SAAB 9-5: Läderdörrhandtag för Saab 9-5

Är det verkligen 6 år sedan? Med den senaste stora ansiktslyftan har Saab 9-5 fått en uppdatering, vilket gör att den fortfarande ser dagens utseende. För det mesta är det också den exotiska status som "kromglaset" har. I det fallet är en individualist snäll. Tävlande ser gammal och trött ut efter fyra år. Saab är inte.

Plast, dåligt avbruten: original dörrhandtag Saab 9-5 I
Plast, dåligt avbruten: original dörrhandtag Saab 9-5 I

Men med ansiktslyftan kom inte bara mer tillförlitlighet för den beprövade tekniken, och BioPower-tekniken kom fram. Revisorerna i Detroit firade sin sista stora Saab som händer i röd penna. Även om grundvärdena inte har berörts är 9-5 fortfarande en säker, långdistanssvensk. Men i några särskilt otäcka platser kan du fortfarande spara några cent ...

Medan dörrpaneler med trä- eller aluminiumimiteringsinsatser ser bättre ut från 2006, skapas med dörrhandtag en omöjlighet. Gjord av billig plast, dåligt avbruten och permanent knäckt, de är en daglig olägenhet. Även om varje Saab-verkstad har sitt eget recept för att behärska akustisk kakofoni, är det inte riktigt tillfredsställande.

Saab 9-5 läderdörrhandtag
Saab 9-5 läderdörrhandtag

Den första kontakten med en bil går över dörrhandtagen. Om de är bra i handen lyckades den haptiska händelsen, då har bilen kommit in i de första plusserna. Dålig Saab 9-5. Förtvivla inte - Sverige kommer i form av läderhandda dörrhandtag!

Det ursprungliga övre skalet är täckt med läder, operationen utförs vid Eissman Individual i Tyskland. De nya dörrhandtagen finns i beige, grå och svart. Monteringen är väldigt lätt. Lossa gamla dörrhandtag, nya övre skal på den. Klar.

Resultatet imponerade! Även om endast de övre skalen byttes ut ser allt bättre ut och känns som - eftersom dörrhandtaget på en bil 40 eller 50.000 ska känna. Ingenting knarrar, inget wobbles! Den dåliga avbrotten är förbi. Allt i smör. Bilderna berättar bara en del av sanningen.

Varför inte omedelbart. Vad skulle ha kostat bättre dörrhandtag i serien? En handfull € per fordon, om det. Om du vill omforma nu måste du betala mer.

Sänghandtag med svart läder kostar för närvarande 200,00 €, vi betalade mindre. De andra färgerna kostar runt 160,00 €. Om du är medlem i den svenska Saabklubben får du rabatt på 10%. De dåliga nyheterna i slutet:

Dörrhandtagen är endast tillgänglig på hastighets delar, Leverantören levererar inte till Tyskland. Du reagerar inte på skriftliga order, order i butiken eller e-postmeddelanden. Så vår vän Lars, som bor nära Stockholm, organiserade saken.

Finns det bara två möjligheter. Fråga svenska vänner eller släpp av för en semester i Uddevalla, Sverige. Platsen med Volvos monteringsanläggning ligger bara några kilometer från Trollhättan. Dörrhandtagen, bra som de är, är bara en provinstallation och lämnar 9-5 de närmaste dagarna. Eftersom vi har bestämt oss för en annan operation 🙂 och Saab får ytterligare en uppgradering.

Mer från livet på Saab 9-5-årsdagen kommer efter uppgraderingen.

Text: tom@saabblog.net

14 tankar om "SAAB 9-5: Läderdörrhandtag för Saab 9-5"

 • Jag har rätt, jag har inte sett!

 • Tyvärr bara för SAAB 9-3. Hirsch har inget att erbjuda för den gamla 9-5.

 • Hej,

  Dörrhandtagskanter (inklusive handbromshandtag) i läder finns också hos Hirsch Performance. De ser väldigt dyrbara ut och priset är fortfarande. Jag har implementerat detta på min 9-3X och är väldigt nöjd.

  Hälsningar från Schweiz

 • Det kan också vara att man har mycket att göra med ANA för närvarande med Teilberg. 4-dagar har svarat på en begäran om fraktsatser för 2-fälgar. Kostnaderna har hållit mig men beställde först.
  Hälsningar Kay

 • Jag beställde på K + K ...

 • Saken med ANA fungerade bra för vissa, tyvärr inte för andra. Men det finns också återförsäljare i Tyskland som har köpt fälgarna i Sverige och du kommer definitivt att hjälpa dig. Om du är intresserad, vänligen maila.

 • Det här med kundservice i Sverige är en sådan sak

  Jag försökte beställa fälgar från ANA för en vecka sedan,

  Efter 2 dagar sägs att vi skickar en faktura via post och

  som sedan betalar i förskott,

  sedan dess radiostilhet, inget mer, om jag beställer något i D, F eller I och per

  Jag betalar för kreditkortet just nu,

  Pennan bara där uppe, bara kunder som du en gång pantat

  har inte kommit tillbaka, från drömmen med billiga fälgar.

 • Så jag skulle rekommendera hjorthandtag, är helt fantastiska. Ligger bra i handen, och framförallt det bästa är den knäckande borta. Det är därför jag skulle välja Hirsch.

 • Vi har ett liknande problem med vår 3-åriga Saabrio. Handtagen skalar. Ser ut som en solbränna. Vet någon om detta?
  För närvarande tänker jag på att ta bort huden, eller bara sätta hjortens läderhandtag på den. Men en billig lösning kommer förmodligen inte att finnas.
  lg nu från tyrolen

 • Moin Tom.

  Wow ... väldigt chic (även om bilderna hade "Safari bug" igen och jag var tvungen att byta till FF på kort tid) !!!! 😉
  Detta förbättrar verkligen interiören - de normala dörrhandtagen är på något sätt något "olämpliga" i helhetsbilden. 🙁

  Jag visste inte att jag ens skulle kunna få dem här i området.
  Förresten, jag bad "där" om en ersättning för mitt lätt repade handtag. Men tyvärr erbjöds jag inte den här varianten alls. Så jag har fortfarande ett gammalt, lite repat handtag. 🙁

  Nu överväger jag också att beställa läderversionen. 🙂

 • Schick, ser väldigt bra ut från delarna och förbättrar interiören märkbart. Jag gillar det.

 • Vi hade gjort det flera gånger. För att du antingen kan beställa hos Speedparts och leverans sker via den regionala återförsäljaren, eller du kan direkt fråga till KK Autotechnik. Vi försökte båda. Tyvärr fick KK inte antingen ett mail eller en återuppringning.

Kommentarer är stängda.