SAAB News: Tre Obligatoriska Bud för Saab?

Den betalda informationssidan Just-Auto.com tillkännager tre erbjudanden för Saab-bilproducenten. Enligt källor som inte nämnts har Mahindra & Mahindra, Lotus Youngman och ett kinesiskt / japanskt konsortium gjort bindande bud. En europeisk köpare borde inte vara där.

Det skulle svika alla som hoppades på en grupp från Europa. Meddelandet verkar emellertid spekulativt. Just-Auto.com är för närvarande den enda källan som tror att ha denna information. Alla andra medier är tysta, kanske med god anledning. Eftersom Just-Auto.com inte alltid tillhandahöll pålitlig information om Saab tidigare.

Därför bör vi vänta tills mer fakta finns tillgängliga från kända ansedda källor.

Text: tom@saabblog.net

15 tankar om "SAAB News: Tre Obligatoriska Bud för Saab?"

 • hej, ta kontakt från långt borta i aut.bin saab tekniker i 32 år och fortsätt att ändra mitt jobb att jag stannar hos min saab.have hade nästan allt från saab.från 96 till 9-3 1,9 tid med några kw till. Jag bryr mig inte riktigt om vem som köper saab, bara måste fortsätta. har varit den bästa bilen på gatan sedan min ungdom (mfg josef)

 • Och av dessa skäl tror jag att en etablerad biltillverkare förvärvar det bättre alternativet:

  - Du kan genast få tillgång till ett välutvecklat återförsäljarnätverk utan att investera stora summor i byggandet av nya bilhandlare. Och även om SAAB har redan ett gott rykte bland kännare, måste vi öppna upp köpare utanför detta välinformerad kundkrets. Det fungerar bättre med ett välkänt varumärke än hos en indisk eller kinesisk tillverkare. I båda fallen skulle man förmodligen behöva förklara länge varför SAAB inte är en trojansk häst för den europeiska marknaden.

  - En etablerad tillverkare kan ersätta de GM-licensierade SAAB-produktionsanläggningarna med egna anläggningar. Dessutom skulle Trollhättan-fabriken kunna producera andra gruppprodukter tills färdigställandet av planeringen av ett nytt modellutbud, vilket skulle vara bättre än att ha ingen produktion i två år. Problemet med hur och med vilka bilar byggs, nämligen när GM återkallar sin licensierade utrustning - även då är GM-made 9-3 svår att bygga.

  - En titt in i framtiden (och här är det bitter): Saab är ett idealiskt andra varumärke produktionsvolym 80.000 att 100.000 enheter per år, ett gott rykte som ett varumärke för kunder som vill sticka ut, erfarenhet av exklusiva bil segment .. Som ett enda varumärke överlevnad är svårt, men som ett komplement till Erstmarke av en annan grupp, men meningsfullt. "Bihang" som Joachim uttrycker det låter nedsättande, eftersom det är. När allt kommer omkring, har Audi varit mycket framgångsrik som VW bihang, tack vare en bra marknadsföringsstrategi. Och Lexus som en Toyota-tagg är också bra i affärer.

  När administratörer bestämmer nu, kommer vi förmodligen att ta reda på inom en snar framtid ... uppmuntrande Jag tycker att nu tydligt ihop vad som är värt SAAB, och vem vill som planerar att fortsätta varumärket. Administratörerna verkar vara resistenta mot yttre tryck, som jag alltid mycket sympatisk. Och nu när alla har gjort sitt bud, måste vi bara vänta.

 • Saab = Sveriges mest attraktiva bil
  Saab = Sveriges svar att träna körning
  Saab = sensationella, extraordinära, attraktiva, bedrövande
  Saab = Sensationella bilar av entusiasm
  Saab = Sensationella bilar som ackompanjemang
  Saab = Sensationella bilar som term
  Saab = Sensationella bilar som ett exempel
  Saab = Sensationella bilar absolut bioetanol
  Saab = Sensationella bilar alla charmiga

  Kanske faller någon, vad bättre, med sensationella bilar ...

 • Hej Torsten. Visst, det fungerar. Du får mail när jag är tillbaka på kontoret.
  Med vänliga hälsningar till familjen!
  Tom

 • Kära kvalitet

  Jag kan förstå din resonemang väldigt bra och säkert har vi alla väl sammanfattat av era tankar under de senaste veckorna och månaderna som redan gjorts.
  Ändå skulle jag inte helt ge upp mitt hopp - åtminstone tills det är klart om en fullständig försäljning lyckas.
  På längre sikt anser jag att en avgång från GM är oumbärlig - trots Independence Cabi, inser vi nu att Saab var allt annat än självständigt och GM. Därför stöder jag ett försök som vet hur man undviker att arbeta med detta företag i framtiden.
  Jag tror att en påtvingad paus från 1 - 2 år kommer att medföra många Saab kunder att köpa ett annat märke - åtminstone under tiden. Men jag är övertygad om att om produkterna i 2 år överens, börjar slå så många Saab hjärta igen och återvänder till märket. En rungande, väl genomtänkt comeback (förmodligen på tid med flera modell linjer) skulle personligen mycket hellre än försmäktar med halvhjärtade besluts GM-tio modeller där alla tänker mig var Saab längsta dog. Dessutom skulle förmodligen snart prototyper av nästa 9 3 att resa, studier visat på auto visar, etc. Det skulle inte vara död tystnad meddelade under de närmaste 2 åren.
  För den här planen behöver den en stor ekonomisk kraft. Kunskapen är (fortfarande) tillgänglig på plats och viljan att starta igen verkar det, åtminstone i kommentarerna under de senaste veckorna.

