jag inte vet om det alltid var detsamma. Varför är det så? Med tanke på antalet bilar (Audi, BMW, DB och olika F + Jap.) Det borde vara möjligt att sälja 8 XNUMX enheter om året i sitt eget land.

  • blank

   Även i Sverige har SAAB alltid varit ett litet varumärke för individualister. VW Audi och BMW är särskilt starka där, och speciellt BMW har vuxit kraftigt tack vare XWD. Dessutom är Sverige som D Kombi Land. Om 9-5 SC hade byggts hade många stannat kvar i Sverige. Ja - skulle ha om. Det är så det är.

Kommentarer är stängda.