SAAB News: Inget beslut - fortfarande inte

Västragötlands invånare är oroliga för Saab. Trollhättans lokala tidning, TTELA, tog upp ämnet igen idag. Förhandlingarna är, sägs, i en kritisk fas. Till och med administratören Hans Bergqvist var mot tidningen för något uttalande.

Påstås Mahindra & Mahindra och Lotus Youngman sägs vara favoriterna. Beroende på källor har det japansk-kinesiska konsortiet antingen tappat eller gått samman med Mahindra. Vilket är lite meningsfullt i mina ögon. Mer trovärdig är information om att Mahindra kommer att bilda ett strategiskt partnerskap med en tredje part i Saab-frågor.

Försäljningen ska fyllas i på sommaren. Håll dig bra och lyckligtvis 5 veckor. Varje ytterligare fördröjning skulle vara för dödlig. Eftersom möjligheten att återansluta till befintlig produktlinje avtar från vecka till vecka. Vid en tidpunkt skulle de nya ägarna bara ha möjlighet att återkomma med ett helt nytt produktsortiment i 3 eller 4 år.

Fem veckor till Midsommar Fest är inte längre längre. Som alltid håller vi våra fingrar korsade för en bra utgång!

Text: tom@saabblog.net

22 tankar om “SAAB News: Inget beslut - fortfarande inte"

 • Håll dig coola människor !!! Det kan till och med fortsätta i flera månader .... Bilens vår är överallt ändå ....

  • Hej,

   Jag säger till mig själv -> ”Bra saker tar tid”. Så vänta och drick te och håll dig avslappnad.

   Ha en trevlig helg!

   Ciao

   ram

   • blank

    Bara dumt, om det inte finns några reservdelar och bilen bara 6 veckor inte redo att köra och fortfarande orsakar fasta kostnader och värdeförlust. Jag undrar bara om det händer på en resa utomlands. Lämna bara 6 veckor och åka med tåg? Att ha bara en Saab är brutal vårdslöshet, du borde tänka i nedbrytningsscenarier, så ha en andra bil per bil, så i två bilar fyra bilar, eller bara byta varumärke.

    Det har nu hänt mig med flera delar hos flera återförsäljare, så inte ett isolerat fall, och det var i Österrike. Men även en tysk semesterfirare kan gå vilse här och då är Saab i Österrike ...

    • blank

     Varför beställer du inte dina reservdelar i Tyskland? Fråga din återförsäljare vad han behöver och beställa privat i Tyskland. Dedikerade återförsäljare har nämnts här. Och delarna är byggda av din återförsäljare. Eller är utsikten för lätt? Eller förstår jag inte något?
     Trevlig hälsning och solig tid
     Aero 9-3

     • blank

      Återförsäljarna här var och är fortfarande mycket engagerade, vilket jag inte kan skylla dem för. Vi har gjort privata samtal, forskat och investerat mycket tid med de kända leverantörerna, även från Tyskland. Alla återförsäljare hade rätt.

      Även i Tyskland var delarna inte tillgängliga, vi hörde om och om igen Tyvärr, för närvarande inte. Detta fortsatte för perioden från september 2011 fram till nu. I slutändan fann delarna av Ö-återförsäljarna men så småningom någonstans, men det tog bara en lång tid.

      Du måste bara tänka om, det är precis som oldtimers nu och inte som ett nuvarande bilmärke, det är därför jag säger som med Rover. Med ett förändrat tänkesätt kan du uthärda allt detta mycket lättare ...

 • blank

  Åh .. det skulle ha varit för trevligt på 15. Kan höra lösningen.
  Jag tycker bara att det är synd ...

 • blank

  Jag börjar oroa mig. Om hela saken pågår i ytterligare 5 veckor, varför har all kontakt med pressen stängts av? Det skulle säkert vara mycket att rapportera om konkurs; t.ex. vad som nu är med Hemfosa och hyreskrav.

  Jag håller fingrarna korsade för att de förnyade förseningarna inte betyder att något går fel ...

 • blank

  Att vänta är svårt för dig …… .., det betyder att före eller efter försäljningen kommer sommaruppehållet och då kommer ingenting i förväg. Så ska
  bara från september alls på alla scheman trodde, nu är 220000 km
  Lyckligtvis inte för mycket för en Saab och jag har fortfarande lite tålamod ...

  • blank

   Det är verkligen för länge. Så då och då skulle ett meddelande från männas konkursförvaltare vara trevligt. Ja, vi spricker också 200.000, och jag hoppas att det fortsätter. Förhoppningsvis kommer Tom att komma igenom, så jag får min Saab News varje dag ;-). Andra bloggar försvagas redan.

