SAAB-märkning: Saab 9000, Saab Parts och Sweden

Vår Saab 9000-årsdag hade problem med blinkers de senaste dagarna. Ibland gick han, ibland gjorde han inte. Sedan skedde ett skift i axeln. Det är bra att vi har ett gemensamt "slakteri" genom Achims Saab 9000-projekt. ”Blinkern” sitter relativt lätt åtkomlig bakom säkringarna i passagerarens fotbrunn och byttes snabbt ut. Engångsklämmorna på 98 Saab 9000 byttes också ut mot gamla gamla återanvändbara klipp från år 92.

Saab 9000 blinkar inte: Den skyldige
Saab 9000 blinkar inte: Den skyldige

Eftersom engångsdelarna, hos återförsäljaren 2.60 € per styck dyr, åtminstone mig i expansionen alltid bruten. Är det upp till mig eller delarna? Nu blinkar Saab som det ska och operationen lyckas även om vän Emma är på vår Saab Blog Facebook Gruppen verkar tvivla på mina förmågor.

På Saab, eller snarare Saab Parts AB, blir verksamheten bättre och stabilare. Saab-samhället gör, mestadels oavsiktligt, verkliga tester. När alla ljus är gröna för Marks Saab, köps exotiska delar nu i Nyköping. Min vän Silvio driver en Saab 9-5 3.0t med den sällsynta V6 och asymmetriska starten. Även om maskinen i grunden av GM, men av Saab så raffinerade att vissa delar inte finns på Opel-hyllan. Nu meddelar Saab-Service-Frankfurt det önskade avgasröret, som inte är tillgängligt under en längre tid, för 3-liter v6 som leveransbar. Goda nyheter från den här riktningen.

I Sverige var det tyst idag. Inga nyheter om Saabs framtid. Bara skuggorna från det förflutna ritar sina cirklar i pressen. Guy Lofalk är återigen ett av dessa ämnen. Hans ersättning som rekonstruktör, trots allt 10 miljoner kronor tung, ses över av domstol i Vänersborg. Emellertid var miljonerna ersättningen för hela företaget och inte den för en person. Oavsett. Saken om Saab och filen Lofalk kommer att hålla domstolarna upptagen under lång tid.

Även om Saab kommer att säljas till en ny ägare, förhoppningsvis mycket snart, kommer renoveringen att fortsätta. För huvudaktörerna kommer Saab-berättelsen att ha en efterdyning.

Den sista för England som slutfördes för hand Saab anlände på ön. Det rapporterar motor Presse av kungens damm. Grenen på Saab Parts AB kommer troligen inte att ha några problem med att sälja cabrioleterna. För veteran Saabs anställda finns det en helt ny känsla. Distribution meddelas och inte alla som vill ha en av de allra senaste Saaberna i den här tiden får också en.

Egentligen är det förflutna inte ett problem för oss, för vi föredrar att skriva för framtiden. Men när, som i England, det förflutna är toplöst, till salu och "Made in Trollhättan", kan det förflutna vara mycket frestande.

Text: tom@saabblog.net

 

 

2 tankar om “SAAB-märkning: Saab 9000, Saab Parts och Sweden"

  • ”Problem med blinkaren. Ibland gick han, ibland inte. "

    Inte konstigt, det är en blinker! - ibland går det, ibland inte ...

    ha-ha-ha ...

  • blank

    Bra att situationen på SAAB har förbättrats ytterligare. Det ger hopp om ett bra resultat.
    Hälsningar från München

Kommentarer är stängda.