SAAB Inside: Saab är på väg ...

Då och då tittar vi bakom kulisserna för att se vad som händer utanför de stora rubrikerna. Mer intressant än en titt på affärsnyheterna är en inblick i svenskarnas affärsverksamhet. Det är berättelserna som gör bloggandet intressant. Låt oss ta en titt på Nyköping och Frankfurt idag, låt oss titta på utbudet av reservdelar och internetaktiviteter.

Nyköping. Nyköping är det före detta och nuvarande huvudkontoret i Saab. För några veckor sedan ägde det första internationella mötet mellan Saab Country Directors och Saab Parts ABs svenska chefer efter 19. December. Mötet varade i två dagar, och under hela den tiden var administratör Hans Bergqvist medlem av Del ABs ledningsgrupp. Administratörerna arbetar mycket professionellt på filen Saab, och under dagarna i Nyköping insåg deltagarna att Bergqvist var bekymrad över gruppens framtid.

Reservdelar. Bilindustrins riktmärke ligger någonstans nära 97% tillgången på reservdelar. Saab har ökat utbudskapaciteten vecka för vecka, någon gång i början av februari, kommer 90% -hindern och närmar sig nu toppvärdet. Reservdelssituationen fortsätter att normalisera, och den krisrelaterade eftersläpningen av leveranser behandlas systematiskt. Som ett resultat förbättras leveransförmågan hos alla Saab Service Partners märkbart.

Internet. Saabs hemsida har inte ändrats i månader. För de första veckorna av året var viktigare saker på dagordningen. Nu skapas en ny närvaro av Saab Parts AB, som är anpassad till den nuvarande situationen. För det första kommer den internationella sidan att göra sin debut, då kommer sidorna för de nationella företagen. En kris är en kris. Men en kris är alltid ett tillfälle för en ny start. I Nyköping och Saab använder du dina chanser. Det är mitt intryck. Andra aktiviteter på Internet, så Saab har ännu inte planerats.

Frankfurt. Tyskland var en gång en mycket viktig marknad för Saab. Det var länge sedan. En oändlig lista över företagsledare har inte förstått marknaden eller varumärket eller kunderna. För det glömde vi deras namn. Tyskland har förlorat inflytande i Trollhättan i flera år. Något annat som förändras nu. Saab-laget leds av landdirektören Jan-Philipp Schuhmacher gör ett mycket bra jobb. Under de senaste månaderna krävdes mycket privat engagemang och konsten att improvisera var efterfrågan. Alla häckar togs. Det lönar sig nu. Jag hoppas inte vara alltför oskälig, för att Frankfurt kommer att läsa som alltid när jag säger att den tyska marknaden är över planerad.

Efterfrågan på Saab originaldelar ökar från månad till månad. Vilket också kan bero på att du i Frankfurt inte bara bor Saab, utan också "After Sales". Detta är dock grejerna i en annan, liten, typisk Saab -historia. På grund av denna positiva utveckling har den tyska filialen blivit ett riktmärke inom de europeiska Saab -nationella företagen. Vår röst kommer att få mer tyngd igen i Sverige i framtiden och kommer att höras ännu mer.

I Frankfurt vilar du inte på de första framgångarna. Mer spännande saker utvecklas för närvarande, och vi kommer att få mer positiva nyheter att rapportera under de närmaste veckorna.

Text: tom@saabblog.net

 

4 tankar om “SAAB Inside: Saab är på väg ..."

 • Tyvärr är jag inte i Tyskland, men jag arbetar på ett företag i Wien. Tyvärr har jag inte längre en försäljning, utan en fantastisk verkstad för gamla och nya saab.bin saab mechaniker.in vienna i 30 år. Många hälsningar till alla saabförare.bin också en

 • blank

  Leveranskvoten är relaterad till vilka fordon / modellår? Referensvärdet refererar till alla delar eller endast till specifika delgrupper?
  Jag väntar fortfarande på skruvar från styrspindeln, radioadapterramen och olika smådelar. Naturligtvis kör jag en ”exotisk” med mitt 95 år 2003.

 • blank

  Hmmmmmm…. var inte Jan-Ake Jonsson också Saab Tyskland-regissören en gång? Jag tror att han sprang minst en gång i Frankfurt Marathon. Borde ha varit omkring 2000 .. 2002.

 • blank

  Bra insiderrapport! Tack Tom 🙂

Kommentarer är stängda.