SAAB News: Går du äntligen till beslutet?

Kan det vara så för Saab, kommer de kommande 14-dagarna att sluta vänta? Från flera källor, men inte från administratörerna, hör vi liknande meddelanden. Lägg till intervjun med Lotus-Youngman VD Pang Quingnian, som han gav till SVT.

Alla som vill återvända till Saab är välkomna till Lotus Youngman, meddelade han. Förutsatt naturligtvis att Lotus-Youngman vinner budet. Enligt honom skulle administratörerna nu välja ut två möjliga köpare från budgruppen och hålla slutliga förhandlingar med dem. Intervjun genomfördes på måndagen på Peking Motor Show.

Pang Quingnian ville inte berätta för pressen hur mycket hans företag bjuder på Saab. Han förväntar sig ett beslut att sälja under de kommande 14-dagarna.

Naturligtvis innehåller varje intervju en hel del politik. Lotus Youngman spelar presskortet som en joker, försöker påverka åsikter och beslutsfattande. Således var det hela processen medan andra budgivare medvetet höll tillbaka. Därför bör man se intervjun under reserv. Administratörerna har inte hört något än. Advokaternas brandvägg stannar, som alltid.

Faktum är att det ska finnas en presskonferens i 14-dagsändring. Kanske kommer vi att få fler meddelanden från en tillförlitlig källa under dagen. En sak är säkert. Finalen närmar sig. Vi är i sista sprinten.

Text: tom@saabblog.net

 

 

2 tankar om “SAAB News: Går du äntligen till beslutet?"

 • Jag blir helt förvirrad i mitt huvud, en välgjord nordisk thriller kunde inte vara mer spännande, personligen skulle jag ha brytt mig så mycket att det på något sätt blommar igen i Trollhättan. Jag brinner för mina tre favoriter och skulle slå om det skulle säga ”Här är din nya Saab 3 Aero kombi”
  Hälsningar Gaston

  • Hej Gastone,

   allt tyder på att den nya ägaren till SAAB-Automobile (äntligen) kommer att bestämmas de närmaste dagarna. Huruvida saker "blommar" riktigt bra i Trollhättan beror naturligtvis på investerarens val - här krävs den berömda "lyckliga handen".

   En ny 9-5 (9-5 III sedan och 9-5 III kombi) kommer dock, som redan rapporterats av alla, att finnas tidigast 2013 - som känt på grund av det fruktade beteendet hos de så kallade cheferna för ett visst stort amerikanskt företag!

Kommentarer är stängda.