SAAB Talk: Webbplatsuppdatering och Saab-plats i Sverige

Vi går framåt och steg för steg går vi mot framtiden. Först uppdaterades återförsäljarsökningen. Nu har www.saab.de fått en ny uppdatering. Under mottoet "Vi tar hand om din Saab" är webbplatsen nu anpassad till den nuvarande situationen. Saab-återförsäljarnätverket är aktivt och motiverat, leveransen av reservdelar fungerar. Saab lever.

Mer än 100 service baser är kult märke från Trollhättan och varumärkeslojaliteten hos många företag är mycket hög. Trevligt sätt. Under de kommande veckorna kommer vi att se och höra mer av Saab i Tyskland. Intressanta aktiviteter är i rörelse.

I Sverige handlar pressen om Saabs ämne. Spänningen är palpabel och alla väntar på administratörernas beslut. Men det här tar lite tid att komma och Saab-administratörerna kommer bara att komma till allmänheten när bläcket på kontrakten har torkat. Den viktigaste uppgiften är att avstå Saab i en stabil och säker framtid. För att vi gillar att ta lite tålamod.

Eftersom brandväggarna håller och ingenting kommer ut, litar vi på omständigheter som bevisar. Eftersom viktiga kontrakt av Saab Parts AB med administratörerna löper ut i slutet av juni, är detta datum det enda elastiska. En tidigare lösning är möjlig. Eftersom runt 100 tidigare Saab-anställda håller anläggningen i Trollhättan i standby-läge. Det förbrukar stora summor för el, uppvärmning, personalkostnader. En kostnadsfaktor som bör förändras så snart som möjligt i andra händer.

Vad gör pressen under tiden. Det skulle finnas - ja, exakt - våra vänner från GM. TTELA tog troligen telefonen av tristess och ringde pressofficer James R. Cain i Detroit. GM är för närvarande mycket upptagen med att binda repet till Opel och därför kommer stämningen att vara i huvudkontoret. "Vi säger fortfarande nej ..." tillkännagivandet från Detroit.

Ärligt. Telefonkostnaderna kunde ha sparats att GM inte längre distribuerade teknologilicenser var tydliga. Även om det var kontakt med de berörda parterna hade inställningen inte förändrats. Jag säger det uppriktigt sagt. Den ”nya” Saab 9-5-plattformen är inte längre ny. Utvecklingen fortsätter, konkurrenterna kommer snart att sätta nästa generation på vägen. Varför sitter du på en så hög häst på Potomac-floden?

Något annat från Sverige? Inte riktigt. Tidningarna märker det i Kina nya fordon byggd på Saab 9-5 I Bsis och naturligtvis ta bilderna av 9-5 II till den. Annars tystnad runt Saab. Insolvensadministratörerna är upptagna med att "tända rökstearinljus ..." som en god vän sa igår som är väldigt nära.

Rökt ljus är bra. Så länge slutresultatet är korrekt väntar vi i fred. Och, som Joachim föreslog, skicka ett tackbrev och en låda av hans favoritcigarrer till Hans Berqvist när vi väljer vår favorit.

Text: tom@saabblog.net

 

 

13 tankar om “SAAB Talk: Webbplatsuppdatering och Saab-plats i Sverige"

 • Hi Tom,
  Det finns en ERROR i återförsäljarlistan.
  "Frankfurt" står för "Saab Service Erfurt"
  adressen är korrekt.
  Hälsningar från Mainhatten
  Wolfgang

  • blank

   Hej wolfgang Jag såg det. I Sverige går förbättringarna. Saab-partnerna kunde korrigera inmatningarna och vidarebefordra ändringsförfrågningar. Om Frankfurt har gjort det kommer det att ändras.

 • blank

  På Saabs sida kan jag säga att återförsäljarnätverkets sökfunktion slutar så fort jag klickar på den. Jag kan inte ange någonting, varken postnummer eller något ... Jag har låst upp alla webbläsarens låsfunktioner. Fortfarande fungerar det inte med min Firefox.

