SAAB News: Finalen - den sista Saab säljs

I Sverige tillkännager Saab-återförsäljaren ANA försäljningen av de sista, färdiga Saab-modellerna. ANA hade köpt oavslutade Saab från administratörer och tagit bort den från bandet. Tidigare Saab-anställda slutförde sedan de sista bilarna i en hall i Trollhättan.

Den sista Saab byggs Foto av: ttela.se
Den sista Saab byggs Foto av: ttela.se

26 fordon köpte Saab Parts UK och kommer att sälja dessa bilar, alla konvertibler, till de 87 Saab-återförsäljarna på ön. Saab är fortfarande mycket stark i England och bilarna kommer att vara efterfrågade. Saabs fans har nu chansen att köpa modeller från 2012. Dessa inkluderar sju fordon från Independence Day Edition. Med de specialseriefordon som importerades 2011 har endast 14 av de 200 planerade självständighetsdagen konvertiblerna kommit till ön.

Mer 24 nya Saab har en återförsäljare från England på ANA erwordem, så att alla 50 för marknaden i Storbritannien säljs vissa fordon. Detta är finalen. Det är det.

Men minst en sak är säkert. En tid är slut och den sista Saab 9-3 denna tidsperiod har förvärvats av Saabsunited och kommer att ställas till förfogande för museet. På 26. Maj Saab överlämnas och överförs till museet. Om du reser i Sverige vid denna tidpunkt kan du planera ett besök på Trollhättan för denna dag.

Varje ände skapar utrymme för en ny början. Vi kommer att se vad nästa vecka ger. Alla läsare och Saab kör en trevlig och förhoppningsvis solig helg.

Som alltid. Fortsätt med Saabing! Var försiktig!

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “SAAB News: Finalen - den sista Saab säljs"

  • Fordonen är tyvärr fortfarande inte katalogiserade. Det betyder att bilarna fortfarande är i samma tillstånd i hamnen runt.

  • blank

    Och vad kommer faktiskt ut ur de många nykomlingar som står runt hamnen i USA?
    Är det redan något känt?
    Med vänliga hälsningar
    gk

Kommentarer är stängda.