Saab möte Möte på Saab Service Höbold i trävitt

Blå himmel, starkt solsken och temperaturer strax under trettio grader. Absolut det perfekta vädret för en Saabtreffen.

Saab Service Höbold, strax efter tio klockan fyller parkeringsplatsen ...

 Vi tre (min fru, deras 2011 godkändes i Spanien och sedan återimporteras 9-3 SS och jag) är första gången på Saab-mötet från Saab Service Höbold i trävit. Det är lördag morgon strax efter klockan tio och parkeringen är redan full. Du välkomnas också mycket snyggt som en "nykomling" och tillhör omedelbart den lilla men fina Saab-gruppen. Det finns drycker och ett mellanmål för att stärka, en lottbiljett för lotten och massor av bra Saab-samtal med olika Saab-förare. Från husets tidigare praktikant till läkaren är allt verkligen representerat. Och de kommer överallt. Från Leipzig, Magdeburg, Spremberg och från distriktet Holzminden. En Saab-fläkt kom till och med från Stuttgart-regionen. Han hade ett tekniskt problem i närheten för några år sedan och stannade där. Tack vare Höbold-familjens snabba hjälp gick det snart.

Fler Saab-förare läggs ständigt till. Mer än trettio Saabs är snabbt på parkeringsplatsen och på gatan. Olika modeller, mönster och år av konstruktion. Från den trettioio år gamla 99 högerstyrningen! Allt representeras fram till 9-5 II: flera 900-tal (även som konvertibler), 9000-tal från olika år och varianter, 9-5 av första generationen (med och utan kromglasögon), 9-3 I och II som konvertibel, sedan , Sportcombi och 9-3X och naturligtvis en TurboX.

Turbox
turboen bland Saabs, 0,5 per tusen av världens produktion

 

Den fortsatta resan till gruppfotot och efterföljande lunch planeras runt kl. 12, så det finns fortfarande tillräckligt med tid för mycket Saab Talk. Höbolds har anordnat dessa möten i över tio år. Efter upp- och nedgångar med Saab är det det fjärde mötet efter omorganisationen av Saabs servicepartner, som erbjuder sina värdefulla tjänster vid portarna till Bitterfeld och därför i omedelbar närhet av Saabs återförsäljare i Leipzig och Halle. Cirka trettio Saab-fans får för närvarande service och reparationer av sina bilar här. Under högtider sålde Höbolds trettiotre nya bilar om året och hade tio ”skruvmejslar” som tog hand om våra älskade bilar med Greif. Men tiderna är tuffa, mycket tuffa. Och så idag, förutom Herr Höbold Senior och Junior, finns det också en lärling som arbetar i företaget. Det är familjelikt. Människan känner varandra mycket väl. Samtalen handlar naturligtvis om de senaste Saab-nyheterna. Dessutom utbyts tips och tricks om reparationer och reservdelar. Endast bra saker rapporteras här. Tillgången på reservdelar fungerar bättre och bättre.

 

Du kan 99
... alla vill träffas! Oavsett hur

 

Efter en kort välkomnande av Mr. Höbold senior gick Bild am Great Goitzschesee följde Fortsätt i bildandet av grupper på axeln Baude på Muldestausee.

 

blank
Varmt välkommen av familjen Höbold.

 

blank
37 Saab !! Experten är förvånad och glad. De omgivande leken (inte på bilden) är förvånad.

 

På vägen var det en speciell observation hos den lokala Opel-återförsäljaren. De säljer faktiskt den första riktigt gröna bilen "Made in Rüsselsheim"

 

blank
GM går grönt !!

 

När du kommer till parkeringsplatsen Schachtbaude uppstår den spännande frågan för vissa: hur många kvadratmeter behöver trettiosju Saabs?

 

blank
Allt gick bra! Inga stötar ...

 

Efter en riktigt god lunch (ett stort tack till Schachtbaude gastronomiska laget) fanns det en liten modeshow med samlingar av lokala modeetiketter för Saabers och co-stars, men också för de manliga deltagarna. Denna idé och presentationen appellerade inte bara till damerna i rummet! Därefter drogs priserna på tomten. Här var laget av Saabblog mycket framgångsrikt !!

Det var verkligen ett perfekt organiserat möte och en lyckad resa. Väl förberedd av laget Höbold. Tack för den här fina dagen med våra Saabs. Vi kommer definitivt att komma till nästa utgåva av detta Saab-möte.

Slutligen fler bilder….

 

blank
Saab: Past, present ...

 

blank
Heck intryck. Eller: En vacker rygg kan också glädja ...

 

blank
Saab möte. Gruppbilden

Gruppbilden ... tack till Lieschen och Ben

 

mark@saabblog.net

Man tänkte på “Saab möte Möte på Saab Service Höbold i trävitt"

  • blank

    Mycket snygg artikel. 37 SAAB är en stor framgång för Höbold. Skulle vilja ha varit där!

Kommentarer är stängda.