SAAB News: Cacophony of Guy Lofalk

Anders Behring Breivik är i domstol i Oslo. Advokaten Guy Lofalk gjorde emellertid det i den svenska pressens rubriker i morse. Som vi alla visste använder han dagens domstolsspel för att göra sin synpunkt klar.

Lofalk handlar om mycket. Hans rykte som advokat står på spel och det handlar om hans referenser till den misslyckade rekonstruktionen. Inte konstigt att det attackerar idag i en intervju med Dagens Industri Muller och Youngman sharp. För Victor Muller, tidigare Chef för Saab, har han bara kritik.

Han anklagar honom för att inte uppfylla skyldigheten att lämna information och lydnad mot sin skyldighet att ge råd till administratören. ”Alla väsentliga riktlinjer följdes inte. Arbetet var svårt. Långt ifrån att utföra en allvarlig återuppbyggnad, ”sa Lofalk i en intervju.

Förutsättningen för återuppbyggnaden, möjligheten att Lotus-Youngman och Pang Da gick med som partner i Saab, enligt hans uppgifter, gavs aldrig. GM föreslog aldrig detta. Det var felaktig information, säger Lofalk.

Han är också tuff mot Lotus-Youngman, eventuellt Saabs nya ägare. Lofalk blir tydlig och säger att finansieringslöften inte har hållits. "Youngman betalade alltid för lite och för sent," sa advokaten idag. Två gånger måste han avbryta återuppbyggnaden på grund av brist på medel.

Lofalk driver tung pistol. Vid 10: 00 pm möter han Victor Muller och andra tidigare Saab-chefer i Vänersborg. Stämningen ska vara isig.

Innan vi bedömer bör vi överväga följande. Sanningen är ibland en mycket subjektiv sak. Saab ville att Lofalk och Muller skulle skicka till Lofalk. Att två personligheter träffades med en stark vilja var tragisk. Det var ett annat byggstenar i vägen mot konkurs.

När det gäller Lotus Youngman ska vi vara väldigt avslappnade. Kineserna kallades sedan av NDRC till största försiktighet. Inte fel. Det har följts. Lotus Youngman är på fordringslistan med en mycket liten mängd. Varför? Det var säkerhet för varje betalning. Ibland en del av en bakaxel eller en del av PhoeniX-plattformen. Huruvida Youngman skulle vara en bra ägare till Saab eller inte, är inte frågan. Åtminstone inte uppdaterad. De är bra köpmän. Så eller så.

Text: tom@saabblog.net

9 tankar om “SAAB News: Cacophony of Guy Lofalk"

 • blank

  Min drömpartner skulle inte vara YUNGMAN. Men vi har ett val 🙁

 • blank

  GM var inte en bra mamma är inte längre diskussion, vad Saab behöver inte är en bra mamma, men modiga chefer som kan hantera intellektuellt kapital. Jag tvivlar bara ibland på JAJ eftersom efter 40 års nedgång är den rätta på styrelsen. Nya strategier behövs.

  • blank

   JAJ har inte varit i styrelsen sedan 2010. Är med Vattenfall eller något.

   • blank

    JAJ har varit tillbaka i en månad. är någonstans i bloggen. snälla läs bara.

    • blank

     Är inte han verkligen. Det stod (tack för förmånlig behandling) på en annan blogg som också är upptagen med SAAB * hosta. Författaren / bloggaren / ekonomen / ROVER-drivrutinen ville starta detta som April Fools skämt. Men gick fel 😉

    • blank

     Detta meddelande kom på en annan Saab &…. Blogg och publicerades där den 1 april (det finns en hel del datum då du inte borde tro på allt)

     • blank

      Jag förstår. Tack Peter & Frank. Men jag skulle ha varit mycket förvånad, för vissa människor har en konstig humor.

  • blank

   JAJ har länge hört till det förflutna - han och jag har alltid ifrågasatt denna chefs inställning till ”mamman”. Jag kunde aldrig se stor självsäkerhet och uthållighet hos honom.

   Det återstår att se hur den nya ägaren kommer att fylla huvudet i Trollhättan - jag litar inte bara på folket i Mahindra & Mahindra att ha mycket mer känsla än jämförelsevis Youngman-Lotus.

 • blank

  Bra köpmän är du, på ett eller annat sätt. Saab behöver en bra mamma. Även hos GM är bra köpmän. Det fanns ingen spår av en bra mamma

Kommentarer är stängda.