SAAB 9-5: Läderdörrhandtag för Saab 9-5

Var det verkligen 6 år sedan? Med den senaste stora ansiktslyftningen fick Saab 9-5 ytterligare en uppdatering, vilket fortfarande får den att se aktuell ut idag. I stor utsträckning beror det vi måste erkänna också på den exotiska status som "kromglasögon" har. I det här fallet är det skönt att vara individualist. Konkurrenter ser gamla och trötta ut efter fyra år. Saab gör det bara inte.

Plast, dåligt avbruten: original dörrhandtag Saab 9-5 I
Plast, dåligt avbruten: original dörrhandtag Saab 9-5 I

Men ansiktslyftningen gav inte bara mer tillförlitlighet för den beprövade tekniken, och BioPower-tekniken introducerades. Revisorerna i Detroit firade sin sista stora Saab-händelse i röd penna. Även om de grundläggande värdena inte berördes, är 9-5 fortfarande en säker, långdistanssvensk. Men på vissa särskilt otäcka platser kan du spara några cent ...

Medan dörrpaneler med trä- eller aluminiumimiteringsinsatser ser bättre ut från 2006, skapas med dörrhandtag en omöjlighet. Gjord av billig plast, dåligt avbruten och permanent knäckt, de är en daglig olägenhet. Även om varje Saab-verkstad har sitt eget recept för att behärska akustisk kakofoni, är det inte riktigt tillfredsställande.

Saab 9-5 läderdörrhandtag
Saab 9-5 läderdörrhandtag

Den första kontakten med en bil går igenom dörrhandtagen. Om de mår bra i handen är den haptiska händelsen framgångsrik, då har bilen de första plusserna. Dålig Saab 9-5. Ge inte upp - Sverige räddas i form av lädertäckta dörrhandtag!

Det ursprungliga övre skalet är täckt med läder, operationen utförs vid Eissman Individual i Tyskland. De nya dörrhandtagen finns i beige, grå och svart. Monteringen är väldigt lätt. Lossa gamla dörrhandtag, nya övre skal på den. Klar.

Resultatet är imponerande! Även om bara de övre skalen har bytts ut, ser allt bättre ut och känns som - hur dörrhandtaget på en bil på € 40 eller € 50.000 ska känns. Ingenting skriker, inget vinglar! Dålig avgradering är en saga historia. Allt i smör. Bilderna berättar bara en del av sanningen.

Varför inte omedelbart. Vad skulle ha kostat bättre dörrhandtag i serien? En handfull € per fordon, om det. Om du vill omforma nu måste du betala mer.

Sänghandtag med svart läder kostar för närvarande 200,00 €, vi betalade mindre. De andra färgerna kostar runt 160,00 €. Om du är medlem i den svenska Saabklubben får du rabatt på 10%. De dåliga nyheterna i slutet:

Dörrhandtagen är endast tillgänglig på hastighets delar, Leverantören levererar inte till Tyskland. Du reagerar inte på skriftliga order, order i butiken eller e-postmeddelanden. Så vår vän Lars, som bor nära Stockholm, organiserade saken.

Det finns bara två alternativ. Fråga svenska vänner eller besök Uddevalla på semester i Sverige. Platsen med Volvos monteringsanläggning ligger bara några kilometer från Trollhättan. Dörrhandtagen, så stora som de är, är bara en testinstallation och lämnar 9-5 de närmaste dagarna. Eftersom vi har bestämt oss för en annan operation 🙂 och Saab får en ny uppgradering.

Mer från livet på Saab 9-5-årsdagen kommer efter uppgraderingen.

Text: tom@saabblog.net

14 tankar om “SAAB 9-5: Läderdörrhandtag för Saab 9-5"

 • blank

  Jag har rätt, jag har inte sett!

 • blank

  Hej,

  Dörrhandtagskanter (inklusive handbromshandtag) i läder finns också hos Hirsch Performance. De ser väldigt dyrbara ut och priset är fortfarande. Jag har implementerat detta på min 9-3X och är väldigt nöjd.

  Hälsningar från Schweiz

  • blank

   Tyvärr bara för SAAB 9-3. Hirsch har inget att erbjuda för den gamla 9-5.

 • blank

  Det kan också vara att man har mycket att göra med ANA för närvarande med Teilberg. 4-dagar har svarat på en begäran om fraktsatser för 2-fälgar. Kostnaderna har hållit mig men beställde först.
  Hälsningar Kay

 • blank

  Jag beställde från K + K ...

 • blank

  Det här med kundservice i Sverige är en sådan sak

  Jag försökte beställa fälgar från ANA för en vecka sedan,

  Efter 2 dagar sägs att vi skickar en faktura via post och

  som sedan betalar i förskott,

  sedan dess radiostilhet, inget mer, om jag beställer något i D, F eller I och per

  Jag betalar för kreditkortet just nu,

  Pennan bara där uppe, bara kunder som du en gång pantat

  har inte kommit tillbaka, från drömmen med billiga fälgar.

  • blank

   Saken med ANA fungerade bra för vissa, tyvärr inte för andra. Men det finns också återförsäljare i Tyskland som har köpt fälgarna i Sverige och du kommer definitivt att hjälpa dig. Om du är intresserad, vänligen maila.

  • blank

   Vi hade gjort det flera gånger. För att du antingen kan beställa hos Speedparts och leverans sker via den regionala återförsäljaren, eller du kan direkt fråga till KK Autotechnik. Vi försökte båda. Tyvärr fick KK inte antingen ett mail eller en återuppringning.

 • blank

  Vi har ett liknande problem med vår 3-åriga Saabrio. Handtagen skalar. Ser ut som en solbränna. Vet någon om detta?
  För närvarande tänker jag på att ta bort huden, eller bara sätta hjortens läderhandtag på den. Men en billig lösning kommer förmodligen inte att finnas.
  lg nu från tyrolen

  • blank

   Så jag skulle rekommendera hjorthandtag, är helt fantastiska. Ligger bra i handen, och framförallt det bästa är den knäckande borta. Det är därför jag skulle välja Hirsch.

 • blank

  Moin Tom.

  Wow ... väldigt chic (även om bilderna hade "safaribuggen" igen och jag var tvungen att byta till FF för en stund) !!!! 😉
  Det förbättrar verkligen interiören - de normala dörrhandtagen är på något sätt lite "olämpliga" i helhetsbilden. 🙁

  Jag visste inte att jag ens skulle kunna få dem här i området.
  För övrigt bad jag exakt "där" om en ersättning för mitt något repiga handtag. Men tyvärr erbjöd de mig inte ens denna variant. Så jag har fortfarande ett gammalt, lite repigt handtag. 🙁

  Nu överväger jag också att beställa läderversionen. 🙂

 • blank

  Schick, ser väldigt bra ut från delarna och förbättrar interiören märkbart. Jag gillar det.

Kommentarer är stängda.