SAAB 9-3 Säkerhet: En Saab skyddar ditt liv! uppdatering

Den Toms rapport om min frus olycka har läst över 1.100 besökare på Saab-bloggen. Det fanns 42 kommentarer på bloggen. Många andra, vänner och galen människor skrev oss på Facebook. Många, liksom oss, var mycket lättade över att ingenting hade hänt någon - det hela kunde ha visat sig mycket värre.

Den skadade Saab i gården på mobilforumet

På Saab orsakades dock fortfarande skador på över 14.000 XNUMX euro. Utdrag ur rapporten: ”Fordonet drabbades av en påverkan i området till vänster flank. Såväl förardörren som skärmen och motorhuven betades och deformerades avsevärt. Dörrgångjärnen på förardörren syns tydligt på utsidan. Den vänstra backspegeln är platt markerad, fällmekanismen är laddad. Tröskelpanelen som går nedan visar repor i det främre segmentet. Dessutom är motorhuven i den vänstra änden markerad av främmande material, ändkanten är trasig.
Under skadeutvecklingen grävdes frontpanelen med alla bilagor, vilket motiverar de positioner som används.
Som en följd av Deformmationstiefe är fenderen vars anslutning pekar om, strålkastaren omger och dei fästena på frontpanelen skadade. Strålkastaren är repad i ytan, orienteringen av ljusenheten är synligt förändrad. Vänster framhjul / däckkombination är i direkt slagområde och är tydligt märkt i däck och fälg. Detta visar en uppenbar ändring i axelgeometrin. En kort provkörning klargjorde detta, med en signifikant rattmässig felinriktning också
är inspelad.

... tydligt igenkännbar: förändrad axelgeometri
... tydligt igenkännbar: förändrad axelgeometri

En förskjutning av önskebenet i dess fäste visar krafterna införda. Detta är grunden för en långvarig belastning på hjulstyrning och spårningsenheter, varvid säkerhetskraven måste beaktas. Vindrutans och strålkastarspolersystemets vätskebehållare deformeras på grund av stöten, nivåsensorn är trasig ... ”

Reparationslistan inkluderar 53 positioner med Saab-delnummer och ett däck. Och vad ska jag säga. Fram till idag (den här dagen vid middagstid) har enligt verkstadschefen alla nödvändiga reservdelar redan kommit. Under dörren, motorhuven, fendern, servostyrningen ... Endast frontpanelen och en del av förarspegeln är inte där ännu.

Reservdelar till vår älskade 9-3 direkt från Nyköping.

Det visar återigen att pojkarna - och flickorna: o) - från Mobilforum Dresden förstår deras hantverk. Ett mycket speciellt tack också till Jan-Philipp Schumacher och hans team från Saab Parts AB. Vi kan rapportera från första hand: reservdelsförsörjningen fungerar !! Under resten av veckan målas alla kroppsdelar. Äntligen monteras allt igen. När han är redo i början av nästa vecka kommer det en liten rapport. Utlovat!

 

mark@saabblog.net

2 tankar om “SAAB 9-3 Säkerhet: En Saab skyddar ditt liv! uppdatering"

 • Moin Alex,
  Jag pratade bara med Tobias. Tyvärr (för dig) är spegelglaset inte trasigt och förnyas därför inte. Jag är hjärtbruten: o)

  Under tiden har alla reservdelar kommit fram och fordonet är med målaren.
  LG och ha en trevlig semester imorgon ...
  Markera

 • ... vad kan jag säga ... hade inte förväntat mig något annat av pojkarna och tjejerna ... 🙂 Om spegeln också ska bytas ut ... jag skulle behöva spegelglaset ... 😉 mitt snurrar långsamt brun ... (hade en gång en stöt och det finns en spricka i den svarta ramen ... nu startar den där uppe och mörknar inte längre automatiskt)
  Så när det är kvar ... 🙂
  Annars kommer Saabine att bli frisk snart ...

Kommentarer är stängda.