SAAB-flotta: självständighetsfälgar och Saab 9000-projekt I & II

Kläder gör mannen och fälgar är bilens kläder. Det kommer att bli så här eller något liknande. Vår Saabine fick fälgarna av självständighetsdagen konvertibla för sommaren, och se, vi har en ny bil! Hittills var sportdräkten 9-3 på 16 ″-fälgar. Med 18 ″ och 40 mm tvärsnitt förändras utseendet och körbeteendet på ett positivt sätt.

Saab 9-3, alias Saabine, med 18 "självständighetsfälgar
Saab 9-3, alias Saabine, med 18 "självständighetsfälgar

Saab 9-3 sportvagn med sin Vector-suspension är nu hårdare och fylligare på vägen utan att vara obehagligt svår. Han kör mer trevligt och exakt.

På söndagen hämtade vi upp vår Saab 9000-årsdag från Bamberg. Kundservice i Saab centrala Bamberg, finns det förmodligen endast av familjen Muckelbauer där du är i helgen för Saab kunder där.

Jag behöver inte berätta så mycket om det, för Muckelbauers lever Saab och har ett mycket gott rykte i Saab-kretsar. Följande måndag hade Saabs centrum tre leveranser. Nästan nya Saab, inklusive en 9-5 II, fick nya ägare. Nu är gården nästan tom och det skulle vara trevligt att få leveranser från Sverige.

Kommer hem, Saab 9000 på väg hem. Saabine kör framför ...
kommer hem, Saab 9000 på väg hem. Saabine kör framför ...

Vår 9000 fick sin stora makeover efter 14 år med karosseri och Mike Sanders behandling. Nu är han i form de kommande 10-15 åren och kommer förmodligen att stanna i familjen för alltid. En detaljerad rapport med många bilder följer.

Vårt andra Saab 9000 -projekt från min vän Achim och jag är fortfarande långt ifrån. Medan Achim tar hand om renheten i interiören och byter eller kompletterar delar, arbetar jag med läderklädseln. Framstolarna är nästan klara. Otäcka brännhål och färgrester tyder på ett händelserikt tidigare liv i 9000 CSE 2.3. Efter att Saab är tekniskt passande igen, närmar sig läderklädseln det "nästan leveransvillkoret". Lite patina måste vara naturligt, för våra Saabs har också en historia att berätta.

Nästan avslutat: Saab 9000-säte med Bridge of Weir-läder från Skottland
Nästan avslutat: Saab 9000-säte med Bridge of Weir-läder från Skottland

Med klassisk Saab är det roligt att arbeta med lädret. För tidigare har Trollhättan lagt stort värde på högsta möjliga kvalitet och hållbarhet. Saab-modellerna i 900- och 9000-serien märker inte bara detta med lädret. Achims Saab har fortfarande de riktiga Saab-sätena, designade av Saab och byggda i sin egen fabrik på 90-talet, han har också den särskilt högkvalitativa läder kända leverantörer från Skottland. Dessa produkter, som hittills finns i Bentley-fordon idag, är bättre än Elmos produkter som används parallellt.

Achims svarta 9000er kommer att hålla oss upptagna ett tag, och kropp och färg får nog bara den uppmärksamhet de behöver 2013. För när interiören är färdig kommer Saab på vägen. Skruvning är en sak, bara körning av Saab är mycket roligare.

Text: tom@saabblog.net

11 tankar om “SAAB-flotta: självständighetsfälgar och Saab 9000-projekt I & II"

 • blank

  Hej tom
  Jag hoppas att jag har rätt i att du skrev artikeln med 18 ″ självständighetsfälgar på 9-3 SportCombi. Jag har en fråga om det, det är riktigt bra med fälgarna och skillnaden märks kanske när man byter från 17 till 18 tum.
  Ser bra ut.
  Günter

  • blank

   Hej Günter, du har rätt. Oberoende fälgar finns på min frus 9-3 och vi bytte från 16 "vinterdäck till 18" sommardäck. Saab är nu mycket, mycket bättre. Men det är mer skillnaden mellan 16 ″ och 18 ″. Jag tror att från 17 ″ till 18 ″ märker du inte det på det sättet, men fälgarna är för närvarande mycket billiga och också vackra….

 • blank

  Hallå! Busktrumman fungerar uppenbarligen mycket bra. Knappast hemma läste du om den nya familjeposten i bloggen! Saab 9-5 II som hämtats vid Muckelbauer är en dröm! Några hundra kilometer ligger bakom mig och ja, det var ett beslut som inte kunde ha fattats mer korrekt ... Tyvärr väntade vi förgäves på kombi. Nu tänkte jag länge inte vill vara helt utan den här bilen. Familjetillväxt ledde också till beslutet att sälja vår långa följeslagare Saab 9-3 Turbo Anniversary och prova 9-5 Aero. Vi är upphetsade. Att titta på det på IAA är en sak, att köra fordonet själv, obeskrivligt. Ett (T) rymdskepp ... Bilen tar nu platsen för 9-3. Min 9-3 cabriolet från 2001 stannar kvar i familjen, jag lämnar den inte någonstans. Hälsningar till alla Saabs fans och lojala supportrar - hoppet dör sist!

 • blank

  Hur trevligt, Tom,
  att du fortfarande är ett sådant barns huvud att se fram emot dina nya skarpa fälgar !! Nu måste du ta hand om curbs gell .. :-))
  Annars allt grönt ?? Med vänliga hälsningar, HH
  PS Ha det roligt i det trevliga vädermomemtan med min röda dam.

  • blank

   Mycket snygg SAAB 9-3, Tom och Ziehmy. Titta helt annorlunda och båda är riktigt bra. Jag skulle inte veta vilken jag skulle ta.
   Eller kanske. Naturligtvis AERO

 • blank

  Hej tom

  Fälgen ser fantastisk ut, jag blir bara för blek av avund, men jag gillar en Saab-fan som du av hela mitt hjärta.

  Hälsningar

  Yves

 • blank

  Jag har emellertid redan sett weggegegemelte Blechpfalze som behandlades med Mike Sanders.
  Därför tillbaka till rötterna.
  Eftersom det finns igen Elaskon :)
  Jag finner det mycket effektivare och bättre.
  Med vänliga hälsningar

 • blank

  Klassfälgar. Nu saknas bara det konvertibla!

Kommentarer är stängda.