SAAB News: 3,2 miljarder för Saab och igen Victor Muller

Igår var lång och händelserikt från Saabs synvinkel. Innan administratörernas presskonferens äger rum, bara några noteringar från vår brevlåda. Saab gjorde det i dagspressen igår med affärsämnen. Lotus Youngman sägs ha placerat 3.2 miljarder kronor för Saab som ett fast erbjudande, enligt en ännu ej bekräftad rapport från Sverige. Dessutom ett omfattande paket, som säkrar platsen Trollättan.

Vi väntar fortfarande på mer information, bekräftelserna väntar och vi kommer att se hur intressant idag verkligen är. Efter att historien om de 54 försvunna BMW-motorerna gått igenom svensk press och blogg igår, såg också motorpressen här i landet. BMW förnekade detta i AutoBild än en gång alla ambitioner om Saab.

Och Victor Muller gav ut ett pressmeddelande med SWAN, snart Spyker igen. Guy Lofalk ska åtalas och ersättning önskas även från Lindahls advokatbyrå. Från den förra eftersom han var en (misslyckad) rekonstruktör och fick 11 miljoner kronor för det. Det senare eftersom Lindahl först tackade ja till och sedan tackat nej till advokat Lars-Henrik Andersson för just detta jobb. Detta orsakade betydande skador på Saab.

Vad Muller igår var inte ordlös från scenen, vilket skulle ha förvånat.

Tillbaka till ämnet Bilar. Det är vad bloggen handlar om.

Men ibland går materialet ut ur media. Vad händer då? En hanterar andra användningsområden och ger gamla rapporter från lådan. Inte ens ett år behövde redaktörerna för motorklassikerna att publicera en rapport om samma Saab 900i något modifierad.

Det handlar om en Saab 900i med bara 25.000 Km på klockan nu republished var. I maj 2011 var det nästan samma rapport med nästan identiskt fotografiskt material i samma utgivare.

Förresten var ägarens kärlek till sin skyblå kultbil inte länge länge. För kort tid efter publicering av den blåblå svenaren landade i en bilportal till Rea, 10.000,00 € bör söka separationssmärta från icke-turboladdade, magra, svenska, 3-växlade automatiska. Planen kommer antagligen inte att fungera.

Så slutade vi äntligen måndag. Nästa väntar vi på förklaringen från administratörerna. Genom Youngman indiskretion kunde historien hämta fart. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “SAAB News: 3,2 miljarder för Saab och igen Victor Muller"

  • blank

    God morgon alla.
    Ett litet utanför ämnet ...
    Jag är 30 år gammal, har inte haft 10 Saabs. Jag är en ivrig Saab-förare för bara 5 år.
    Jag och jag tror att jag inte är den enda som skulle vilja (oavsett om Mahindra .. Bmw ... Youngman (snälla inte)) en ny 93-lucka som har en framtidsinriktad hybriddrivning och framför allt finns i en billig version. Det var så Saab talade till ungdomar då .. så borde de göra det nu.
    Jag hoppas på goda nyheter ...

    LG

  • blank

    Så om Herr Muller skulle få skadeståndsanspråk och de anställda i södra Sverige inte ens fick sina löner, skulle det kulminera i absolut kind ...

Kommentarer är stängda.