SAAB News: Saab Tyskland i nya lokaler

Vägen är brant, men sedan 19. På lördag gick Saab steg för steg. Efter den "svarta dagen" har mycket hänt på ett positivt sätt. Tillgången till reservdelar är på en behaglig nivå, i pressbutiken i Sverige görs nya kroppsdelar. Det här är bara några få exempel på bra utveckling.

I Tyskland lämnar Saab-filialen nu Carl-Benz-Strasse i Frankfurt / Fechenheim. Rummen där var provisoriska efter flytten från Rüsselsheim. Från början var platserna inte planerade för en längre vistelse. Det går nu i riktning mot Taunus, tillbaka till det område där Saab hade sitt hem i äradagarna.

Från 2. Maj är den tyska filialen i Eschborn. Adressen är:

Saab Automobile Parts AB

Mergenthaleralle 73 - 75

65760 Eschborn

Vårt favoritmärke tar ett steg mot framtiden och mer kommer att följa. För närvarande har Saab-återförsäljarlistan reviderats i Sverige så att den nuvarande statusen finns på Saabs webbplats.

Uppmärksamma observatörer kunde följa Internet, som intensivt arbetade på sidorna. En fullständig omstart av webbplatsen är i verk och premiären kommer snart. Under sloganet "Vi tar hand om din Saab" kommer erbjudandet att anpassas till Saab Parts ABs serviceområde och till nya affärsprojekt. Jag gillade verkligen de första mönster och de passar vårt kultmärke.

Med flytten till Taunus börjar Saab in i en ny era. GM är historia och även den preliminära i Fechenheim. Taunus, med sin traditionellt höga Saab-densitet, är mer än en symbol för bättre Saab-tider. Därför talar något inuti.

Saab Tyskland brukade bo i Bad Homburg / Taunus. Vid den tidpunkten fanns det många anställda, flera grenar och Saab Germany, som ett oberoende aktiebolag, var en framgångsrik importör. Då kom den långsamma nedgången och i slutändan flyttades till Rüsselsheim. Med GM-konsumentbegreppet från GM överfördes mer och mer kompetenser från Tyskland till Sverige. Det tyska samhället förlorade betydelse tills GmbH löstes och Saab Tyskland blev en beroende filial.

Saab Tyskland, vi hör från Sverige, borde bli ett självständigt företag igen. Detta skulle stärka den tyska marknaden. Beslut och kompetens skulle vara hemma i Eschborn. Med laget av Saab-chefen Jan-Philipp Schuhmacher, som kämpar outtröttligt för varumärket, skulle det vara mycket möjligt.

Det kan vara, en gång i framtiden, igen en oberoende importör för bilar från Trollhättan i Taunus hemma. En bra idé!

Bra Saab nyheter för idag. Min lilla, svenska invånare som är närvarande för Saab-besättningen är redan klar och kommer snart att överlämnas ...

Text: tom@saabblog.net

20 tankar om "SAAB News: Saab Tyskland i nya lokaler"

 • Följaktligen har Jan-Philipp Schuhmacher övertagits av Saab Automobile Parts AB som chefen för Tyskland ..., medan den långa (!) För SAAB-tjänstemän och nu uppsatta anställda har höga skulder till Saab "gamla". Det är bara jag att detta också bör nämnas (te), innan man berömmer någon i persona, vilket inte medför att en enda bil byggdes - utan att vilja minska sin prestanda.

  Under alla omständigheter kommer Gerard Ratzmann i Ffm definitivt att stödja någon form av min sida. Han är verkligen en institution och veteran, även då på sidan av Kalli Knöss, som visade mod med Borgward och uppnådde sina första framgångar.

 • Hej werner

  Organisationsformen är i detta fall SAAB PARTS AB, som idag är ett svenskt statligt bolag. Således bör hyran säkras. Självklart är det ledsen att många förtjänta medarbetare hos SAAB eller återförsäljarna förlorade sina jobb under konkurs. Tanken under Del ABs tak att "parkera" några anställda för att inte behöva starta från noll i händelse av omstart som vi alla hoppats på, bör också uppskattas.

  Inte hela denna vision krediterades ett svenskt statligt bolag.

 • Det låter lite konstigt - och om det verkligen kan glädjas? Flyttningen till Saab Tysklands nya lokaler är helt oförståelig när det gäller fordringar som fortfarande finns mot de anställda. Vilken form av organisation borde det egentligen vara? Vad gör renten egentligen?
  Dessutom saknas något ord här eller om de 5-kollegor som avslutades i Tyskland och har arbetat delvis för 20-år för Saab med hjärta och själ. Synd.

 • Vi kände på samma sätt.

  Vad händer om det är, som det är känt, för Saab och du vill köpa en ny bil? Min fru och jag gillade Jaguar mycket bra. Så vi har X-? ses och en testdrift överens. Detta ledde bland annat till ett test- och utvecklingscenter för ett välkänt varumärke. Bilen var knappt på platsen, det kom till chefen för det hela, som också ansvarade för utvecklingsavdelningen och testdrivande ingenjör. "Hej, du har en Jaguar!" Bilen inspekterades. Därefter gick försiktigt och med demonstrationsbilen på provspåret. Kort sagt, jag ville alltid köpa en Jaguar. Dreamlike bilar! Bra design! Vi var bestämda.