  • blank

   Det fungerar för mig, Mac och Firefox. Trevligt att något är synligt för alla på SAAB. Jag kan bara säga: tummen upp. 🙂

   • blank

    ahh nu fungerar det, Linux och Firefox .... Men vad ser jag: Bara 2 servicehandlare för Pfalz och 2 för Saarland. Återförsäljarnätverket har blivit ganska tunt och en av dem i Pfalz har alltid varit en Opel-återförsäljare. Tyvärr finns inte längre den återförsäljare som jag köpte en Saab 1988 900 och gjorde kundservice i flera år. Det är synd ... Så jag måste leta efter en återförsäljare senare om jag skulle få ytterligare 900 från den första serien som fortfarande kan reparera den här modellen ordentligt och jag behöver inte spendera en förmögenhet. Eller blir det en 93?

 • blank

  Hi Tom!

  Bläck tar inte så lång tid att torka - naturligtvis vet vi vad som menas, men här (i Hanburg) är vi lite irriterade eftersom den stora ”befrielsen” nu tar längre tid än väntat.

  Om Mahindra väljs kommer vi naturligtvis att bidra till kostnaden för cigarrerna - om Hans är en icke-rökare kommer det att finnas utsökt tyskt vin.

 • blank

  Moin.

  Jag har en snabb fråga om den aktuella "återförsäljarlistan".

  Är den verkligen uppdaterad och också "pålitlig"?
  Är alla alla riktigt testade och aktuella (och tillförlitliga) återförsäljare / workshops?

  Med mig i området, nämligen visas samma som vackra tidigare eller för alltid och alltid.
  Och för några av de som listas där har jag inte varit så säker på de senaste åren om de fortfarande är "Saab-verkstäder"!?

  • blank

   Moin, Moin. Det är så som det är. Det här är den nuvarande listan, frågade jag igen igår och fick bekräftelsen.

   • blank

    här i Baden-Wuerttemberg kan listan inte vara korrekt. Det finns till exempel bilhandlaren Weller i Bietigheim-Bissingen. Där skulle man inte ha något mer att göra med Saab, och till exempel hänvisas till återförsäljaren Roth. (Otur för dem, bra för familjen Roth). Å andra sidan saknar jag bolaget Heim in Tübingen, där Saab-chaufförer fortfarande är välkomna och välskötta. Kanske har någon vridit något där.

    • blank

     På listan finns de partner som har tecknat de nya kontrakten med Saab Parts AB. Och inte alla med vilka Saab-chaufförer är välkomna har ett kontrakt. Av någon anledning. Det är den nuvarande situationen.

 • blank

  Det är fantastiskt att hemsidan SAAB.de är fylld med liv och de senaste nyheterna.

  Till den sista delen av texten ... och favoriten:
  Igår parkerade jag bredvid en nuvarande Ssangyong Rexton och tänkte: åska! En framgångsrik bil, här och där skulle en lite annorlunda design och en värdig 9-4X ha fötts ...

 • blank

  Det officiella Saab-Cars-kontot btw igår i flera månaders tystnad (enligt min mening sedan konkursansökan, innan flera inlägg per vecka var regeln!) Igen publicerade ett belopp ... IAA-videon från 2009. Man kanske inte tror att det skulle vara spektakulärt inte titeln på videon = temasång ...

  http://www.youtube.com/watch?v=BgoI59vK9iI

  😉

  • blank

   Tack för inlägget tack!
   Trevlig miljö, trevlig musik, fina bilar. Världen var fortfarande okej ...
   Mycket emotionell med kunskapen nästan tre år senare, det rör mig djupt ...
   Jag gick till IAA 2011 för att se och köpa 9-5 SC, letade efter SAAB-båsen och hittade den inte, gjorde jag?
   Frustrerad, jag beställde en 9-5 SC Aero XWD i Gießen samma dag, resten vi vet.
   Jag kommer att få min 4 nästa måndag. 9-5II Aero Turbo av, utan första registrering och jag kommer att behålla det tills en värdig efterträdare är där.

   SG
   Klaus

Kommentarer är stängda.