SAAB News: Vad väntar oss nästa vecka

Veckan blir händelserikt. I Vänersborg går en av Saabs sista handlingar förbi och deras skådespelare träffas i den lokala distriktsdomstolen. Inte för sista gången skulle jag gissa. Eftersom konkursen anses vara Sveriges största som de senaste åren.

Tidigare Saab-vd Victor Muller, som nu klarar sig bra med Spyker, Mats Verhäg som nu är med Volvo, Kjäll ac Bergström, som fortfarande är med Saab för administratörerna, och Björn Petterson kommer att bekräfta skulderna för de enskilda delarna av företaget. Dessutom finns det ett - förmodligen frostigt - återförening med Guy Lofalk, före detta Saab-administratören.

Även den tidigare ekonomiska chefen för Saab och tidigare SWAN-chef Rob Schuyt kallas. Alla av dem borde bekräfta under edens krav. Förmodligen kommer den ena eller andra att använda utseendet i Vänersborg för att presentera sin personliga syn på saker före den samlade pressen.

Detta är det förflutna som firar nya spelningar och kommer troligtvis att hålla domstolarna upptagen under en längre tid. Å andra sidan, på tisdag handlar det om Saabs framtid.

Saab-administratörens trio gör sitt första uttalande efter att ha lämnat bindande erbjudanden. Presskonferensen väntar ivrigt av många av oss. Oavsett om vi hör namn eller inte, kan ingen säga. Förmodligen ger administratörerna oss lite information om att låta oss längre 14 dagar i mörkret.

Vad som kommer att sägas på tisdag. Tecken på Saab är bra. För i Sverige och Tyskland går Parts AB: s verksamhet mycket bra. Alla aktiviteter är utformade på ett sådant sätt att gruppen kan fortsätta att existera. Ordet ”expansion” och öppningen av nya affärsområden återspeglar utvecklingen och stämningen. Mer om vad Saab utvecklar kommer att följa i en senare artikel.

Vårt donationsprojekt går fortfarande bra. På lördagen kom fler medel till Saab-museet, andra tillkännagavs.

Det är inte vårt enda projekt förresten. I april stängde vi av Google-annonsering. Saab-bloggen är garanterad fri från utländska märken. Alla Saab-partner, som nu annonserar på bloggen, stöder vårt välgörenhetsprojekt till förmån för medicinsk kliniken 5 på universitetssjukhusen i Erlangen. Donationerna går direkt från Saab Partner till det lokala donationskontot. På detta sätt stöder och förbättrar vi vardagslivet hos tumörpatienter och vårdgivare. Mer detaljer om vårt projekt, som är en fråga om hjärtat för mig, följer när alla anhängare är ombord.

Text: tom@saabblog.net

 

5 tankar om “SAAB News: Vad väntar oss nästa vecka"

 • Allt kommer att bli bra ,,,

 • Allt kommer att bli bra. Tack Tom för att befria oss från Opels reklam.

  • blank

   I samband med detta: under de senaste veckorna har jag publicerat helsidesannonser i tekniska och vetenskapliga tidskrifter (det finns normalt ingen bilannonsering i dem), sett för TTiD4-motorer, men tyvärr byggdes fel bil för mig ... (GM ...)

 • blank

  Här är mitt scenario för att stänga affären.

  Alla anbudsgivare som lämnat ett bud senast tisdag kommer att laddas till Göteborg och placeras i olika hotell så att ingen delegation kommer att se den andra. Dagen för transaktionen alla ögon är anslutna, de satt i grupper om tre sedans i nya SAAB 9-5 och drivs i fyra timmar genom området. Anländer till SAAB leds varje delegation till ett konferensrum där underskrifter skall göras på ett ritbord, då varje transfer till flygplatsen och flugit omedelbart (Naturligtvis efter ögonbindlar återinvesteras). En vecka senare lär en av budgivarna om sin framgångsrika transaktion från affärsdelen av den lokala tidningen. Tyvärr har de andra parterna bara anmält sig för att betala för sina biljetter.

  • blank

   Det är en bra idé. Kanske är Deelgationen också i ett Trollhattan-hotell och Tom och Mark råkar vara mitt i historien. Livet på plats är det.

Kommentarer är stängda.