SAAB-stöd: Dina donationer till Saab-museet

Några saker händer på rätt ställe, vid rätt tidpunkt. Vår resa till Trollhättan, planerad på lång sikt, var inte tänkt att vara en insamling. 10 dagar före avgång Mark hade tanken att inte gå tomhänt till Sverige.

Saab Museum Trollhttan, Saab 900
Saab Museum Trollhttan, Saab 900

Rätt idé vid rätt tidpunkt. Vår donation på € 2010,00 accepterades entusiastiskt av museets curator Peter Bäckström och Saabs veteraner. Eftersom det var den första stora internationella donationen efter att museet räddades. Museet är nu säkert, har långsiktiga utsikter, men mycket återstår att göra.

Allt som händer i Trollhättan och är associerat med namnet Saab följs noggrant. Det är inte bara ett tecken på investerare som vi står bakom märket. Det är också en särskilt viktig signal för kommunerna. Eftersom samlingen för närvarande lever mycket tungt på Saab-veteranernas frivilliga arbete.

Saab-museet: Saab Veterans, Peter Bäckström, Tom
Saab-museet: Saab Veterans, Peter Bäckström, Tom

Bredvid Peter Bäckström bär de hela lasten. De ser efter besökarna, lagar kaffe, tar med kakor och är mycket kompetenta och vänliga kontaktpersoner. Många av dem har arbetat för 30 och flera år i olika positioner på Saab.

Dessutom talar några av er våra språk perfekt. I museverkstaden tar de tidigare saabierna hand om restaureringen av de historiska bilarna. Det finns inga bättre anställda, eftersom de ofta var medverkande i utvecklingen av museumsbilar.

Saab Museum Donation: Saab Veteran, Mark, Peter, Tom
Saab Museum Donation: Saab Veteran, Mark, Peter, Tom

Volontärarbete är en ädel sak som förtjänar vårt höga erkännande! Men ytterligare ansträngningar behövs för att museet ska vara bredare ekonomiskt. För närvarande arbetar vi med en form av organisation som ska göra det möjligt för företag, organisationer och individer att donera direkt till museet. I den närmaste framtiden kommer det att finnas mer information från Peter Bäckström, som stannar i kontakt med oss.

För, säger jag uppriktigt sagt, behövs mer pengar. Museets personal tog mycket tid för oss, vi hade många samtal. Vi lämnade Saabs samlingshallar långt efter den officiella kvällen. När vi gick igenom museets verkstad och tidningen kunde vi se alla skatter, av vilka några aldrig har ställts ut offentligt. Det finns många skatter från det förflutna som slumrar i museets lager, men bearbetningen kräver stora medel. Därför kommer vi att fortsätta arbeta för museet hand i hand med våra svenska vänner.

Vår insamlingskampanj har hittills samlat in mer än 2200,00 2010,00 euro, varav vi hittills har överlämnat XNUMX euro till museet. Eftersom fler belopp kommer in varje dag, hoppas vi på en fin ytterligare summa som vi kommer att överföra till donationskontot.

Saab Museum donation: brev från Japan
Saab Museum donation: brev från Japan

På tyska och svenska webben har vår verksamhet varit ett diskussionsämne de senaste dagarna. Några, tyvärr också från vårt land, som kallar sig Saab fans, ville konstruera problem och skillnader som inte existerar. Utan att vilja erbjuda en plattform för vissa humörskapare bör följande sägas:

Vi hälsades varmt och varmt överallt i Trollhättan. Eftersom staden är hanterbar och vi kom utanför resesäsongen visste svenskarna mycket bra vem vi är genom artikeln i TTELA. Vi hörde inte ett enda orätt ord eller upplevde en motsvarande gest. Tvärtom! Svenskarna är i princip ett mycket gästvänligt och öppet folk. Den här gången, ännu mer än vanligt, kände den här värmen.

Eftersom vi alla kommer från en familj, Saab-familjen. Hon är internationell och känner inga gränser. Dina donationer, som vi fick överlåta till Peter Bäckström, kom från hela världen. Den längsta vägen togs av Richard, som skickade oss sitt stöd och ett långt, hjärtligt brev från Kisarazu-Shi, Japan.

Jag tror att Mark hade rätt idé. Och jag tycker att vi borde fortsätta så här. Eftersom vägen är rätt, och arvet från vårt kultmärke från Trollhättan behöver vårt stöd!

Text: tom@saabblog.net

7 tankar om “SAAB-stöd: Dina donationer till Saab-museet"

 • Tack för donationen.

  Jag var i Trollhättan i början av april. Förutom museet besökte jag som alltid några av mina favoritplatser. Vattentornet, vattenfallen (även om slussen inte var öppna den här gången), de olika utvecklingsstadierna i Götakanalschleusen, Hunne-ud Halleberg ..., Saabwerk (där många Saabs fortfarande var till salu på platsen), ANA ...

  Jag måste säga att min Saag bara gav mig idén att besöka Sverige före 3 år sedan och jag ångrade inte det. Sedan dess har jag varit där två gånger och det kommer inte att bli så. Landet är väldigt vackert, folket är alltid väldigt trevligt och även med vädret hade jag tur så långt.

  Med vänliga hälsningar Cetak

 • blank

  Min donation går bra! Tack för ditt engagemang.

  Om museet finner rätt organisationsform kan vi till och med kunna involvera skattekontoret i våra donationer. 😀

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth till den "andre" Ulrich! 😉

 • blank

  Jag kan bara hålla med om de positiva recensionerna, jag är glad att våra donationer har kommit säkert till Sverige.Om vi ​​fortsätter med donationer till Saabmuseet, vänligen meddela oss.
  I det bästa av hoppet på SAAB hälsar jag från norra Tyskland.

  Ulrich

 • Vårt uttalande var tydligt och entydigt. Om museet hittar en förening för att stödja oss är vi där. Hälsningar till alla SAAB-drivrutiner!

 • blank

  Super action! Jag är stolt över att ha bidragit till detta.
  Förresten, kommentarer på den andra bloggen kunde inte läsa, bara niveaulos.

  Är med ytterligare åtgärder också igen.
  Nu är det dags att hoppas!
  Med vänliga hälsningar till alla Saabfans.

 • blank

  Tanken att donera var och är riktigt bra!
  Vi är alla bakom SAAB och borde visa det.
  Här i museet ligger det förflutna av ett briljant, ojämförligt varumärke och det måste säkras för framtiden.
  Trots att dess värde bara var en droppe i havet, sätter det tecken på solidaritet och förhoppningsvis har många imitatorer från andra länder också.
  Jag var med givarna och kommer att göra det igen !!!
  PS:
  Kan jag inte byta ut Sportcombin på bilden mot min 9-5II? Jag lägger också till några kronor till den... 🙂

 • blank

  Tack vare Tom och Mark som offrade sin fritid och gjorde den långa resan till THN. SAAB har svårt. Det är viktigt att vi visar vårt stöd.

  Fler åtgärder för SAAB bör följas!

Kommentarer är stängda.