SAAB News: Saab administratörs presskonferens

Uppdatering: 10: 35

Namnen Mahindra och Lotus-Youngman cirkulerar i pressen i Sverige. Hans Bergqvist använde naturligtvis inte båda orden. Förhandlingar pågår med ”en handfull” köpare och fortsättningen av Saab-varumärket spelar en central roll. Alla parter vill med små avvikelser fortsätta bilproduktionen i Sverige.

På frågan om en lokal reporter, om administratörerna kan garantera, kom en negativ. Advokatens jobb gjordes med försäljningen.

Det går in i detaljerna, vi kunde tydligt höra det vid dagens konferens. Administratörerna försöker få bästa möjliga pris och frågan är vad som ingår i köpeskillingen. Saab Parts AB bör definitivt vara en del av det kompletta paketet. Försäljningen av gruppen själv borde vara klar före sommaren. Så vi måste fortfarande vänta 2 månader.

Det beror på kreditvärdigheten hos eventuella nya Saab-ägare. Nu måste fakta lämnas på bordet och bevis. En annan katastrof, som vid köp av Spyker, en ägare med tomma fickor men full av vision, vill du spara varumärket och Trollhättan definitivt. Vi borde ha rätt. Kära tålamod, men en hållbar lösning.

Under väntetiden ska utrustningen hållas så gott som möjligt. Insolvensförfarandet själva kommer att ta lång tid. För närvarande börjar administratörer granska enskilda transaktioner mellan Saab och andra parter. Rapporten ska vara tillgänglig i slutet av året. Fler rubriker är således att gissa.

På två veckor går det vidare. Sedan kommer nästa presskonferens. Vi måste vara tålmodiga. Inga bryta nyheter idag.

Text: tom@saabblog.net

6 tankar om “SAAB News: Saab administratörs presskonferens"

 • blank

  Från mig också vacker Purzeltach! Hoppas din känsla är rätt!

 • blank

  Idag - på min födelsedag - kastas formen definitivt till förmån för SAAB, vi vet bara inte ännu!

  • blank

   Grattis på födelsedagen Thomas!

  • blank

   Grattis på födelsedagen. Allt måste vara okej 🙂

 • blank

  Visst kan det inte stämma - trion av administratörer med 100 advokater i släp har fortfarande inte gjort några kreditkontroller?!

  Namnen på investerarna har varit kända i flera månader - i synnerhet har Mahindra & Mahindra och Youngman-Lotus visat stort intresse i flera månader. Här kunde åtminstone allt ha gjorts.

  Eller handlar det om de budgivare som är okända för oss? Enligt administratörernas beteende borde åtminstone motsvarande eller ännu bättre placerade företag ha dykt upp på scenen. Annars skulle den ytterligare förseningen inte vara meningsfull i mina ögon - om inte trion av administratörer egentligen bara är intresserad av ytterligare stora egna inkomster. Om så är fallet skulle detta också komma fram till någon gång.

 • blank

  åh man .... jag håller fingrarna korsade! Om räddningen verkligen skulle fungera ... öppnar jag ett fat!

Kommentarer är stängda.