SAAB News: Saab Tyskland i nya lokaler

Stigen är brant, men Saab har gått uppför steg för steg sedan den 19 december. Efter den ”svarta dagen” har mycket hänt på ett positivt sätt. Utbudet av reservdelar är på en tillfredsställande nivå och nya kroppsdelar tillverkas i pressbutiken i Sverige. Detta är bara några exempel på god utveckling.

I Tyskland lämnar Saab-filialen nu Carl-Benz-Strasse i Frankfurt / Fechenheim. Rummen där var provisoriska efter flytten från Rüsselsheim. Från början var platserna inte planerade för en längre vistelse. Det går nu i riktning mot Taunus, tillbaka till det område där Saab hade sitt hem i äradagarna.

Från 2. Maj är den tyska filialen i Eschborn. Adressen är:

Saab Automobile Parts AB

Mergenthalerallee 73 - 75

65760 Eschborn

Vårt favoritmärke tar ett steg mot framtiden och mer kommer att följa. För närvarande har Saab-återförsäljarlistan reviderats i Sverige så att den nuvarande statusen finns på Saabs webbplats.

Uppmärksamma observatörer kunde se på Internet att sidorna arbetades intensivt. En fullständig omstart av webbplatsen pågår och premiären kommer snart. Under parollen "Vi tar hand om din Saab" skräddarsys erbjudandet för Saab Parts AB: s serviceområde och för nya affärsprojekt. Jag gillade de första utkasten väldigt mycket och de passade vårt kultmärke.

Med flytten till Taunus börjar Saab in i en ny era. GM är historia och även den preliminära i Fechenheim. Taunus, med sin traditionellt höga Saab-densitet, är mer än en symbol för bättre Saab-tider. Därför talar något inuti.

Tidigare var Saab Tyskland hemma i Bad Homburg / Taunus. På den tiden fanns det många anställda, flera filialer, och Saab Tyskland var en framgångsrik importör som en oberoende GmbH. Sedan kom den långsamma nedgången och i finalen flytten till Rüsselsheim. Med GM: s ”Direct Dealer Concept” flyttades allt fler kompetenser från Tyskland till Sverige. Det tyska företaget förlorade sin betydelse tills GmbH upplöstes och Saab Tyskland blev ett beroende dotterbolag.

Saab Tyskland, vi hör från Sverige, borde bli ett självständigt företag igen. Detta skulle stärka den tyska marknaden. Beslut och kompetens skulle vara hemma i Eschborn. Med laget av Saab-chefen Jan-Philipp Schuhmacher, som kämpar outtröttligt för varumärket, skulle det vara mycket möjligt.

Det kan vara, en gång i framtiden, igen en oberoende importör för bilar från Trollhättan i Taunus hemma. En bra idé!

Bra Saab-nyheter för idag. Min lilla, ganska svenska invigningsgåva till Saab-besättningen är redan klar och kommer att överlämnas snart ...

Text: tom@saabblog.net

20 tankar om “SAAB News: Saab Tyskland i nya lokaler"

 • blank

  Det låter lite konstigt - och kan vi verkligen heja? Flytten till Saab Tysklands nya lokaler är helt obegriplig med de utestående belopp som fortfarande finns tillgängliga för de anställda. Vilken organisationsform ska det vara nu? Vad betalas faktiskt hyran från?
  Dessutom saknas något ord här eller om de 5-kollegor som avslutades i Tyskland och har arbetat delvis för 20-år för Saab med hjärta och själ. Synd.

  • blank

   Hej werner

   organisationsformen i detta fall är SAAB PARTS AB, för närvarande ett svenskt statligt företag. Således bör hyran säkras. Naturligtvis är det tråkigt att många välförtjänta arbeten på SAAB eller återförsäljarna förlorade sina jobb under konkursen. Tanken att ”parkera” några anställda under paraplyet till Parts AB, så att vi vid en omstart som vi alla hoppades på, inte behöver börja om från början, också ska uppskattas.

   Inte hela denna vision krediterades ett svenskt statligt bolag.

   • blank

    Som ett resultat har Jan-Philipp Schuhmacher tagits över av Saab Automobile Parts AB som chef för Tyskland ... medan de anställda som har tjänat SAAB länge (!) Och som nu har sagt upp har höga skulder gentemot Saab " gammal". Det enda (för mig) är att detta ska nämnas innan du berömmer någon personligen som inte byggde en enda bil - utan att vilja minska deras prestanda.

    Under alla omständigheter kommer Gerard Ratzmann i Ffm definitivt att stödja någon form av min sida. Han är verkligen en institution och veteran, även då på sidan av Kalli Knöss, som visade mod med Borgward och uppnådde sina första framgångar.

 • blank

  Imorgon Tom.

  Tack för ditt svar om att köpa en bil.
  Och önskar dig i det stora vädret en helhet
  Ha en trevlig dag

 • blank

  Det har pågått länge, det är trevligt att se. Min FSW ringde mig på måndag, Saab Navi Update DVD, som har beställts i nästan ett halvt år, är här.

 • blank

  Jo, jag vet redan var att göra en resa till nästa besök till min dotter i Bad Homburg!
  Alla de bästa och mest framgångsrika Schumacher i de nya rummen. Hur var vi i Leipzig när ni meddelade försäljningsmeddelandet, vilket tyvärr inte kom till frukten.
  Låt oss hoppas på en bra utgång nu. Spänningen ökar.

