SAAB-nyheter: Goda utsikter för varumärket “SAAB”

Det finns stor ambition bakom Saabs administratörer. Du vill presentera en färdig lösning för fortsatt varumärke och produktion i Sverige. Eftersom varumärkesrättigheterna inte är med Saab Automobile AB, men med Scania och Saab AB är avtalet mellan båda företagen nödvändigt.

Kent Hägglund är administratören som ansvarar för varumärkesrättigheter. Han ser till att den kungliga griffinen fortfarande kan ses på bilarna från Trollhättan i framtiden. "Det ser ganska bra ut", sa han igår i en intervju med lokala tidningen i Trollhättan. Samtalen med Saab AB, Scania, administratörerna och de framtida ägarna är bra överens. Det finns få detaljer, men Hägglund är optimistisk för att hitta en bra lösning.

Nyheterna är bra och indikerar faktiskt en fortsättning av Saab-varumärket. Administratörerna gör ett bra jobb och då och då ger de lite information till allmänheten. Vi vill att alla mer, men vi kommer inte att få mer. Nästa vecka är en presskonferens och förväntningarna är höga. Men kanske finns det bara några smulor från administratörens bord, för de vill vänta med "Breaking News" tills bläcket är torrt.

Inte bara väntar vi. Trollhättan ser också fram emot ett beslut. Det kommunala fastighetsbolaget går ut ur uthyrningsutrymmet. På grund av igångsättningarna sjönk ledigheten till endast 2%. Nu uppstår frågan om man planerar nya kommersiella lokaler eller inte. Medan vissa leverantörer som Lear har stängt den lokala produktionen, är leasingavtal med andra fortfarande pågående fram till slutet av året.

Framtiden för fabrikslokalerna kommer att avgöra allt för staden. Om bilar byggs där igen och 1000 eller 2000 nya jobb skapas kommer kommunen att komma starkare ut ur krisen. Kanske kommer den svåra krisen att stärka hela bilklustret i Sverige. Eftersom, och det är en positiv bieffekt, har mycket kompetens kvar i Trollhättan och många nya företag har grundats. Sittutvecklingspersonalen på Lear har nu startat ett eget företag. Kunskap från internationella företag flyter tillbaka till svenska händer.

Ett Trollhättan-baserat företag, Autocom, har nu den internationellt eftertraktade en för sin mobila diagnostiska utrustning Red Dot Design Award 2012 få. Innovation från Trollhättan. Ämnet fortsätter och Saab Story är inte över ännu.

Tvärtom. Vi börjar skriva ett nytt kapitel. Spännande tider.

Text: tom@saabblog.net

2 tankar om “SAAB-nyheter: Goda utsikter för varumärket “SAAB”"

  • Det låter riktigt bra. Insolvens advokater skulle inte gå så mycket problem om det inte kom till HAPPY END AV TROLLS
    Låter bra!
    Bra helg.

  • dag
    det låter bra, vi hoppas på.
    Således en trevlig WE.

Kommentarer är stängda.