SAAB News: Saab Collection till salu

Egentligen vill jag inte skriva sådana artiklar. Bloggen är inte en marknadsplats för använt Sverige och det borde inte vara det. Att sälja bilar finns de vanliga portalerna. I det här fallet, som förhoppningsvis förblir singulärt, gör jag ett undantag. Stefan på Schweiz säljer sin Saab-kollektion och flyttar till Scanias lager. Vilket gör det acceptabelt. Eftersom Scania och Saab har en gemensam historia och lastbilerna på något sätt hör hemma i familjen.

Saab samling till salu: Saab 900, Saab 9000, Saab 9-3
Saab samling till salu: Saab 900, Saab 9000, Saab 9-3

Mer detaljer om hans nya hobby, en Scania 110, finns på hans Hemsida.

Stefan säljer sina tre Saabs och önskar att de kommer i goda händer. Speciellt för Saab 9000 2.3 CS från 1994 med endast 125.000 kilometer är det särskilt viktigt för honom. Stefan har haft den här bilen i nästan 13 år i sin flotta, han är bara den andra ägaren. Saab 9000 är, säger han, sin söndagsbil. 9000er är den kommande klassiken och bilarna med oklanderlig historia och några kilometer är sällsynta.

Saab 9-3 från 1998 135.000 med kilometer och Saab 900S drygt 200.000 kilometer körsträcka ut 1993, det senaste året, vill han också att sälja. Den 9-3 är Stefan vardag Saab och 900 du kommer att behöva investera en del arbete

Placeringen av alla fordon är kantonen Valais. Fordonen är väl underhållna och alla viktiga detaljer om teknik, skick och priser är tillgängliga direkt från Stefan. Förfrågningar vänligen maila till: stefan@zurwerra.ch.

Kanske kan ett Saab-fan hitta ett nytt hem för Trollhättan-trioen.

Text: tom@saabblog.net