SAAB Day: Post från Trollhättan och Saab Talk

Medan vi alla väntar på nya uttalanden från administratörerna finns det inga "nyheter" från Saab-världen. Men vi går i rätt riktning. Den tyska filialen av Saab Parts AB har lämnat de gamla tillfälliga rummen i Fechenheim och flyttar till de nya rummen i Eschborn.

Saab intryck: ANA Trollhättan
Saab intryck: ANA Trollhättan

Så det går i Tyskland lite längre mot normalitet och framtid. Efter nästan fem, mycket svårt för alla inblandade månader, ser framtiden nu lite Rosier. Även i Trollhättan en epok går mot sitt slut. ANA, tidigare största Saab återförsäljare runt om i världen, erkänner de traditionella rummen på ANA rondellen.

Saab intryck: ANA Trollhättan
Saab intryck: ANA Trollhättan

 

Dessa ägs av GMAC Bank, som kräver alltför hög hyra för den tidigare Saab-egendomen i ledningens ögon. Utdraget är inte ett slut, men i Trollhättan något som en ny början. Eftersom de på medellång sikt planerar att bygga en ny bilhandlare, då kanske igen med en Saab-byrå som också säljer nya bilar. Götz från Hamburg skickade oss bilder från showroom. Det finns fortfarande ett fullt hus på ANA, men inte för länge.

Saab intryck: ANA Trollhättan
Saab intryck: ANA Trollhättan

Det faktum att Saab fortfarande inte är historia, att kampen för Saab fortfarande pågår, har också noterats av den tyska motorpressen. AutoBild rapporter om reservdelar. Trots allt - positiv press för Saab.

Tim Rokka och Till Drescher kör donationsmarathon för den sista Saab 9-3 av den utgått produktionen. Det betyder inte att det inte längre kan köras nya 9-3 från bandet.

Saab intryck: ANA Trollhättan
Saab intryck: ANA Trollhättan

Donationskvittot är redan över 11.000,00 €, vilket är en bra sak. Steven Wade talade också idag om donationer och kallar samhället på Saabsunited för ytterligare hjälp med museprojektet. Kampanjen körs fortfarande 20 dagar och chansen är bra att säkra 9-3 Griffin för museet och eftertiden.

Saab turbiner kant
Saab turbiner kant

Vi har nu fått mail från Trollhättan. De beställda fälgarna har landat. Saab turbiner fälgar och fälgarna för Saab Independence Cabriolet har anlänt.

Under tiden är 18 ″ Independence Cabriolet fälgar monterade på vår Saab 9-3 sportkombination och ser bra ut. Det är fantastiskt hur utseendet på en bil bara kan ändras av fälgar. Bilder kommer att publiceras på bloggen de närmaste dagarna.

Text: tom@saabblog.net

 

3 tankar om “SAAB Day: Post från Trollhättan och Saab Talk"

 • blank

  Har oberoende hjulen (lätt BBS) monterad mig på min 9-5 vagn, ser hammare 🙂 jag märker hur många ser förstulet på bilen och sedan till hjulen, en verkligt blickfång. Om jag är intresserad kan jag också leverera bilder.

  • blank

   Bilderna är naturliga och alltid välkomna. 😉

   Hälsningar

   Tom

 • blank

  Ja, jag kan bekräfta, på våra nya 9-3 sport i vitt är fälgarna också en riktig blickfångare. Bra val.
  Hälsningar från Schweiz.

Kommentarer är stängda.