  • blank

   Så jag skulle vilja ha en lösning för det stora varumärket Saab. Men låt oss vara ärliga: Varför köpte du inte din nya Saab tidigare?
   Om någon som ville köpa en ny bil i år köpte den förra året, kunde inte hela röra vara.
   Eftersom Saabs största problem alltid har varit att de inte kunde sälja för många nya bilar. Och nu var GM inte längre bakom dem, den första var problemet.

 • blank

  Du är så rätt. Det kommer förmodligen till en lösning med en helt ny produktfamilj. Tiden blir för lång nu och om det inte fungerar så är det det. 3 eller 4 års väntan fungerar inte. Kunderna slutar och en start vid noll är värdelös. Redan kör många av oss bilar som länge byts ut för en ny SAAB. Hur mycket längre?

 • blank

  På något sätt kryper misstanken långsamt upp att Hans Bergqvist & Co. kan dra en stor sak, men i slutändan först efter sina egna ekonomiska fördelar. Jag kan ha fel - men tyvärr kan jag inte bli av med denna misstanke, eftersom inga användbara mellanresultat tillhandahålls.

  Lite mer information skulle vara obligatoriskt enligt min åsikt!

  • blank

   Jag håller med, absolut. Det är en pålägg och Verschaukelung av anställda, kunder och varumärkesberoende personer som leverantörer, återförsäljare etc. Efter ett halvt år finns inga framgångshistorier och verkliga resultat. Vad gör de där?

   Låt oss vara ärliga: Jämfört med tysk återförening är takten som presenteras här ovanlig. Berlinmurens fall kom den 9.11.1989 november 1990 och i mars 3.10.1990 tillkännagav den tyska återföreningen och den XNUMX oktober XNUMX som dess dag. Det handlar bara om ett företag och inte om ett helt land. Administratörerna i Saab-ärendet är verkligen bättre betalda än de tyska enhetsaktörerna någonsin var ...

   • blank

    ... ja, det kan inte jämföras helt. gdr var ansluten till antagandet av de flesta lagar utan förändring och vi skattebetalare betalar fortfarande konsekvenserna idag.

    Visst är det ingen administratörsskada om det tar längre tid.

    Vi kan inte ändra det! Tyvärr!

 • blank

  Det verkar som om det kommer att bli Rover. Det finns knappast några reservdelar kvar, eller du väntar mycket länge på dem, 6 veckor för slitdelar är inte ovanligt. Hos återförsäljarna har man intrycket att Saab inte längre existerar förutom logotypen ...

  Hur länge ska detta pågå? Vi behöver bilarna för jobbet, lyckligtvis finns det bytesplattor i Österrike så att vi kan byta bil om en av dem inte är redo att köra, men väntetider på veckor för delar? Jag tror att du långsamt bör vänja dig vid en varumärkesförändring. Allt som återstår är BMW ändå ...

  • blank

   Långa leveranstider kan inte bekräftas här av den tyska sidan!

  • blank

   Tyvärr, men jag kan inte lämna det med reservdelarna. Vi fick följande intryck. Handlare A kan inte leverera. ”SAAB är insolvent, vet du redan. De har inget kvar i lager ”
   Återförsäljare B kan leverera allt. Är bara 50 kilometer bort. Så verkstad förändrats och mycket nöjd.
   Vissa har ett SAAB-tecken på dörren och gör ingenting, de andra gör ett bra jobb. Att sätta pengarna till svenskarna är lätt. Men det är inte sant. Informera dig själv och berätta inte några historier!
   Tyvärr, men det var dags att komma ut nu.

   • blank

    Vi har haft liknande erfarenheter. Innan en reparatör berättar att du levereras av en annan återförsäljare, eftersom du har stress med SAAB. Men i kundtjänst skyller alltid SAAB.
    Kanske Philmos har problem för att han kommer från Österrike. Finns det fortfarande en SAAB-representation där? Hur som helst, här i D går det bra.
    Hälsningar och trevligt WE!

    • blank

     Det finns inte längre någon representation så vitt jag får veta. Jag talar för Österrike, det kan vara så att det är bättre i Tyskland. Men återförsäljare utan broschyrer och bilar i utställningsrummet är ledsna, hur kan du tro på en framtid? Det enda som påminner om Saab är logotypen ...

 • blank

  Jag fruktade det, förhoppningsvis går du inte över bögen! Långsamt men säkert blir det grusigt även för den mest lojala fläkten. Ändå håll fingrarna korsade !!!!

 • blank

  Och vänta lite längre ...!? 🙁

  • blank

   Det är så det ser ut som 🙁

Kommentarer är stängda.