SAAB Talk: En Saab-återförsäljare säger adjö till sina kunder

Idag är en semester och äntligen är det dags att slutföra vår Saab reseguide till Trollhättan. Åtgärden var mer omfattande än planerat, men vi kommer att gå online nästa vecka. Blogger och hund sitter i det öppna, äntligen ute av kontoret. Fortfarande tid att skriva två eller tre rader om Saab. Hur säger en Saab-återförsäljare? I USA stänger Charles River Saab sina dörrar efter 55 år.

Bakom kulisserna: Bloggers Privacy
Bakom kulisserna: Bloggers Privacy

Normalt skulle alla andra bilhandlare hänga ett skylt på dörren och vrida nyckeln i låset för alltid. Inte så med Saab där allt är annorlunda. På lördag är dörrarna till farväl och tack återigen öppna för tidigare anställda och kunder. Saab är också något som en familj. En av Saabs äldsta återförsäljare är fortsatt lojal mot varumärket på sikt och flyttar sin Saab-tjänst till Volvo-kontoret. För varumärket från Trollhättan vill erbjuda service så länge Saabs är på väg. Det kan vara mycket länge, för en Saab är mycket robust.

Ämnet av Saab har ännu inte lämnats in i Boston. Men när Saab kommer tillbaka, förväntar man sig tre till fyra år för nya produkter att slå på gatorna. Saab-berättelsen fortsätter, ingen tvekan.

Opel å andra sidan går söderut de närmaste åren. Astra kommer inte längre att byggas i Tyskland från 2015, fabriken i Bochum med 3.200-jobb kommer förmodligen att försvinna. I England var anställda tvungna att avgå från lön för att rädda Ellesmere Port. Rüsselsheim ska hållas igång med Insignia, Zafria - utvecklad av PSA, och en stor Citroen.

Efter GM-koncernen från Facebook själv för avsikt att anta som en reklam medium, de är där 30 miljoner dollar per år för innehåll och reklam från Opel i Tyskland för cirka gratis daglig negativ publicitet i tryck, Opel får känna vad Saab 10 har fått från Detroit i åratal. Tyvärr blir det svårare eftersom dimensionerna är olika.

Hur som helst. Jag önskar er alla en trevlig fest eller fars dag!

Text: tom@saabblog.net

En tanke också "SAAB Talk: En Saab-återförsäljare säger adjö till sina kunder"

  • "Fars dag?"

    intressant att veta: med oss ​​söder om Alperna, i den italiensktalande regionen är faderdagen på 19 mars varje år, den här dagen heter "San Giuseppe"!

    Giampi

Kommentarer är stängda.