SAAB News: Press för beslut ökar

Det var fortfarande fråga med fastigheten. Svenska Dagbladet rapporterade i går ökat tryck på administratörer. På 12 X månader efter försäljningen löper uthyrningen av fabrikslokalerna och Hemfosa konsortiet vill se hyresbetalningar. Saab-administratörer och fastighetsinvesterare har länge argumenterat, vilket nu kommer att komma till rätta.

Saab fabriken i kvällssolen
Saab fabriken i kvällssolen

Eftersom Hemfosa har fått sin 51% -andel till ett löjligt pris. Insolvensförvaltarna, beroende på källa, skulle vilja byta transaktionen eller få en extra betalning. En tredje källa talar om ytterligare frihet att hyra. Fronterna är härdade och det som är oklart bakom kulisserna är oklart.

Svenska Dagbladet utser Mahindra & Mahindra och Lotus Youngman som de sista anbudsgivarna i loppet - ingen överraskning. Alla fakta tyder på att försäljningen avslutas i maj. Enligt tidningen handlar det inte längre om inköpspriset utan också om budkoncepten. Vilket koncept kommer att göra Saab lönsam i framtiden vinner kontraktet.

Inga riktiga överraskningar för helgen. Vi vet att många kontrakt som stängdes för en begränsad tid i december och januari upphör att gälla utöver friheten att hyra. Det finns tryck att agera, Svenska Dagbladet och Jonas Fröberg är bland de betrodda källorna.

De återstående dagarna i maj blir spännande. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net