SAAB News: 3,2 miljarder för Saab och igen Victor Muller

Igår var lång och händelserikt från Saabs synvinkel. Innan administratörernas presskonferens äger rum, bara några noteringar från vår brevlåda. Saab gjorde det i dagspressen igår med affärsämnen. Lotus Youngman sägs ha placerat 3.2 miljarder kronor för Saab som ett fast erbjudande, enligt en ännu ej bekräftad rapport från Sverige. Dessutom ett omfattande paket, som säkrar platsen Trollättan.

Vi väntar fortfarande på mer detaljer, bekräftelserna väntar och vi ser hur intressant det är idag. Efter igårens berättelse om 54-förlorade BMW-motorer gick genom svensk press och blogg, så märkte motorpressen här i landet också. BMW nekade i detta avseende i AutoBild än en gång alla ambitioner om Saab.

Och Victor Muller gav med SWAN, snart Spyker igen, men fortfarande en Pressmeddelande ut. Guy Lofalk ska åtalas och även från advokatfirman Lindahl vill du få ersättning. Från den förra eftersom han var (misslyckad) Rekonstrukteur och fick 11 miljoner kronor. Av den senare eftersom Lindahl advokat Lars-Henrik Andersson för just detta jobb först och då avbröts. Detta orsakade betydande skador på Saab.

Vad Muller igår var inte ordlös från scenen, vilket skulle ha förvånat.

Tillbaka till ämnet Bilar. Det är vad bloggen handlar om.

Men ibland går materialet ut ur media. Vad händer då? En hanterar andra användningsområden och ger gamla rapporter från lådan. Inte ens ett år behövde redaktörerna för motorklassikerna att publicera en rapport om samma Saab 900i något modifierad.

Det handlar om en Saab 900i med bara 25.000 Km på klockan nu republished var. I maj 2011 var det nästan samma rapport med nästan identiskt fotografiskt material i samma utgivare.

Förresten var ägarens kärlek till sin skyblå kultbil inte länge länge. För kort tid efter publicering av den blåblå svenaren landade i en bilportal till Rea, 10.000,00 € bör söka separationssmärta från icke-turboladdade, magra, svenska, 3-växlade automatiska. Planen kommer antagligen inte att fungera.

Så slutade vi äntligen måndag. Nästa väntar vi på förklaringen från administratörerna. Genom Youngman indiskretion kunde historien hämta fart. Vi stannar stilla.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om "SAAB News: 3,2 miljarder för Saab och igen Victor Muller"

 • God morgon alla.
  Ett lätta ämne ...
  Jag är 30 år gammal, har inte haft 10 Saabs. Jag är en ivrig Saab-förare för bara 5 år.
  Jag och jag tror att jag inte är den enda som jag önskar (oavsett om Mahindra .. Bmw ... Youngman (snälla inte)) en ny 93-lucka har framåtblickande hybriddriven och framför allt i en billig version. Så sa Saab till de unga då ... så de borde göra det nu.
  Jag hoppas på bra bryta nyheter ...

  LG

 • Så om Muller nu skulle få ersättningskrav och de anställda i södra Sverige inte ens fått sin lön kulminerar i ett absolut otal ......

Kommentarer är stängda.