SAAB News: BAIC C70G, C51X, C60F på Peking Auto Show

Ett riktigt fyrverkeri av nyheter på Saab-basis presenterar BAIC. Saab 9-5 i den första serien upplever sin återfödelse. I minst några år kommer teknik från Sverige att rulla över gatorna i Kina. Under den nya klänningen är den robusta tekniken i den gamla Saab 9-5, dess växellåda och motorer. Efter flera studier presenterar BAIC nu den slutliga produktionsversionen kallad C70G.

BAIC C70G - Exile Svensk i Peking
BAIC C70G - Exile Svensk i Peking

Utformningen av exil Sverige kommer från Italien. Fioranvanti Skräddarsydd den nya kroppen och vad han gjorde från den gamla Saab vi gillar. Han får 5 av 5 möjliga poäng.

Detta kräver en förklaring, för en känsla är inte C70G. Designen är tilltalande och zeitgeist. Samtidigt förnekar den skandinaviska gener. Så ingen Saab Clone rullar av linjen i Kina, vilket skulle vara svårt att slå för några av oss. Från basen har italienarna gjort en bra, men samtidigt en produkt. Det var i kundens mening och även i vårt.

BAIC C70G
BAIC C70G

Under huven väntar 200 Turbo PS på användningen. Den välkända Saab 2.0 liter-motorn är förblir den enda motorn. C70G-projektet är ambitiöst och betraktas som ett prestigeprojekt från tillverkaren från huvudstaden i Peking. Det faktum att kinesernas möjligheter är begränsade trots en bra bas noterar du följande fakta.

BAIC C70G
BAIC C70G

4.86 meter lång C70G anses vara en prestige salong, men kan inte levereras med automatisk växellåda efter produktionsstarten. 2.3-liter, en bra motor, är inte heller tillgänglig. Det förblir med 2.0 liters varianten. Den fullt utrustade elektriska versionen kommer, men är endast begränsad till 1000-bitar per år. Intervallet är 130 kilometer, maxhastigheten är begränsad till 130 km / h.

BAIC C70G
BAIC C70G

Endast utvalda journalister fick titta in i limousinet vid Peking Motor Show. En indikation på att dessa är bilar som fortfarande ligger långt från produktionsstart. China Car Times har publicerat en bild av interiören. Återigen ser vi: Bra gjort och inte på något sätt en Saab.

Är ok Vi kan hantera det. En annan Saab-offshoot är BAIC C60F som inte förväntas före 2013. Designen är mer Saab än C70G. Huruvida serien ser ut så här är okänd.

BAIC C60F
BAIC C60F

C51X är på showen som konceptbil. En SUV baserad på Saab 9-5 om vars utsikter till serien ingenting är känt. China Car Times har fler bilder från Peking här.

BAIC C51X
BAIC C51X

Ursprungligen utvecklades utvecklingsbistånd från Sverige till BAIC. Hur långt har dessa planer genomförts och om en Saab-spin-off har hoppat in i det resulterande gapet, vet vi inte. Sådana företag lever efter eget gottfinnande och är därför en av de många hemligheter som för närvarande finns i Trollhättan. Ytterligare derivat baserade på Saab 9-5 följer.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om "SAAB News: BAIC C70G, C51X, C60F på Peking Auto Show"

 • Det enda som kommer att tänka mig är: fram Mercedes och bakre BMW .. var är den nya designen ..?

 • För det första måste BAIC producera dessa fordon i serie. Ombyggnad av bodyshells med extern hjälp är inte så svårt. Har BAIC produktionskunskapen?

 • Tja vad? Att SAAB på något sätt visar närvaro. Gell

 • Betyder det något?

 • Undvik att underskatta Saab med avseende på AMI ...

 • Från 02. till 10. Förresten kommer detta år den internationella bilmässan (AMI) att äga rum i Leipzig i år. I stället för att oroa sig för kinesiska bilar skulle det inte vara dåligt om några vackra Saabs förekommer i Leipzig framför mässområdet.
  Jag tror att, om inte redan Saab, skulle vi Saab-förare visa någon närvaro.

 • Det är ett ganska ledsen resultat. De hämtar en designer från Italien, som kan bygga riktigt fina bilar, och sedan kommer en kopia ut av tyska bilar (Mercedes och BMW). Detta är också pinsamt för Fioranvanti. Naturligtvis kan BAIC: s specifikationer vara så smala att designern inte har utrymme för kreativitet.
  Bra att du inte känner igen det svenska ursprunget.

 • Bakre är BMW Design. Påminner mig om 5er och Citroen C5 samtidigt.

 • Hej,

  Kan det vara att den första modellen Mercedes på framsidan och BMW på baksidan är (?)
  Hälsningar från Leipzig

Kommentarer är stängda.