SAAB News: Final Spurt i Trollhättan

Maj månad kommer att vara avgörande för Saabs framtid. Förhandlingarna är nu i sista omgången och alla återstående parter är inbjudna till de slutliga förhandlingarna. Beroende på källan bör det vara 3 eller 4 finalister.

Alla potentiella köpare har presenterat koncept som säkerställer Trollhättans plats. Också målet för alla möjliga nya ägare, fortsättningen av Saab-varumärket och bilproduktionen kommer att sökas. Att inte vara där BAIC. Kineserna, antingen i konsortiet eller intresserade av Saab ensam, sägs ha dragit tillbaka.

Favoriten verkar fortfarande vara Mahindra & Mahindra. Det sammanfaller med de åsikter vi hörde i Trollhättan för några dagar sedan. Därför att indianerna gjorde ett riktigt bra intryck där.

Kanske får vi några mer detaljer nästa vecka. Och kanske har vi en ny ägare i slutet av maj eller början av juni. Den långa väntan skulle komma till ett slut. Det skulle vara trevligt.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “SAAB News: Final Spurt i Trollhättan"

 • Om det tar mycket lång tid kan SAAB inte sparas eftersom för många är orubbliga eller avgått för att byta varumärke.

 • Det låter säkert helt absurt, kanske är europén Opel. Alla som någonsin har suttit i nya 9.5 och sedan i Insigna eller Astra kommer att upptäcka att många komponenter är desamma. "Jämställdheten" existerar bara med Opel, inte med de andra GM: erna, så långt jag har sett det. Saab kan erbjuda sig själv som ett premiummärke för Opel, så att Opel då också har tillgång till icke-europeiska marknader där de för närvarande inte får sälja (GM-policy). Kanske letar Opel efter ett sätt att återhämta sig genom "merförsäljning"? Kanske har GM insett detta och stöder det fortfarande.

  Nåväl - du kan ha galna tankar under den här tiden.

  • Hej,

   jämför rattarna i 9-5, Insignia och Buick Lacrosse - förutom tillverkarens problem är de identiska. Trimlisten på bagageluckan är lika lika ... annars är modellerna väldigt olika.

   För övrigt betyder jämställdhet mellan modellerna inte att man tar något från den andra, utan att alla använder GM-leverantörspoolen (motorer / växellådor, inredning etc.). Och om jag minns rätt, efter konkursen med 900 (II) i början av 90-talet lämnades SAAB lite längre ur greppet - jag läste det.

 • Du kan nu tydligt se att lusten att skriva kommentarer minskar. Detta är inte heller förvånande - i flera månader "undersöktes" olika investerare och de olika möjligheterna för SAAB -bilar spelades igenom.

  Nu är det dags för åtgärder att följa.

  Kära administratörer, släpp katten ur väskan!

  Hälsningar från Schleswig-Holstein

  PS: I vår lilla by i Stormarn finns det minst 5 SAAB-ägare - även här är Mahindra & Mahindra högst intresserade högst upp på önskelistan (80 procent är för - låter betydligt viktigare än siffran 4)!

 • Jag ville bara passa på att tacka dig för din fantastiska rapportering om vårt favoritmärke. Om jag skulle lita på den "normala" pressen skulle jag inte veta något om Saabs framtid. Så tack och fortsätt!

  • Det är när jag går med. Tack för jobbet hittills !! Men äntligen hoppas på en lycklig avslutning!

 • Det skulle vara ett litet mirakel. Men det är välkänt att det alltid finns ...

 • Men vem är gruppen från Europa? Men BMW?

 • 1. Pangda VP erkände i ett forum att de faktiskt inte är på Saab-förvärvet.
  2. Youngmans ordförande sa att allt kommer att vara klart om Youngman kan få Saab eller inte i maj, och ”även om vi inte får Saabs tillgångar i konkurs har vi all Saab Saab -teknik genom Sutomobile Development AB och vi kan få det här Använd teknik direkt och du behöver inte tid att ta bort och smälta den "

  1. Pangda VP erkände i ett forum att de misslyckades på acqusition fallet av saab.
  2. Youngmans ordförande sa att allt kommer att vara klart om ungdom kan få saab eller inte i maj, och "även om vi inte kan få saab -tillgångar i konkurs har vi fått all saab -teknik genom Saab Sutomobile Development AB och vi kan använda denna teknik omedelbart och behöver inte tid att absurdera och smälta det "

Kommentarer är stängda.