  Efter den dagen köpte jag en 9-5 II. Jag ber om förmåner att jag inte ger detaljer här. (Utan advokat är jag inte säker nog där) Men jag undrar hur pressen kommer till sin bedömning. Inbjuden av tillverkaren i Kalifornien på raka, smidiga vägar i solskenet? Jag vet inte. Jag är inte professionell och jag vill inte anklaga dig.

  På Jaguars säljare begärde jag honom och visade honom vad jag hade lärt mig. Han kände inte igen många saker förrän jag påpekade, bekräftade han andra saker omedelbart. "Då kommer de säkert inte att köpa en Jaguar." Han slog märket. Synd för honom. Synd för mig? Jag är väldigt nöjd med mitt beslut för 9-5.

  Postscript: När jag meddelade att komma över en gång med en 9-5, sa herrarna: "behövde inte. Vi hade det redan här. Bra bil! "Även om de skulle ha föredragit skulle jag ha valt en bil från sin produktion.

 • Imorgon Tom.

  Tack för ditt svar om att köpa en bil.
  Och önskar dig i det stora vädret en helhet
  Ha en trevlig dag

 • Det har pågått länge, det är trevligt att se. Min FSW ringde mig på måndag, Saab Navi Update DVD, som har beställts i nästan ett halvt år, är här.

 • Jo, jag vet redan var att göra en resa till nästa besök till min dotter i Bad Homburg!
  Alla de bästa och mest framgångsrika Schumacher i de nya rummen. Hur var vi i Leipzig när ni meddelade försäljningsmeddelandet, vilket tyvärr inte kom till frukten.
  Låt oss hoppas på en bra utgång nu. Spänningen ökar.

 • Om du ser hur de har gjort hittills, tänker jag i slutet av juni för ett mer realistiskt datum. Så länge du arbetar bakom väggarna bryr jag mig inte - sekretessbestämmelser är sekretessbestämmelser, och bättre, du uppmärksammar dem. Endast osäkerheten irriterar någonting.

 • Eftersom jag gillar att gå med och önskar en bra start.

 • Den bästa SAAB-nyheten för D i år!

 • Hej Joachim, det är mitt personliga datum. Fram till 30.06.12 kör leasing för pressaffären och jag förväntar mig därför en ny ägare senast från 01.07. Helst kan jag föreställa mig att administratörerna redan visar sina färger tidigare, jag skulle inte ha något emot det.

 • Hi Tom,

  vad är 30.06.12 nu igen för ett nytt meningsfullt möte?

  Vi antog att den nya ägaren till SAAB-bilar kommer att meddelas nästa vecka och sedan gradvis starta produktionen igen - svaret på frågan om sovande skönheter låter som om specifikt 30.06.12 är ett meningsfullt datum.

  Vänligen lämna ytterligare information för förtydligande.

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

 • Ett ärligt svar: Vänta tills slutet av juni - eller köp en 9-3 sportkläder som en interimslösning. Några vackra Griffins finns fortfarande som nya bilar.

 • Naturligtvis Bad Homburg. Tack!

 • Hej Tom.
  Vad ska jag göra, vi behöver en ny bil.

  Vår 9 5 Aero ligger utanför gränsen för 300,000 km,
  Men kör fortfarande mycket bra och
  orsakar inga problem.

  Men min fru är på min nacke och säger att det måste gå någonting med en ny bil.

  Vi tittade på den nio Jaguar-stationsvagnen i Genève och det skulle vara nära en Saab för mig och min fru

  Så Tom ärligt ärligt fråga till dig, vi borde fortfarande
  vänta eller vad skulle Saab-experten Tom
  Vi rekommenderar dig att fråga dig eller andra läsare för ärligt råd.

 • Är du säker med Kronberg (finns inte Jaguar?). Mycket tidigt Saab i Nieder-Eschbach och sedan i Bad Homburg och sedan Opel i Rüsselsheim.

 • Om jag tittar på andra SAABs tidsåtgärder så hoppas att 1999er 9-5 är lika solid, så måste min fortfarande bra 150.000 köra kanske 200.000 km ...

 • Skulle det inte förväntas fortsätta med SAAB, då har vi åtminstone en säker reservdelsförsörjning och ett återförsäljarnätverk. För då måste vi köra våra svenskar bara länge.
  Mina komplimanger och tack till Herr Schuhmacher och hans dedikerade team där vårt varumärke är i goda händer.

 • Se ja, konfigurera nr. Konfiguratorn är borta.

  @ Tom: Det här är riktigt bra SAAB News!

 • När jag ser SAAB Germanys hemsida så ser jag framförallt reklam för bilar som vi aldrig kommer att få ... tyvärr. Av natur är jag avstånd mot stationvagn, men 9-5 sportkläder ... har något.

  Tja ... låt oss se vad framtiden håller.

  Hälsningar från Saar (b) land

Kommentarer är stängda.