  För övrigt är jag också kund hos den återförsäljare du nämnde och jag är mycket väl medveten om att jag kunde överbrygga tiden till nästa riktiga Saab med en Volvo (även om varumärket säger mindre för mig än Saab) - framför allt skulle det vara en möjlighet för mig att fortsätta För att kunna dra nytta av den perfekta servicen och goda råd från min återförsäljare är avgörande.

  Håll fingrarna korsade! Jag har en bra känsla ...

  Med vänliga hälsningar från CH

 • Här är något "negativt" 🙂

  SAAB = Långsam och alltid bruten

  (Kan inte bekräfta: alla tre första generationen 900 passerade 500.000-gränsen med den första motorn och två gånger med det första växeln - men alla var normala injektorer.)

  Hälsningar,

  uli

 • Inte så pesimistisk.
  Jag har fortfarande en tolkning för SAAB att insolvensadministratörerna snart skulle kunna skriva under Saabakt:
  SAAB: Saabs uppståndelseofficer

 • Saab = Säkert mer attraktiv än BMW. Självklart bara om BMW inte köper den här pärlan ännu.

  Schweiziska hälsningar

 • Ciao tillsammans,

  Fakta är ganska uppenbart ju den sista månads förvirring - även om jag kör Saab i över 20 år och är ett stort fan, jag tror inte nu en lyckad räddning av produktionen i traditionell stil, en elektrisk experiment av japansk / kinesiska Okänd resp. Youngman skulle gå med viss säkerhet i Europa / Overseas eh katastrof 'som helt enkelt saknar potential för en lönsam marknad.
  De oöverstigliga problemen jag ser här:
  * GM utfärdar inte licenser (i princip och marknadsöverväganden)
  * Situationen om 9-3-modeller / GM / Kina-licenser är absolut oklart
  * 95 (kombinationen jag beställde) och 94X (skulle behöva Geneva 2011 föredrar ändras på denna modell) kan inte framställas på grund av licensproblem GM ... som kan regenereras inom rimlig tid?
  * Även Phoenix-plattformens licenser meddelas inte klart (säljs till Kina?)
  * Produktionsbanden körs med GM-programvara, därför är situationen här helt och hållet ogenomskinlig
  * Fastigheten har "sålts" helt osynlig, här kan fortfarande komma från busken mycket
  * Ovilja administratörer ser enligt min mening mer benägna att brist på idéer om sekretess avseende framtida investerare total övertagande av Saab
  * Under nästan ett år var mycket skämt och inte mycket gjort, VM-strategin var förmodligen inte riktigt utarbetad
  * Mahindra & Mahindra låter bra, men de kan bara spotta eld och inte röja 😉
  * För 1 till 2 bara år för att ombygga och sälja ingenting - ja, realistiskt? (Jag är själv företagare)
  * En kinesisk ägare är inte ett alternativ för Europa, det kan jag se med X-exiled Volvo-kunder

  Vi förbehåller oss i vår familj för tillfället är den 93-TTID SPC och 93-X TTID SPC, jag ser också fortfarande en 900 eller Griffin 9-3 Cabi ordning (det är mig under 4 år tider ner), men jag tror trots alla hoppas inte att en framtida nylansering av SAAB, på grund av de ovan nämnda uttalanden och de intensiva ansträngningar min återförsäljare för att få mig till syster varumärket Volvo (säkert bra bilar, men tyvärr inte min design eftersom kvadraten V70 kombinationen). Min återförsäljare (Saab Hess, CH) är förresten super professionell och välinformerad, talar för sig själv.
  Låt oss hoppas på det bästa, men tyvärr har jag förlorat dessa de senaste veckorna ...

  Gruss, P.

 • Hi Tom!
  Är det möjligt att donera på annat sätt?
  Jag vill inte öppna ett Paypal-konto.

 • Saab = tung men smidig - så bra hantering är bara möjligt med några tunga fordon!

  Hälsningar från Schleswig-Holstein

 • Saab = svenska bilar ur önskan

  Med vänliga hälsningar till alla.

 • SAAB = Säkerligen också av entusiasm

  Vänligen ha fler fina puns ...
  LG

 • Mahindra + Mahindra skulle vara enligt min mening och även ur andra SAAB-ägares synvinkel vet jag det bättre valet än ett europeiskt bilföretag, där SAAB då eventuellt bara skulle kunna vara ett annat tillägg. Så ingen anledning att panik - tvärtom!

  Självklart, om det japanska / kinesiska konsortiet bara var ett projekt i riktning mot elektriska bilar, skulle det vara fullständigt nonsens.

  fortfarande två mycket motiverade företag med mycket god finansiell bakgrund - men även på denna punkt Mahindra verkar ligga framåt.

  Hälsningar från Hansans stad Hamburg

 • Hej tom

  Det är vad vi gör!
  SAAB = Säker väntar genom överklagande ......

  Skål
  Walter

Kommentarer är stängda.