 • blank

  Den bästa SAAB-nyheten för D i år!

 • blank

  Hej Tom.
  Vad ska jag göra, vi behöver en ny bil.

  Vår 9 5 Aero ligger utanför gränsen för 300,000 km,
  Men kör fortfarande mycket bra och
  orsakar inga problem.

  Men min fru är på min nacke och säger att det måste gå någonting med en ny bil.

  Vi tittade på den nio Jaguar-stationsvagnen i Genève och det skulle vara nära en Saab för mig och min fru

  Så Tom ärligt ärligt fråga till dig, vi borde fortfarande
  vänta eller vad skulle Saab-experten Tom
  Vi rekommenderar dig att fråga dig eller andra läsare för ärligt råd.

  • blank

   Ett ärligt svar: vänta till slutet av juni - eller köp en sportdräkt 9-3 som en tillfällig lösning. Några vackra Griffins är fortfarande nya.

   • blank

    Hi Tom,

    vad är 30.06.12 nu igen för ett nytt meningsfullt möte?

    Vi antog att den nya ägaren till SAAB-Automobile kommer att meddelas nästa vecka (senast) och sedan kommer produktionen gradvis att starta igen - svaret på frågan från sovande skönheter låter så specifikt 30.06.12/XNUMX/XNUMX är ett viktigt datum.

    Vänligen lämna ytterligare information för förtydligande.

    Hälsningar från Hansans stad Hamburg

    • blank

     Hej Joachim, det är mitt personliga datum. Fram till 30.06.12 kör leasing för pressaffären och jag förväntar mig därför en ny ägare senast från 01.07. Helst kan jag föreställa mig att administratörerna redan visar sina färger tidigare, jag skulle inte ha något emot det.

     • blank

      När du ser hur de har byggt hittills tror jag att slutet av juni är ett mer realistiskt datum. Så länge det pågår arbete bakom väggarna bryr jag mig inte - sekretessbestämmelser är sekretessbestämmelser och det är bättre att följa dem. Endast osäkerheten är lite irriterande.

  • blank

   Vi kände på samma sätt.

   Vad händer om det är, som det är känt, för Saab och du vill köpa en ny bil? Min fru och jag gillade Jaguar mycket bra. Så vi har X-? ses och en testdrift överens. Detta ledde bland annat till ett test- och utvecklingscenter för ett välkänt varumärke. Bilen var knappt på platsen, det kom till chefen för det hela, som också ansvarade för utvecklingsavdelningen och testdrivande ingenjör. "Hej, du har en Jaguar!" Bilen inspekterades. Därefter gick försiktigt och med demonstrationsbilen på provspåret. Kort sagt, jag ville alltid köpa en Jaguar. Dreamlike bilar! Bra design! Vi var bestämda.

   Efter den dagen köpte jag en 9-5 II. Jag ber om förmåner att jag inte ger detaljer här. (Utan advokat är jag inte säker nog där) Men jag undrar hur pressen kommer till sin bedömning. Inbjuden av tillverkaren i Kalifornien på raka, smidiga vägar i solskenet? Jag vet inte. Jag är inte professionell och jag vill inte anklaga dig.

   På Jaguars säljare begärde jag honom och visade honom vad jag hade lärt mig. Han kände inte igen många saker förrän jag påpekade, bekräftade han andra saker omedelbart. "Då kommer de säkert inte att köpa en Jaguar." Han slog märket. Synd för honom. Synd för mig? Jag är väldigt nöjd med mitt beslut för 9-5.

   Postscript: När jag meddelade att komma över en gång med en 9-5, sa herrarna: "behövde inte. Vi hade det redan här. Bra bil! "Även om de skulle ha föredragit skulle jag ha valt en bil från sin produktion.

 • blank

  Är du säker med Kronberg (finns inte Jaguar?). Mycket tidigt Saab i Nieder-Eschbach och sedan i Bad Homburg och sedan Opel i Rüsselsheim.

  • blank

   Naturligtvis Bad Homburg. Tack!

 • blank

  Skulle det inte förväntas fortsätta med SAAB, då har vi åtminstone en säker reservdelsförsörjning och ett återförsäljarnätverk. För då måste vi köra våra svenskar bara länge.
  Mina komplimanger och tack till Herr Schuhmacher och hans dedikerade team där vårt varumärke är i goda händer.

  • blank

   Om jag tittar på andra SAABs driftstider och sedan hoppas att 1999-9 5 är lika solid, så har min fortfarande bra 150.000 till kanske 200.000 km att köra ...

  • blank

   Eftersom jag gillar att gå med och önskar en bra start.

 • blank

  När jag ser SAAB-webbplatsen så ser jag främst annonser för bilar som vi aldrig får ... tyvärr. Av naturen är jag avskyvärd mot stationvagnar, men sportdräkten 9-5 ... har något.

  Tja ... låt oss se vad framtiden ger.

  Hälsningar från Saar (b) land

  • blank

   Se ja, konfigurera nr. Konfiguratorn är borta.

   @ Tom: Det här är riktigt bra SAAB News!

Kommentarer är stängda.